Ulotu pidemmälle uudella Volvon E-sarjan pyöräalustaisella kaivukoneella

Share |
07.01.2018 17:11

volvo-benefits-wheeled-excavator-ew180e-t4f-ew220e-t4f-steelwrist-tiltrotator-2324x1200.jpg

Hyväksi todettuun suunnitteluun perustuvassa Volvo Construction Equipmentin pyöräalustaisessa EW220E-kaivukoneessa yhdistyvät mukavuus, voima ja tarkat liikkeet, jolloin tuloksena on erinomainen suorituskyky.

Volvo Construction Equipmentin pyöräalustaisten kaivukoneiden malliston uusin tulokas on EW220E, jossa ovat kaikki sen pikkuveljen, EW180E:n, tunnetut ominaisuudet ja enemmänkin. Suuren nostokapasiteetin tarjoavan uuden, vankkatekoisen, kaksiosaisen puomin ansiosta voit ryhtyä vaivattomasti vaativiin urakoihin. Lisäksi tämä tehokas kone voi ulottua myös yli 10 metrin päässä oleviin materiaaleihin. 

VAIKUTTAVAA SUORITUSKYKYÄ

Joustavien kokoonpanojen ja työvälineiden valikoiman ansiosta EW220E:llä voidaan tehdä monenlaisia töitä. Kone on saatavana kahtena eri versiona, joista toinen on hyväksytty tieliikennekäyttöön ja toinen on tarkoitettu maastoajoa varten. Jälkimmäisessä on raskaampi vastapaino. Asiakkaat voivat myös valita tarvitsemansa korkealaatuiset renkaat, joita on saatavana sekä yksittäis- että paripyöriä ja eri maasto-olosuhteita varten. Luotettava ajomoottori tarjoaa vetovoiman, joka tarvitaan mäkiajoa tai epätasaisessa maastossa ajamista varten, kun taas valinnainen puomin joustojärjestelmä (BSS) kytkeytyy automaattisesti toimintaan ajonopeudella 5 km/h (3,11 mph) iskujen vaimentamiseksi ja kauhassa olevan materiaalin ylivalumisen vähentämiseksi. 

E-sarjan pyöräalustaiseen kaivukoneeseen voidaan valita erilaisia Volvon työvälineitä, jotka on suunniteltu parantamaan työjaksoaikoja ja polttonestetaloudellisuutta. Uudet luiskakauhat ovat täydellinen kumppani maisemointia, pengerten muotoilua tai ojien kunnossapitoa varten, ja tehdasasenteinen Steelwrist®-rototiltti tarjoaa erinomaisen hallinnan. Jotta saat koneestasi kaiken irti, valinnaiset lisähydrauliikat tarjoavat optimaalisen virtauksen ja paineen käytettäessä työvälineitä, jotka tarvitsevat yksi- tai kaksisuuntaisen virtauksen.

Kuljettaja voi sekä vaihtaa työvälineen helposti ja nopeasti työmaalla että siirtää työvälineitä helposti työmaalta toiselle. Valinnaisella perävaunun vetolaitteella voidaan vetää enintään kolmen tonnin painoisia perävaunuja – tai kahdeksan tonnin työntöjarrullisia perävaunuja – ja se voidaan asentaa eteen tai taakse. Kuljettajat voivat myös kuljettaa mukanaan kaikki irralliset työkalunsa erityisessä ulosvedettävässä työkalulaatikossa, joka liukuu esiin alavaunusta. Volvon ensimmäisenä esittelemän työkalulaatikon enimmäiskantokyky on 130 kg. Laatikon tilanjakajat, jotka voidaan säätää viiteen eri asentoon, auttavat kuljettajaa pitämään työkalut järjestyksessä, ja mekaaninen rajoitin estää laatikkoa liukumasta ulos kuljetuksen tai koneen käytön aikana. 

volvo-show-wheeled-excavator-ew180e-t4f-ew220e-t4f-1920x1440.jpg

MUKAVUUTTA JA HALLINTAA

ROPS-hyväksytyssä Volvo-ohjaamossa on hyvä näkyvyys joka puolelle ja ergonomisesti sijoiteltu näyttö ja hallintalaitteet, joten ei ole ihme, että se on toimialan johtava ohjaamo. Koska mukavat työskentelyolosuhteet parantavat kuljettajan tuottavuutta, erityissuunnitellussa ohjaamossa on runsaasti jalkatilaa ja säilytystiloja.

Lisäksi kätevä Comfort Drive Control (CDC) antaa kuljettajalle mahdollisuuden ohjata konetta pelkällä ohjaussauvan rullalla enintään 20 km:n/h (12 mph) ajonopeuteen asti. Tämä on uusi ominaisuus Volvon pyöräalustaisten kaivukoneiden mallistossa. Vain EW220E:ssä ohjauspylväs voidaan irrottaa mukavuuden parantamiseksi. Kuljettaja voi tällöin hallita koko konetta – mukaan lukien rototilttiä, puskulevyä ja tukipuomeja – pelkillä ohjaussauvoilla. 

