Endominesin Friday-kaivosprojekti etenee USA:ssa

Share |
10.10.2018 10:01

Kaivosalueen infrastruktuurin parantamiseen liittyvät työt, m.m. luonnollisten valumavesien kontrollointiin liittyvät toimenpiteet, teiden parantaminen ja kalvotettujen sivukivialueiden rakentaminen, saatiin suunnitellusti valmiiksi kolmannen neljänneksen aikana. Kaivoksen toista pääyhteyttä rakennetaan ja vanhaa vinotunnelia kunnostetaan parhaillaan. Malmin louhinta alkaa ennen vuoden 2018 loppua edellyttäen, että peränajo edistyy suunnitellusti loka-marraskuun aikana.

Endomines aloitti Elk Cityn lähellä sijaitsevan rikastamoalueen rakentamisen heinäkuussa ja on sen jälkeen saanut päätökseen kaikki oleelliset maarakennustyöt. Myös rakennusten perustukset ovat lähes valmiit ja rikastamorakennus asennetaan perustuksille arviolta lokakuun aikana. Jätealueiden ja rikastamoalueen infrastruktuurin rakentaminen on käynnissä.

Rikastamon laitteet on ostettu ja niitä kootaan parhaillaan moduuleiksi asennuksen helpottamiseksi. Laitteistojen toimittaja arvioi moduulien olevan valmiita toimitettaviksi marraskuun alkupuolella. Rikastamon koeajot voidaan aloittaa joulukuussa edellyttäen, että laitteiden toimitus ja asennus sujuvat aikataulussa.

Kaikki tarvittavat luvat toiminnan aloittamiseksi Fridayn kaivoksella ja Elk Cityn rikastamolla on saatu. Pitkäaikaista täyden mittakaavan tuotantoa varten tarvitaan vielä ilman laatuun ja veden käyttöön liittyvät luvat, joiden hakuprosessit ovat parhaillaan käynnissä.

”Olen tyytyväinen voidessani ilmoittaa Fridayn kaivosprojektin Idahossa etenevän edelleen hyvin. Tämä on erityisen merkittävää, koska Friday on ensimmäinen projektimme Yhdysvalloissa, missä olemme normaalin projektinjohtamisen lisäksi joutuneet käyttämään aikaa myös paikallisiin käytäntöihin ja vaatimuksiin tutustumiseen.

Olemme nyt siirtymässä projektin kriittisimpiin vaiheisiin: laitetoimitukset ja asennukset on aikataulutettu lähiviikoiksi ja peränajon edistyminen suunnitellusti ennen louhinnan aloittamista on myös tärkeää. Mikäli nämä kriittiset projektivaiheet saadaan toteutetuiksi suunnitellusti, ennakoimme voivamme aloittaa tuotannon pienessä mittakaavassa jo vuoden 2018 aikana, huomattavasti alkuperäistä projektiaikataulua edellä”, Endominesin toimitusjohtaja Saila Miettinen-Lähde sanoo.

Endomines  
Endomines on kaivos- ja malminetsintäyhtiö, jonka ensisijainen painopiste on kulta. Yhtiö harjoittaa kaivostoimintaa Pampalossa ja kullanetsintää Karjalan kultalinjalla Itä-Suomessa. Lisäksi yhtiö on käynnistämässä kaivostoimintaa Yhdysvaltain Idahossa. Yhtiö pyrkii parantamaan pitkän aikavälin kasvumahdollisuuksiaan tehostamalla malminetsintäänsä sekä yritysostoin. Endominesin tavoitteena on hankkia poliittisesti vakailla alueilla olevia esiintymiä, jotka on mahdollista saada tuotantoon nopeasti ja rajoitetuin investoinnein.

Yhtiön osakkeet ovat kaupankäynnin kohteena Nasdaq Tukholmassa (ENDO) ja Nasdaq Helsingissä (ENDOM).

21.02.2019 22:01Virén-Yhtiöillä hyvä pöhinä päällä
21.02.2019 11:11Baumassa esiteltävä uudistettu Lokotrack LT200HP-kartiomurskainlaitos tuo lisää tehoa ja taloudellisuutta
21.02.2019 8:11Luke: Arktisen kaivostoiminnan hyödyt, haitat ja riskit pitäisi arvioida kokonaisvaltaisemmin
20.02.2019 17:00Pyhäjärvellä monipuoliset mahdollisuudet kiertotalouskentässä
20.02.2019 14:12Timo Räikkönen nimitetty johtajaksi Destiaan
19.02.2019 19:11Yrjö Raunisto: Miten tehdä Suomesta jälleen maanrakennuskoneiden valmistuksen kärkimaa?
19.02.2019 10:01Tukes: Lujuuslajitellussa rakennepuutavarassa puutteita
18.02.2019 20:00Kehittynyttä mittausteknologiaa louhinta- ja kaivoskäyttöön
17.02.2019 18:55Maanrakennus Seppo Formisto Oy:n Kobelco SK270SRLC-5: Tyylikäs viimeistä piirtoa myöten
17.02.2019 15:33Konepäivät Matekon uudessa Oulun toimipisteessä ensi lauantaina 23.2.

Siirry arkistoon »