Volvo H -sarjan pyöräkuormaajien päivitys: Älykkäämmät, vahvemmat, nopeammat

Share |
22.01.2018 9:11

volvo-show-wheel-loader-l110h-t4f-2324x1200.jpg

Volvo Construction Equipment on julkistanut L110H, L120H, L150H, L180H, L180H High-Lift ja L220H -pyöräkuormaajat, joiden monet päivitetyt ominaisuudet nopeuttavat jaksoaikoja ja parantavat polttoainetaloutta jopa 20 %.

Esittelyssä olevat uudet H-sarjan pyöräkuormaajat on varustettu Volvon uusimmalla teknologialla, mukaan lukien toisen sukupolven OptiShift ja kuormantunteva hydrauliikka ja vaihteisto.

ÄLYKKÄÄMPÄÄ TYÖSKENTELYÄ 

Hyväksi tunnettuun G-sarjaan perustuvat pyöräkuormaajat, L150H, L180H ja L220H, tarjoavat jopa 15 % paremman polttoainetalouden, L110H ja L120H -versioiden kohdalla tämä luku on jopa 20 %. Tähän myötävaikuttavat myös seuraavan sukupolven OptiShift, jonka avulla kuljettajat voivat kustomoida koneidensa lock-up-toiminnon kytkeytymisen, sekä myös voimakas moottori, työvälineiden optimointi ja täysin uusi, kuiva seisontajarru, joka on suunniteltu eliminoimaan laahaushäviöt. Parannettu OptiShift-teknologia yhdentää Reverse By Braking (RBB) -toiminnon ja uuden lukitustoiminnolla varustetun momentinmuuntimen luoden suoravedon moottorin ja vaihteiston välille. Eco-poljin vähentää myös osaltaan polttoaineenkulutusta kytkemällä mekaanisen takaisintyöntövoiman vasteeksi liialliselle kaasupolkimen käytölle, samoin kuin uusin hydraulijärjestelmä, joka regeneroi öljyn nosto-/kallistussylinteripiireissä ja kytkee hydraulipumput pois päältä. 

JOPA 10 % PAREMPI TUOTTAVUUS 

Erinomaisen vakauden ja tehokkuuden varmistamiseksi H-sarjan pyöräkuormaajat on varustettu uudella vaihteistolla, joka toimii harmonisessa yhteistyössä moottorin ja akselien kanssa. Uusi momentinmuunnin antaa suuremman vääntömomentin, mikä parantaa suorituskykyä hitailla nopeuksilla. Nopeampaa kiihtyvyyttä ja tasaisempaa toimintaa varten vaihteiden välisiä porrastuksia on pienennetty. Varustettuna edistyksellisellä kuormantuntevalla hydrauliikalla – joka on suunniteltu parantamaan työvälineiden vasteherkkyyttä ja nopeuttamaan puomin nostoa ja laskua – päivitetyt H-sarjan pyöräkuormaajat tarjoavat jopa 10 % paremman tuottavuuden kuin G-sarja. 

TEHOKASTA KUORMAUSTA 

Päivitetyt H-sarjan pyöräkuormaajat eivät ole ainoastaan huipputehokkaita, vaan ne ovat myös erittäin monitoimisia ja sopivat käytettäviksi monissa eri työsovelluksissa – materiaalinkäsittelystä ja jätteenkierrätyksestä materiaalin uudelleenkäsittelyyn ja kuonan ja lohkareiden käsittelyyn. Volvon ainutlaatuinen suuntaisaisasto (TP) takaa suuren irrotusmomentin ja erinomaisen suunnikastuennan koko nostoalueella. 

Energiahäviöiden minimoimiseksi ja suorituskyvyn maksimoimiseksi koneita varten on valikoima Volvo-työvälineitä, jotka on valmistettu pyöräkuormaajiin kuuluviksi osiksi, joten ne ovat toiminnaltaan ja ominaisuuksiltaan täydellisesti yhteen sovitetut. Työvälinevalikoima sisältää haarukoita ja kouria sekä erilaisia kauhoja. Uusissa Volvon jälleenkäsittelykauhoissa on kuperat kulutusosat ja parannettu valumissuoja, mikä helpottaa täyttöä ja minimoi hävikin. Lisävarusteena saatava puomin jousitusjärjestelmä vähentää kauhan hävikkiä ja parantaa tuottavuutta jopa 20 % epätasaisessa maastossa. 

Dynaamisen Load Assist -kuormanpunnitusjärjestelmän avulla asiakkaat voivat hallita työtilauksiaan ja valvoa tuottavuutta helposti. Näyttö on 10 tuuman Volvon Co-Pilot-kosketusnäyttö Load Assist -järjestelmä valvoo siirrettävää materiaalimäärää varmistaen, että jokainen kauhallinen on tuottava.

