Atlas Copco on esitellyt generaattoriensa QAS-lippulaivamalliston viidennen sukupolven

Share |
22.10.2018 10:20

Uudet QAS 5-mallit on kehitetty vastauksena nykypäivän käytön haasteisiin, ja ne tarjoavat rakennusalan, teollisuuden ja tapahtuma-alan loppukäyttäjille entistä hiljaisemman toiminnan ja pienemmän omistamisen kokonaiskustannuksen. 

QAS 5-mallisto on kehitetty tuottamaan generaattorien käyttäjille vaivaton, vaiheittainen siirtymä 2019/20 käyttöön tuleviin moottorien EU Stage V -päästöstandardeihin. Malliston viisi ensimmäistä versiota ovat QAS 80-, 100-, 120-, 150- ja 200-generaattorien uusia versioita. Näihin kaikkiin kuuluu Stage IIIA -moottori, suuritilavuuksinen polttoainesäiliö ja integroidulla muuttuvanopeuksisella taajuusmuuttajalla (VSD) varustettu moottori jäähdytyspuhaltimen käyttämistä varten. Nämä ominaisuudet yhdessä integroidun muuttuvanopeuksisella taajuusmuuttajalla (VSD) varustetun moottorin kanssa tuottavat asiakkaalle keskimäärin 5 % pienemmän polttoaineen kulutuksen kuin alan keskimääräisissä vastaavissa malleissa.

Mallistoa laajennetaan

QAS 5-malliston lähivuosina esiteltävät kapasiteetiltaan suuremmat ja täysin EU Stage V -yhteensopivat mallit avaavat asiakkaalle selkeän reitin kohti Stage V -päästötason saavuttamista ja jopa sen ylittämiseksi.

Adrian Ridge, Atlas Copcon Power and Flow -liiketoiminta-alueen pääjohtaja sanoo: "Tänä vuonna juhlistamme 30-vuotista innovaatiojohtajuuttamme siirrettävien generaattorien alalla, ja olemme ylpeitä voidessamme juhlavuoden kunniaksi esitellä QAS 5-mallistomme. QAS-generaattorien viides ja uusin sukupolvi on suunniteltu alusta asti täyttämään käyttäjien alati muuttuvat kestävää tuottavuutta, parempaa tuotannon joustavuutta sekä ympäristö- ja lakivaatimuksia koskevat tarpeet."

Melu kuriin

Siirrettävien energialaitteistojen tuottama liian suuri melu koetaan yhä yleisemmin kestämättömäksi kaupunkiympäristöissä ja teollisuuden työpaikoilla. Tämän vuoksi QAS 5-generaattorit tuottavat huomattavasti aiempaa alemman melutason, ja ne ovat keskimäärin 5–8 dBA hiljaisempia kuin vastaavat generaattorit.

Generaattorien lähes kuiskaava suorituskyky tuotetaan erilaisten tekniikoiden yhdistelmällä, esimerkiksi VSD-moottorin käyttämällä puhaltimella, joka säätää jäähdytysilman virtausta moottorin vaatimusten mukaiseksi. Tämä yhdessä äänenvaimentimien ja vaimennusvaahtojen avulla toteutetun tehostetun äänenvaimennuksen kanssa tuottaa jopa viidesosan pienemmän melutason käyttökohteesta ja kuormaprofiilista riippuen.

Atlas_CXopco_QAS5.jpg

Turvallinen työympäristö

Erilaiset tapahtumat ja kaupunkialueiden ahtaat työmaat etusijalla suunnitellut QAS 5-generaattorit tarjoavat jopa 20 prosenttia pienemmän pohjapinta-alan kuin mikään muu vastaava siirrettävä energiantuottolaitteisto. Lisäksi generaattorit on asennettu tukevalla alusrungolle, jossa on paikat haarukkatrukin haarukoille, ja ne kestävät jopa neljä kertaa laitteen painon muuttamatta muotoaan. Nämä ominaisuudet tekevät generaattoreiden kuljettamisesta ja työmaalle sijoittamisesta helpompaa ja siten ne ovat mukana luomassa turvallisempaa työympäristöä.

