Volvo CE esittelee 100 tonnin kiviauton - siirrä enemmän, ansaitse enemmän

Share |
24.05.2018 14:11

volvo-show-rigid-hauler-r100e-t2-2324x1200.jpg

Volvo Construction Equipmentin täysin uusi 95-tonninen (100-tonninen) R100E, joka on suunniteltu ensisijaisesti alhaisia omistajuuskustannuksia ajatellen, tulee olemaan vahva tekijä kaivos- ja louhostoiminnan sektoreilla.

Kokonsa ja kapasiteettinsa puolesta Volvo Construction Equipmentin uusi R100E-kiviauto on helposti yhtiön tuotevalikoiman suurin kuljetusajoneuvo, joka lupaa ajaa asiakkaiden käyttökustannukset alas optimoimalla tuottavuuden, toimintavarmuuden ja kuljettajan mukavuuden. 

Tämä uraauurtava malli perustuu vahvaan DNA:han ja sen juuret ulottuvat niinkin kauas kuin vuoteen 1919. Volvo CE:n Motherwellin tuotantolaitos on suunnitellut, valmistanut ja jaellut kiviautoja lähes 70 vuoden ajan. Mikään muu kone ei vedä vertoja lähes vuosisadan suunnittelukokemukseen perustuvalle R100E:lle. 

SIIRRÄ ENEMMÄN, ANSAITSE ENEMMÄN

Tämä 100/95 tonnin todellisen hyötykuorman tarjoava Volvo-malliston uusin tähti auttaa kuljettajia saavuttamaan tuotantotavoitteensa nopeammin. Suorittamaan suunnitellun R100E:n tehonlähteenä on huippuluokan moottori, jonka teho on 783 kW (1075 hv). Yhdistetty voimansiirto tuottaa suuren vääntömomentin, ylittämättömän vetotehon ja luokkansa johtavan kitkavoiman, jolloin pito on optimaalinen. Voimansiirron hallinnasta ja koneen momentista vastaa uusi Volvo Dynamic Shift Control, joka räätälöi vaihteiston vaihtamiskohdat automaattisesti työmaan ja käyttötavan mukaan. 

R100E on valmistettu kaikenlaisilla pohjilla tehtäviin kaivos- ja louhostöihin, joissa käyttökustannuksilla on keskeinen merkitys. Asiakkaat voivat odottaa alhaisempia käyttökustannuksia per kuljetuskerta käyttäessään R100E:tä, jonka 60,4 m³:n kokoisella V:n muotoisella lavalla kuorman pysyvyys on optimaalinen ja materiaalia ei jää lavalle kippauksen jälkeen. Toimialalla tunnustetun kuormitusprofiilitoiminnon ansiosta kuljettaja voi kuormata jatkuvasti keskimääräisen tavoitehyötykuorman (95 t), ja lavan nopea kippaus varmistaa nopeat työjaksoajat ja kaikin puolin tehokkaan suorituskyvyn.

Volvo täydentää kiviautonsa suurta kapasiteettia ja korkeita kuljetusnopeuksia älykkäillä valvontajärjestelmillä. Lisävarusteena saatava ajoneuvon oma punnitusjärjestelmä (On-Board Weighing, OBW) on integroitu järjestelmä, joka varmistaa sen, että kone siirtää parhaan mahdollisen turvallisen hyötykuorman tuotannon optimoimiseksi entisestään ja käyttökustannusten minimoimiseksi. Järjestelmä käyttää ulkopuolelle asennettuja painetunnistimia koneen tilastotietojen valvontaan ja välittämiseen koneessa olevaan kuljettajan näyttöön. Koneen tietoja voidaan sekä katsoa reaaliajassa koneessa olevan kuljettajan näytön kautta että tarkastella etäältä Volvon CareTrack®-telematiikkajärjestelmän avulla, jotta kuljettajat ja kalustopäälliköt voivat suunnitella toimintaa paremmin. 

Asiakkaat, jotka haluavat parantaa nykyisten ja tulevien projektiensa tuottavuutta, voivat käyttää Volvo Site Simulation -järjestelmää paikallisen Volvo-jälleenmyyjänsä tukemina. Järjestelmä tarjoaa asiakkaille arvokasta tietoa heidän koneistaan, kalustovaihtoehdoistaan ja työmaan suunnittelusta sekä auttaa heitä maksimoimaan tuottavuutensa ja hallitsemaan omistajuus- ja käyttökustannuksiaan paremmin. 

SUUNNITELTU KESTÄVÄKSI 

Käyttövarmuus ja tuottavuus perustuvat pitkälti koneen kestävään rakenteeseen, joka suojaa komponentteja paremmin ja pidentää sekä niiden käyttöikää että määräaikaishuoltojen välejä. 

Järkähtämätöntä vakautta tarjoava R100E suoriutuu täydellisen hallitusti hankalimmistakin maastoista. Vankkatekoisessa kiviautossa on matala painopiste sekä asiantuntevasti suunnitellut lava ja alusta, jotka toimivat harmonisesti McPherson-joustintukien, alakolmiotukivarsilla varustetun etujousituksen sekä uuden kevyen ohjausjärjestelmän kanssa. Esiohjausventtiilin käyttämän etäasennetun orbitrol-ohjausventtiilin tuottaman kevyen ja intuitiivisen ohjauksen ansiosta kuljettaja voi ohjata kiviautoa helposti tiukoissa mutkissa.