PAREMPI KULJETTAJAN SUORITUSKYKY 

Kovaan työhön tehdyissä Volvo-pyöräkuormaajissa on useita kuljettajan suorituskykyä parantavia ominaisuuksia, kuten kauhan uusi vaakatasaustoiminto, joka palauttaa kauhan vaakatasoon kippaus- ja sisäiäntaittoasennosta automaattisesti. Uudelleen suunnitellut taustapeilit ja lisävarusteena saatava perutuskamera parantavat näkyvyyttä ohjaamosta. Perutuskamera toimii tutkajärjestelmän avulla varoittaen kuljettajaa näkymättömistä kohteista visuaalisella ja kuuluvalla varoituksella. H-sarjan pyöräkuormaajiin voidaan valita joko yksi tai useampi ohjausvipu ja jokin kolmesta hydraulitilasta – halutun reagointinopeuden mukaan – mukavuuden ja tuottavuuden parantamiseksi. Myös vipuohjaus lisää mukavuutta, kuljettaja voi ohjata konetta pienellä vivulla – mikä on erityisen hyödyllistä nopeatempoisissa kuorma-autojen kuormaustoiminnoissa. 

PALVELUKSESSASI 

L110H, L120H, L150H, L180H, L180H High-Lift ja L220H -pyöräkuormaajien helppo huollettavuus lisää koneen käytettävyysaikaa. Moottorin konepeitto avautuu elektronisesti antaen kuljettajalle tai asentajalle helpon pääsyn moottoritilaan. Kallistuva ohjaamo voidaan siirtää hydraulisesti joko 30º tai 70º kulmaan, jolloin tärkeisiin komponentteihin on esteetön pääsy. Ryhmitettyjen huoltokohteiden ansiosta päivittäiset huoltotarkastukset voidaan tehdä nopeasti ja helposti. Pyörissä olevien jarrujen kulumisenilmaisimien johdosta jarrujen kunnon tarkastus helppoa. Taka-akselissa on kestovoidellut helat ja laakerit, joten ne ovat huoltovapaat. Jäähdytyspuhallin voi vaihtaa suuntaa jäähdyttäjän itsepuhdistusta varten. 

Huoltovälien pidentämiseksi akseleissa, vaihteistossa, hydraulisäiliössä ja polttoainesäiliössä on vaihdettavat tuuletussuodattimet – etäsijoitettuna – jotta niihin ei pääse likaa ja kosteutta. Jarrut on asennettu navoissa ja öljynkierto jäähdyttää etu- ja taka-akselin. Komponenttien kulumisen vähentämiseksi viivästetty moottorin sammutus voidaan ajastaa aktivoitumaan automaattisesti. Uusi toiminto sammuttaa koneen moottorin, kun turboahdin on jäähtynyt sopivaan lämpötilaan. 

Lisäksi kaiteet ja askelmat on maalattu oransseiksi, jotta huoltohenkilöstön ja kuljettajien on helppo liikkua ympäri konetta. Näiden ansiosta kone saadaan mahdollisimman nopeasti takaisin työhön. 

Yhdistäen paikallisen tuntemuksen maailmanlaajuiseen kokemukseensa Volvo tarjoaa myös erilaisia tuottavuutta lisääviä palveluita. Alkuperäiset varaosat, erikoisvalmisteiset työvälineet ja proaktiivinen koneen valvonta ovat vain muutamia monista ratkaisuista, jotka on suunniteltu alentamaan omistamisen kokonaiskustannuksia koko koneen eliniän ajan.

21.02.2019 22:01Virén-Yhtiöillä hyvä pöhinä päällä
21.02.2019 11:11Baumassa esiteltävä uudistettu Lokotrack LT200HP-kartiomurskainlaitos tuo lisää tehoa ja taloudellisuutta
21.02.2019 8:11Luke: Arktisen kaivostoiminnan hyödyt, haitat ja riskit pitäisi arvioida kokonaisvaltaisemmin
20.02.2019 17:00Pyhäjärvellä monipuoliset mahdollisuudet kiertotalouskentässä
20.02.2019 14:12Timo Räikkönen nimitetty johtajaksi Destiaan
19.02.2019 19:11Yrjö Raunisto: Miten tehdä Suomesta jälleen maanrakennuskoneiden valmistuksen kärkimaa?
19.02.2019 10:01Tukes: Lujuuslajitellussa rakennepuutavarassa puutteita
18.02.2019 20:00Kehittynyttä mittausteknologiaa louhinta- ja kaivoskäyttöön
17.02.2019 18:55Maanrakennus Seppo Formisto Oy:n Kobelco SK270SRLC-5: Tyylikäs viimeistä piirtoa myöten
17.02.2019 15:33Konepäivät Matekon uudessa Oulun toimipisteessä ensi lauantaina 23.2.

Siirry arkistoon »