Älyominaisuuksilla täydennetty Volvo uutuus :EWR170E

Share |
19.12.2017 10:45

volvoewr170e.jpg

Vastauksena toimialan kasvavaan lyhyellä kääntösäteellä varustettujen pyöräalustaisten kaivukoneiden kysyntään Volvo Construction Equipment esittelee uuden EWR170E:n, joka on älykkäillä ominaisuuksilla ja erinomaisella polttonestetehokkuudella varustettu täydellinen ratkaisu.

EWR170E:ssä on toimialan johtava Volvo-ohjaamo, tilavaksi suunniteltu jossa runsaasti jalkatilaa sekä suurten ikkunoiden ja taka- ja sivukameroiden ansiosta hyvä näkyvyys joka puolelle. Moottorin sijainti koneen takana ja koneessa edessä oikealla oleva lisätila tarjoavat hyvän näkyvyyden oikealle puolelle. Pyöräalustainen kaivukone voidaan varustaa myös Volvo Smart View -järjestelmällä. Se koostuu kolmesta runkoon kiinnitetystä kamerasta, jotka näyttävät yhdessä reaaliaikaisen lintuperspektiivinäkymän maasto-olosuhteista, jotta liikkuminen vaativissa olosuhteissa on helpompaa. Se voidaan integroida koneen näyttöön tai sitä voidaan käyttää erillisnäyttönä.

Kätevyyden parantamiseksi kuljettaja voi valita haluamansa ohjaussauvan kahvan ja muokata hallintamahdollisuuksia luomalla pikavalintoja pyyhkimille, kameroille tai mykistystoiminnolle. Comfort Drive Control (CDC) puolestaan antaa kuljettajalle mahdollisuuden ohjata konetta pelkällä ohjaussauvan rullalla enintään 20 km:n/h (12 mph) ajonopeuteen asti. Tämä on uusi ominaisuus Volvon pyöräalustaisten kaivukoneiden mallistossa.

Jotta nousu koneeseen ja poistuminen siitä on helppoa, kaiteet ja askelmat ovat kirkkaan värisiä, ja valinnaisvarusteena voidaan asentaa etäohjattava "tervetuliaisvalo", joka opastaa kuljettajia pimeällä. Uuteen LED-valopakettiin on lisätty seitsemäs työvalo, joka on suunniteltu asennettavaksi sivukameran viereen.

Automaattinen kaivujarru

Pehmeämpää ja tehokkaampaa toimintaa varten EWR170E:hen voidaan asentaa automaattinen kaivujarru, jonka Volvo esitteli ensimmäistä kertaa yli 10 vuotta sitten. Tämä älykäs valinnaisvaruste kytkee käyttöjarrun automaattisesti toimintaan ja lukitsee keinunnan koneen seistessä paikallaan. Työjaksoaikojen ja polttonestetehokkuuden parantamiseksi valinnainen puomin kelluntatoiminto varaa tehoa muita hydraulipiirejä varten säästämällä pumpun tehoa ja vähentämällä nesteen virtausta puomia laskettaessa.

Polttonestetehokkuutta parantaa myös arvostettu, Tier 4 Final -määräykset täyttävä ja suuren vääntömomentin alhaisilla kierrosluvuilla tarjoava Volvo-moottori. Lisäksi automaattinen joutokäyntitoiminto alentaa moottorin kierroslukua, kun hallintalaitteita ei käytetä ennalta asetetun ajan sisällä, ja moottorin automaattinen sammutus sammuttaa moottorin koneen oltua käyttämättä tietyn ajan. Polttonesteenkulutusta vähentää entisestään ECO-tila, joka kytkeytyy automaattisesti käyttöön polttonestetehokkuuden optimoimiseksi ja tuottavuuden ylläpitämiseksi. Lisäksi passiivinen regenerointiprosessi puhdistaa automaattisesti DPF-suodattimet vaikuttamatta suorituskykyyn.

Vakauden parantamiseksi ajettaessa suurilla nopeuksilla epätasaisessa maastossa EWR170E:ssä on valinnainen puomin tuentajärjestelmä (BSS). BSS, joka koostuu hydraulipiiristä ja kaasupainevaimentimista, kytkeytyy automaattisesti toimintaan ajonopeudella 5 km/h (3 mph) vaimentaakseen iskuja, jotka voivat liikuttaa kauhassa olevaa kuormaa.

