Suomalainen insinööriosaaminen käy kaupaksi maailmalla: avain menestykseen piilee verkostojen voimassa

Share |
07.10.2018 20:01

kallioooo.jpg

A-Insinöörit panostaa entistä vahvemmin vaativaa insinööriosaamista sisältäviin yhteistyöhankkeisiin, kuten esimerkiksi maanalaiseen rakentamiseen, infrastruktuuriin, kaupunkisuunnitteluun, energia-alan ratkaisuihin ja ydinjätteen loppusijoittamiseen.

Hankekehityksestä vastaavaksi johtajaksi nimitetyn Timo Saanion mukaan avain menestykseen on yhteistyö: yksittäinen toimija ei onnistu suurissa kotimaisissa tai kansainvälisissä hankkeissa ilman hyvää verkostoa.

”Meillä on vahva halu tehdä haaveita todeksi yhdessä maailman parhaiden tekijöiden kanssa”, toteaa Timo Saanio.

A-Insinöörit on viimeisen vuoden aikana vienyt vauhdilla eteenpäin kansainvälistä yhteistyötä. Vuonna 2018 solmittu yhteistyömuistio Rusatom Servicen kanssa, yhteistyösopimus Fortuminkanssa Kiinan markkinoilla ja Helsinki-Tallinna-tunnelin suunnittelu yhdessä PöyrynFiran ja FinEst Bay Area Development -konsortion kanssa ovat esimerkkejä uusista mahdollisuuksista. Kansainvälisissä hankkeissa yhteistyöhön haetaan aina parhaat mahdolliset kumppanit.

A-Insinöörien valttikortti suurissa hankkeissa kotimassa ja ulkomailla on erittäin vahva tekninen osaaminen. ”Halu verkostoitua ja viedä asioita yhdessä eteenpäin on erittäin tärkeää”, painottaaTimo Saanio.

Positiiviset kokemukset yhteistyöstä ja uusista toimintatavoista, kuten allianssimallista, kerryttävät uskoa yhteiseen tekemiseen ja siirtyvät projektista toiseen. Asiakkaille osaaminen ja sujuva yhteistyö näkyvät luottamuksena siihen, että asiat hoituvat vastuullisesti ja aikataulussa.

”Allianssimalli osoitti voimansa esimerkiksi Tampereen rantatunnelissa. Hanke valmistui puoli vuotta ennen tavoiteaikataulua ja alitti budjetin. ”

Timo Saanio vastaa uusien hankkeiden etsimisestä ja kehittämisessä yhteistyössä asiakkaiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Edellä mainittujen hankkeiden ja suunnitelmien lisäksi keskusteluja käydään muun muassa maanalaisesta rakentamisesta Suomen suurimpiin kaupunkeihin.

”Toivon, että voimme yhdessä muiden kanssa kehittää myös asioita, jotka eivät toteutuisi, ellei joku niitä aktiivisesti vie eteenpäin. Yhteistyön merkitystä ja verkostojen voimaa ei voi tässä yhteydessä liikaa korostaa. Mukana alkuvaiheessa on usein vain kourallinen ihmisiä eri aloilta. Kun hanke liikahtaa eteenpäin, ei kukaan enää pärjää yksin, vaan jo suunnitteluaiheeseen tarvitaan ammattitaitoinen, motivoitunut tiimi.”

26.06.2019 9:23YIT:lle lukuisia maanteiden ja kaupunkien kunnossapitourakoita
25.06.2019 10:11Rotator mukana Okra 2019 -maatalousnäyttelyssä Oripäässä
24.06.2019 12:30Ekosysteemihotelli tarjoaa turvapaikan infrarakentamisen vuoksi uhatulle lajistolle
24.06.2019 9:38Syväjärven litiumkaivoshanke etenee - valmistelevat työt käyntiin jo tämän vuoden puolella
24.06.2019 8:30Maarakennusalan kustannukset nousussa
23.06.2019 11:11Novatronin huolto-organisaatio vahvistui - Teemu Levänaho aloitti kenttäasentajana Etelä-Suomessa
22.06.2019 9:11Kuorma-autoilla kuljetettu tavaramäärä pysyi ennallaan vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä - maa-ainesten määrä kasvoi 64 %
21.06.2019 11:11Kaivoslain toimivuutta koskeva raportti valmis - lupajärjestelmissä yhteensovitettavaa
20.06.2019Keliberin Syväjärven esiintymän malmivarat ennakoitua runsaammat
19.06.2019 11:11KATSO VIDEO! Jos toiselle kuoppaa kaivaa, niin se kannattaa Catilla kaivaa...

Siirry arkistoon »