Vakiovarusteisten taka- ja sivukameroiden lisäksi EW220E voidaan varustaa myös Volvo Smart View -järjestelmällä. Se koostuu kolmesta runkoon kiinnitetystä kamerasta, jotka muodostavat yhdessä reaaliaikaisen lintuperspektiivinäkymän maasto-olosuhteista, jotta liikkuminen vaativissa olosuhteissa on helpompaa. Se voidaan integroida koneen näyttöön tai sitä voidaan käyttää erillisnäyttönä.

Jotta nousu koneeseen ja poistuminen siitä on helppoa ja turvallista, kaiteet ja askelmat ovat kirkkaan värisiä, ja valinnaisvarusteena voidaan asentaa etäohjattava "tervetulovalo", joka opastaa kuljettajia pimeällä.

TEHTY LIIKKUMAAN

Tehokkaalla, Tier 4 Final -vaatimukset täyttävällä ja suuren vääntömomentin alhaisella kierrosluvulla tuottavalla Volvo-moottorilla varustettu EW220E tarjoaa ylivoimaista suorituskykyä. Polttonesteenkulutuksen pienentämiseksi, tuottavuuden kärsimättä ECO-tila kytkeytyy automaattisesti päälle. Tämän lisäksi koneessa on automaattinen joutokäyntitoiminto ja moottorin automaattinen sammutus, jotka kytkeytyvät toimintaan ennalta asetetun ajan kuluttua ja vähentävät osaltaan myös koneen kulumista.

Pyöräalustainen kaivukone on suunniteltu ja testattu erittäin korkeiden tehokkuus- ja luotettavuusvaatimusten mukaisesti. Vankkatekoinen alavaunu tarjoaa suuren maavaran ajettaessa kovalla epätasaisella pohjalla, ja lujatekoiset akselit, joissa on automaattinen tai käyttäjän ohjaama etuakselin keinunta, tarjoavat voimaa vaativissa työkohteissa. 

Joustavampaa ja tehokkaampaa toimintaa varten EW220E:hen voidaan varustaa automaattisella kaivujarrulla, jonka Volvo esitteli ensimmäistä kertaa yli 10 vuotta sitten. Tämä älykäs valinnaisvaruste kytkee käyttöjarrun automaattisesti toimintaan ja lukitsee keinunnan koneen seistessä paikallaan.

Jotta EW220E pysyy toimintakuntoisena ja tuottavana, se on suunniteltu mahdollisimman helpoksi huoltaa. Kaikissa E-sarjan pyöräalustaisissa kaivukoneissa voitelupisteet on koottu yhteen ja suodattimet sijoitettu laajalti aukeavien moottorin luukkujen taakse siten, että näihin kaikkiin on pääsy maan tasalta käsin. Kun esimerkiksi jäähdyttimet ja sihtiverkot ovat käden ulottuvilla, kunnossapito on vaivatonta ja kuljettajien on helppo pysyä oikeilla raiteilla, vaikka alla ovatkin pyörät.

Odottamattomien seisokkien välttämiseksi Volvo tarjoaa myös erilaisia jälkimarkkinointipalveluja. Sellaiset ratkaisut kuin alkuperäiset Volvo-osat, koneen valvonta ja huoltosuunnitelmat auttavat varmistamaan sen, että pyöräalustaiset Volvo-kaivukoneemme maksimoivat omistajiensa investoinnin tuoton.

13.12.2018 16:01Volvo Construction Equipment Finland Oy laajentaa maansiirtokoneiden huolto-organisaationsa Pohjois-Suomeen
13.12.2018 15:55A-Insinöörit Tampereen Kansi -hankkeen pohjoiskannen suunnittelijaksi
12.12.2018 17:01Kriittiset metallit ja huoltovarmuus -selvitys julkaistu
12.12.2018 15:00Cramo ja suomalainen Bliot teknologiayhteistyöhön
11.12.2018 17:44Rakennusyritysten rakennuksiin kohdistuvien korjausurakoiden arvo oli 8,9 miljardia euroa vuonna 2017
11.12.2018 8:55Sotkamon hopeakaivoshanke etenee suunnitelmallisesti
09.12.2018 11:00Leotechin pölynsidontalaitteet saa nyt Hansa-Machinesilta
08.12.2018 10:11Sähkökäyttöinen Avant e6 -kuormain palkittiin MaatalousKonemessujen uutuustuotekilpailussa hopeamitalilla
07.12.2018 12:11Novatron mukana INFRA RY:n 3D-koneohjauskoulutuskiertueella
07.12.2018 10:01Tehdyn työtunnin kustannus nousi heinä-syyskuussa 1,3 prosenttia edellisvuodesta

Siirry arkistoon »