Sisäänrakennettua joustavuutta

EWR170E:hen voidaan valita joko vakiomalliset 2,5 metriä leveät akselit tai vakauden parantamiseksi 2,75-metriset akselit ja puskulevy. Tieliikennekäyttöön hyväksytyssä erittäin joustavassa pyöräalustaisessa kaivukoneessa on valinnainen tieliikenteeseen hyväksytty perävaunun vetolaite, jonka vetokyky on jopa 8 tonnia (jos perävaunussa on työntöjarrut). Kuljettajat voivat kuljettaa myös enintään 130 kg:n painoiset työkalunsa työmaalle vetotyyppisessä työkalulaatikossa, joka liukuu esiin alavaunusta.

EWR170E:n suorituskyvyn täydentämiseksi Volvo tarjoaa kattavan valikoiman työvälineitä, jotka on suunniteltu toimimaan harmonisesti koneen kanssa. Jotta työväline voidaan vaihtaa helposti ja tehokkaasti, työvälineiden hallintajärjestelmään voidaan tallentaa asetukset jopa 20:tä eri työvälinetyyppiä varten.

Tuottavuuden parantamiseksi asiakkaat voivat valita Steelwrist®-rototiltin. Tehtaalla asennettu järjestelmä tarjoaa sekä koneen että rototiltin täydellisen hallinnan ja tietojen näytön vain yhdellä koneen näytöllä.

käytettävyys

Siirtämään tehdyssä EWR170E:ssä hydrauliikkaletkut kulkevat puomilla ja varrella, jotta kestävyys on parempi ja vaurioiden vaara vähäisempi. Lisäksi uudet akseleihin asennetut roiskeläpät ovat nyt pinta-alaltaan suuremmat, jolloin kone pysyy puhtaampana.

Jotta EW170E pysyy toimintakuntoisena ja tuottavana, se on suunniteltu mahdollisimman helpoksi huoltaa. Kaikissa E-sarjan pyöräalustaisissa kaivukoneissa voitelupisteet on koottu yhteen ja suodattimet sijoitettu laajalti aukeavien moottorin luukkujen taakse siten, että näihin kaikkiin on pääsy maan tasalta käsin. Kun esimerkiksi jäähdyttimet ja sihtiverkot ovat käden ulottuvilla, kunnossapito on vaivatonta ja kuljettajien on helppo pysyä oikeilla raiteilla, vaikka alla ovatkin pyörät.

Kannattavuuden parantamiseksi ja tuottavuuden ylläpitämiseksi Volvo tarjoaa valikoiman laajalti saatavina olevia, testattuja ja hyväksyttyjä alkuperäisiä Volvo-osia, joilla on kaikilla Volvo-takuu. Palveluvalikoimansa avulla Volvo auttaa pitämään EWR170E:n käyttökunnossa tarjoamalla joustavia huolto- ja korjausvaihtoehtoja sekä määräaikaishuoltoja.

11.12.2018 8:55Sotkamon hopeakaivoshanke etenee suunnitelmallisesti
09.12.2018 11:00Leotechin pölynsidontalaitteet saa nyt Hansa-Machinesilta
08.12.2018 10:11Sähkökäyttöinen Avant e6 -kuormain palkittiin MaatalousKonemessujen uutuustuotekilpailussa hopeamitalilla
07.12.2018 12:11Novatron mukana INFRA RY:n 3D-koneohjauskoulutuskiertueella
07.12.2018 10:01Tehdyn työtunnin kustannus nousi heinä-syyskuussa 1,3 prosenttia edellisvuodesta
06.12.2018 10:11Terrafame tarttuu työvoimahaasteisiin oppilaitosyhteistyöllä
05.12.2018 13:12Huhtala jatkaa Metallinjalostajien hallituksen puheenjohtajana
05.12.2018 10:01Ilmastonmuutos ohjaa vahvasti maaperätutkimusta - Maaperätieteiden päivät kymmenettä kertaa 9.-10.1.2019
04.12.2018 12:00KKV esittää seuraamusmaksuja kartellista eristeyrityksille
04.12.2018 9:45Metso laajentaa lämpökäsittelytarjontaansa

Siirry arkistoon »