Digitaalinen kaksonen teollisen laitevalmistajan tukena

Share |
21.11.2018 9:17

Suunnittelutoimisto Etteplan Oyj ja simulointiohjelmistoihin erikoistunut Mevea Oy ovat kehittäneet Sleipner Finland Oy:n tuotteesta digitaalisen kaksosen, jota Sleipner hyödyntää markkinointi- ja jälkimarkkinointiprosessiensa digitalisoinnissa.

Jyväskyläläinen Sleipner Finland Oy valmistaa ja markkinoi globaalisti innovatiivisia ja turvallisia siirtojärjestelmiä tela-alusteisille laitteille esimerkiksi kaivos-, louhos- ja maansiirtoalojen asiakkaille. Sleipnerin siirtojärjestelmän avulla kaivinkoneita voidaan siirtää paikasta toiseen kustannustehokkaasti ja ympäristöystävällisesti.

Etteplanin ja Mevean kehittämässä sovelluksessa kaivinkonetta ja Sleipnerin siirtojärjestelmää voidaan käyttää simulaatiomallissa, joka vastaa toiminnallisilta ominaisuuksiltaan ja suorituskyvyltään täysin fyysisiä laitteita. Simulaatiomalliin on myös luotu täysin todenmukainen kaivosympäristö. Simulaatiomallilla voidaan antaa loppukäyttäjille tarvittava koulutus, ilman että asiakkaan tuotanto häiriintyy.

Sleipnerin tavoitteena on kehittää digitaalinen alusta eli portaali, joka tuo asiakkaalle kaikki jälkimarkkinoinnin palvelut yhteen käyttöliittymään. Digitaalinen kaksonen on osa Sleipnerin digitaalista kokonaisuutta, joka palvelee ensi vaiheessa loppuasiakkaiden ja jälleenmyyjien kouluttamisessa. Konsepti on kaivosteollisuudessa jo tuttua, mutta Sleipner tuo nyt digitaalisen kaksosen ensimmäistä kertaa maailmassa kaivoslaitteiden siirtologistiikkaan. Sleipner hakee digitaalisella kaksosella entistä parempaa asiakastyytyväisyyttä ja erottautumista markkinoilla.

Yhteistyötä digitaalisen kaksosen alueella tekevät Etteplan ja Mevea ovat yhdessä kehittäneet Sleipnerin ratkaisun Mevean ohjelmistoa hyödyntäen. Etteplan ja Sleipner ovat pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita Sleipnerin tuotteiden mekaniikkasuunnittelussa ja teknisessä dokumentoinnissa.

Asiakkaan liiketoiminnan digitalisointi on yksi Etteplanin strategisista kasvualueista. Etteplan on panostanut merkittävästi digitaalisen kaksosen ja muiden asiakkaan liiketoiminnan digitalisointia tukevien uusien teknologioiden kehittämiseen ja käyttöönottoon.

- Digitaalisella kaksosella on merkittävä rooli käyttäjäkoulutuksen kehittämisessä asiakastarpeitten mukaan. Simulaattoripohjaisella koulutuksella pystymme varmistamaan loppukäyttäjien osaamisen tason ja varmistamaan ratkaisujemme turvallisen ja tehokkaan käytön. Jatkossa se tulee myös mahdollistamaan uusia tapoja myydä ja markkinoida tuotettamme. Etteplanin ja Mevean kokonaisvaltainen asiantuntemus teknologiasta ja sen mahdollisuuksista liiketoimintamme kehittämisessä on ollut meille ensiarvoisen tärkeää. Yhteistyömme on mahdollistanut sen, että olemme voineet itse keskittyä ydinliiketoimintamme kehittämiseen, Sleipner Finlandin toimitusjohtaja, Tomi Korhonen kiittää.

digitaalinen_kaksonen.png

Digitaalinen kaksonen on simulaatiomalli tuotteesta, koneesta tai tuotantolinjasta. Se on ominaisuuksiltaan ja toiminnallisuudeltaan ympäristöä myöten täsmälleen samanlainen kuin olemassa oleva fyysinen sisar. Kaksosta voidaan hyödyntää kaikissa tuotteen elinkaaren vaiheissa kuten esimerkiksi tuotekehityksessä, tuotannon suunnittelussa tai jälkimarkkinoinnissa. Sen avulla voidaan simuloida laitteen tai tuotantolinjan toimintaa virtuaalisesti ennen kuin tehdään päätös sen valmistamisesta. Teolliselle laitevalmistajalle digitaalinen kaksonen soveltuu erityisen hyvin koulutuskäyttöön, koska koneita ei tarvitse siirtää tai ottaa pois tuotannosta koulutuksen ajaksi.

Sleipner Finland esittelee ratkaisuaan FinnMateria-messuilla Jyväskylässä 21-22.11.2018.

21.02.2019 22:01Virén-Yhtiöillä hyvä pöhinä päällä
21.02.2019 11:11Baumassa esiteltävä uudistettu Lokotrack LT200HP-kartiomurskainlaitos tuo lisää tehoa ja taloudellisuutta
21.02.2019 8:11Luke: Arktisen kaivostoiminnan hyödyt, haitat ja riskit pitäisi arvioida kokonaisvaltaisemmin
20.02.2019 17:00Pyhäjärvellä monipuoliset mahdollisuudet kiertotalouskentässä
20.02.2019 14:12Timo Räikkönen nimitetty johtajaksi Destiaan
19.02.2019 19:11Yrjö Raunisto: Miten tehdä Suomesta jälleen maanrakennuskoneiden valmistuksen kärkimaa?
19.02.2019 10:01Tukes: Lujuuslajitellussa rakennepuutavarassa puutteita
18.02.2019 20:00Kehittynyttä mittausteknologiaa louhinta- ja kaivoskäyttöön
17.02.2019 18:55Maanrakennus Seppo Formisto Oy:n Kobelco SK270SRLC-5: Tyylikäs viimeistä piirtoa myöten
17.02.2019 15:33Konepäivät Matekon uudessa Oulun toimipisteessä ensi lauantaina 23.2.

Siirry arkistoon »