Sen lisäksi, että R100E on suunniteltu saavuttamaan optimaaliset suorituskyky ja tuottavuus erinomaisen kuljettajan mukavuuden, koneen hallinnan ja vakauden ansiosta, se lupaa myös alentaa korjauskustannuksia. Etujousitusosien suuri väli vaimentaa kuorman ja maaperän aiheuttamia iskuja ja suojaa koneen tärkeitä rakenteita. Yksityiskohtainen suunnittelu ilmenee myös koneen rungon "länkirakenteesta", joka tarjoaa joustavuutta epätasaisessa maastossa ajamista varten. Teräksisistä kotelopalkeista valmistetun rungon tärkeimmissä rasitukselle alttiissa kohdissa on erikoislujasta teräksestä valmistetut valukappaleet vaimentamassa maaperän aiheuttamia iskuja. Kaikissa rungon porauksissa on lisäsuojina holkit. Rungon ja lavan perusteelliseen testaamiseen panostettiin huomattavasti, muun muassa alustan väsytyskuormitustestejä tehtiin 60 000 tunnin verran. Iskuja ja hankausta kestävästä 400 HBW -kovuuden teräksestä valmistetun lavan ansiosta R100E-kiviauto on suorituskykyinen pitkään.

KULJETTAJAN VALINTA

R100E on erittäin tehokas kone, ja siinä myös kuljettajan tuottavuus painii omassa sarjassaan muun muassa ROPS/FOPS-sertifioidun ohjaamon ansiosta. Tärinää ja ulkomelua vaimentavassa ohjaamossa on nestevaimennetut kiinnitykset ajokokemuksen parantamista varten.

HELPPO TARKASTUS

Säännölliset huoltotarkastukset ovat tarpeen mahdollisten ongelmien havaitsemiseksi ja pitkän käyttöiän varmistamiseksi. R100E:n päivittäiset huoltotarkastukset ja rutiinikunnossapito voidaan luistamattomien askelmien ja turvallisten kulkuteiden ansiosta tehdä nopeasti ja helposti, jolloin koneella työskentelyä voidaan jatkaa mahdollisimman pian. Kaikki huoltokohteet on kerätty strategisesti yhteen ja sijoitettu siten, että niihin ulottuu maasta ja huoltoalustalta käsin, jotta koneen ylläpito tai säätöjen tekeminen on helppoa ja turvallista. Suoraan vannekehään asennetun pyörän malli mahdollistaa turvallisen ja nopean renkaan asennuksen ja irrotuksen. Ohjaamon sisällä saat korkean tason vianmääritystietoa käyttäjäystävällisen kojetaulun kautta nopeaa analysointia ja ratkaisuja varten. Kojelaudan kautta kuljettaja voi helposti valvoa koneen kuntoa ja katsoa järjestelmäpaineita, lämpötiloja, polttonesteenkulutusta, moottorin diagnosointia, vaihteiston diagnosointia ja VCU:n diagnosointia koskevaa tietoa. 

R100E:ssä on myös korkeatasoinen hydrauliikkasuodatus, joka sisältää magneettiset imusuodattimet kussakin hydraulisessa järjestelmässä sekä ohjauksen, jarrujen käyttöpumpun ja takajarrujen jäähdytysyksiköiden painesuodatuksen. Moottoriin asennetut pää- ja lisäpolttoainesuodattimet yhdessä edistyneen kaksivaiheisen öljynsuodatuksen kanssa poistavat haitallisia epäpuhtauksia. Ylivertaisen suojauksen tarjoavia kestäviä ominaisuuksia täynnä oleva R100E optimoi työnteon ja tarjoaa pidemmät huoltovälit käyttökustannusten alentamiseksi. 

Siinä harvinaisessa tilanteessa, että Volvo R100E tarvitsee rutiinihuoltotarkastuksen lisäksi muita toimenpiteitä, Volvon laajaan jälleenmyyjien ja teknikoiden verkostoon kuuluvat asiantuntijat ovat aina käytettävissä ja tarjoavat mielellään ammattimaista neuvontaa. Yhdistämällä paikallistuntemuksen ja kokemuksen globaalista kaivostoiminnasta Volvo tarjoaa laajan valikoiman asiakasratkaisuja telematiikan koneraporteista ja Volvon palvelusopimuksista (VSA) aina laajennettuun takuuseen asti, jotta tuottavuus on parempi koneen koko elinkaaren aikana.

16.12.2018 11:11Rakennuskustannukset nousivat marraskuussa 2,5 prosenttia vuodentakaisesta
15.12.2018 11:01Parasta pyörillä - Hitachi pyöräkuormaajat
14.12.2018 10:01Suomen Rakennuskone Oy rekrytoi Kevitsaan - katso tästä työpaikkailmoitus
13.12.2018 20:55LUE TÄSTÄ! Uusi järkälemäinen Kivirock-lehti on ilmestynyt - tarjolla 248-sivua mielenkiintoista maarakennus- ja kaivosalan asiaa
13.12.2018 16:01Volvo Construction Equipment Finland Oy laajentaa maansiirtokoneiden huolto-organisaationsa Pohjois-Suomeen
13.12.2018 15:55A-Insinöörit Tampereen Kansi -hankkeen pohjoiskannen suunnittelijaksi
12.12.2018 17:01Kriittiset metallit ja huoltovarmuus -selvitys julkaistu
12.12.2018 15:00Cramo ja suomalainen Bliot teknologiayhteistyöhön
11.12.2018 17:44Rakennusyritysten rakennuksiin kohdistuvien korjausurakoiden arvo oli 8,9 miljardia euroa vuonna 2017
11.12.2018 8:55Sotkamon hopeakaivoshanke etenee suunnitelmallisesti

Siirry arkistoon »