Endominesin Friday-kaivosprojekti etenee USA:ssa

Share |
10.10.2018 10:01

Kaivosalueen infrastruktuurin parantamiseen liittyvät työt, m.m. luonnollisten valumavesien kontrollointiin liittyvät toimenpiteet, teiden parantaminen ja kalvotettujen sivukivialueiden rakentaminen, saatiin suunnitellusti valmiiksi kolmannen neljänneksen aikana. Kaivoksen toista pääyhteyttä rakennetaan ja vanhaa vinotunnelia kunnostetaan parhaillaan. Malmin louhinta alkaa ennen vuoden 2018 loppua edellyttäen, että peränajo edistyy suunnitellusti loka-marraskuun aikana.

Endomines aloitti Elk Cityn lähellä sijaitsevan rikastamoalueen rakentamisen heinäkuussa ja on sen jälkeen saanut päätökseen kaikki oleelliset maarakennustyöt. Myös rakennusten perustukset ovat lähes valmiit ja rikastamorakennus asennetaan perustuksille arviolta lokakuun aikana. Jätealueiden ja rikastamoalueen infrastruktuurin rakentaminen on käynnissä.

Rikastamon laitteet on ostettu ja niitä kootaan parhaillaan moduuleiksi asennuksen helpottamiseksi. Laitteistojen toimittaja arvioi moduulien olevan valmiita toimitettaviksi marraskuun alkupuolella. Rikastamon koeajot voidaan aloittaa joulukuussa edellyttäen, että laitteiden toimitus ja asennus sujuvat aikataulussa.

Kaikki tarvittavat luvat toiminnan aloittamiseksi Fridayn kaivoksella ja Elk Cityn rikastamolla on saatu. Pitkäaikaista täyden mittakaavan tuotantoa varten tarvitaan vielä ilman laatuun ja veden käyttöön liittyvät luvat, joiden hakuprosessit ovat parhaillaan käynnissä.

”Olen tyytyväinen voidessani ilmoittaa Fridayn kaivosprojektin Idahossa etenevän edelleen hyvin. Tämä on erityisen merkittävää, koska Friday on ensimmäinen projektimme Yhdysvalloissa, missä olemme normaalin projektinjohtamisen lisäksi joutuneet käyttämään aikaa myös paikallisiin käytäntöihin ja vaatimuksiin tutustumiseen.

Olemme nyt siirtymässä projektin kriittisimpiin vaiheisiin: laitetoimitukset ja asennukset on aikataulutettu lähiviikoiksi ja peränajon edistyminen suunnitellusti ennen louhinnan aloittamista on myös tärkeää. Mikäli nämä kriittiset projektivaiheet saadaan toteutetuiksi suunnitellusti, ennakoimme voivamme aloittaa tuotannon pienessä mittakaavassa jo vuoden 2018 aikana, huomattavasti alkuperäistä projektiaikataulua edellä”, Endominesin toimitusjohtaja Saila Miettinen-Lähde sanoo.

Endomines  
Endomines on kaivos- ja malminetsintäyhtiö, jonka ensisijainen painopiste on kulta. Yhtiö harjoittaa kaivostoimintaa Pampalossa ja kullanetsintää Karjalan kultalinjalla Itä-Suomessa. Lisäksi yhtiö on käynnistämässä kaivostoimintaa Yhdysvaltain Idahossa. Yhtiö pyrkii parantamaan pitkän aikavälin kasvumahdollisuuksiaan tehostamalla malminetsintäänsä sekä yritysostoin. Endominesin tavoitteena on hankkia poliittisesti vakailla alueilla olevia esiintymiä, jotka on mahdollista saada tuotantoon nopeasti ja rajoitetuin investoinnein.

Yhtiön osakkeet ovat kaupankäynnin kohteena Nasdaq Tukholmassa (ENDO) ja Nasdaq Helsingissä (ENDOM).

16.12.2018 11:11Rakennuskustannukset nousivat marraskuussa 2,5 prosenttia vuodentakaisesta
15.12.2018 11:01Parasta pyörillä - Hitachi pyöräkuormaajat
14.12.2018 10:01Suomen Rakennuskone Oy rekrytoi Kevitsaan - katso tästä työpaikkailmoitus
13.12.2018 20:55LUE TÄSTÄ! Uusi järkälemäinen Kivirock-lehti on ilmestynyt - tarjolla 248-sivua mielenkiintoista maarakennus- ja kaivosalan asiaa
13.12.2018 16:01Volvo Construction Equipment Finland Oy laajentaa maansiirtokoneiden huolto-organisaationsa Pohjois-Suomeen
13.12.2018 15:55A-Insinöörit Tampereen Kansi -hankkeen pohjoiskannen suunnittelijaksi
12.12.2018 17:01Kriittiset metallit ja huoltovarmuus -selvitys julkaistu
12.12.2018 15:00Cramo ja suomalainen Bliot teknologiayhteistyöhön
11.12.2018 17:44Rakennusyritysten rakennuksiin kohdistuvien korjausurakoiden arvo oli 8,9 miljardia euroa vuonna 2017
11.12.2018 8:55Sotkamon hopeakaivoshanke etenee suunnitelmallisesti

Siirry arkistoon »