Plug and play

Sähkötehoa vaaditaan usein välittömästi, ja tämän vuoksi QAS 5-generaattorit perustuvat plug and play -kytkettävyysperiaatteeseen, joka on suunniteltu tuottamaan turvallinen, nopea ja joustava energian tuotto mahdollisimman vähällä vaivalla. Generaattorissa voi olla jopa 8 pistorasiaa, liitinrima ja valinnainen teholukko, ja ne käynnistyvät jopa viidessä sekunnissa.

Jos käyttäjät tarvitsevat skaalattavaa tehoa, QA5-generaattorit voi määrittää rinnakkaiskäyttöön toistensa kanssa alle minuutissa. Tämä mahdollistaa tehon optimaalisen käytön ja työmaan erittäin suuren tehoredundanssin.

Innovatiivinen Power Management System (PMS) -tehonhallintajärjestelmä mahdollistaa generaattorien nopean rinnakkaiskäytön. Tämä auttaa hallitsemaan rinnakkain käytettäviä generaattoreita tehokkaasti käynnistämällä ja pysäyttämällä yksiköitä kuorman suurentuessa tai pienentyessä. Tällä tavalla kunkin generaattorin kuorma pysyy polttoaineenkulutuksen optimoivalla tasolla. Se poistaa tarpeen käyttää generaattoreita alhaisilla kuormatasoilla, sillä tällainen käyttö saattaa aiheuttaa moottorivaurioita ja lyhentää laitteiston käyttöikää.

Virtaa jopa viideksi vuorokaudeksi

Käyttäjät voivat luottaa QAS 5-toimivan itsenäisesti pitkään; kaikissa malleissa on integroidut suurikapasiteettiset polttoainesäiliöt, jotka riittävät jopa viiden työvuoron ajaksi. Vedenerottimella varustettu raskaan käytön polttoaineen suodatusjärjestelmä lyhentää huoltojen aiheuttamia käyttökatkoksia. Yksiköiden lukittava ulkoinen polttoaineen täyttöpiste parantaa osaltaan turvallisuutta.

Telematiikka työkaluna

Sen lisäksi, että Atlas Copcon QAS 5-mallisto on valmis tulevaisuuteen, se myös käyttää hyödykseen kehittyneen digitaalisen yhdístettävyyden tuottamia etuja. Esimerkiksi lisävarusteena saatavan FleetLink-telematiikkajärjestelmän avulla loppukäyttäjät saavat omaisuutensa sijainnin ja suorituskyvyn täysin läpinäkyvästi käyttöönsä, generaattorien sijainnista riippumatta.

18.11.2018 21:00Kymmenen miljoonan yksittäisen käynnin raja lähestyy.
18.11.2018 14:01SSAB:n Raahen tehtaan masuuni 2:n välikorjaus vahvistui
18.11.2018 11:44Tuotannon tietomallikoordinaattorikoulutus Pirkkalassa - lähde mukaan!
17.11.2018 10:11Rakennuskustannukset nousivat lokakuussa 2,5 prosenttia vuodentakaisesta
16.11.2018 11:11Tervetuloa Suomen Rakennuskoneen osastolle B-368 FinnMateria 2018 -messuilla
15.11.2018 14:44Destia vahvasti esillä Kaakkois-Suomen ratarakentamisessa
14.11.2018 9:20Endomines AB (Publ) Osavuosikatsaus: kullantuotanto ylittää ennusteen
14.11.2018 4:11KIVIROCK-LEHTI TULEE - VIELÄ EHDIT MUKAAN! Varaa ilmoituspaikkasi seuraavassa yli 250 sivuisessa järkäleessä
13.11.2018 19:10Metso esittelee ennakoivan kunnossapitoratkaisun kaivosteollisuudelle
13.11.2018 13:02Tapojärvi kehittää korkean jalostusarvon RST-uusiokuonatuotteita ja sovelluksia SYMMET-hankkeessa

Siirry arkistoon »