Digitaalinen kaksonen teollisen laitevalmistajan tukena

Share |
21.11.2018 9:17

Suunnittelutoimisto Etteplan Oyj ja simulointiohjelmistoihin erikoistunut Mevea Oy ovat kehittäneet Sleipner Finland Oy:n tuotteesta digitaalisen kaksosen, jota Sleipner hyödyntää markkinointi- ja jälkimarkkinointiprosessiensa digitalisoinnissa.

Jyväskyläläinen Sleipner Finland Oy valmistaa ja markkinoi globaalisti innovatiivisia ja turvallisia siirtojärjestelmiä tela-alusteisille laitteille esimerkiksi kaivos-, louhos- ja maansiirtoalojen asiakkaille. Sleipnerin siirtojärjestelmän avulla kaivinkoneita voidaan siirtää paikasta toiseen kustannustehokkaasti ja ympäristöystävällisesti.

Etteplanin ja Mevean kehittämässä sovelluksessa kaivinkonetta ja Sleipnerin siirtojärjestelmää voidaan käyttää simulaatiomallissa, joka vastaa toiminnallisilta ominaisuuksiltaan ja suorituskyvyltään täysin fyysisiä laitteita. Simulaatiomalliin on myös luotu täysin todenmukainen kaivosympäristö. Simulaatiomallilla voidaan antaa loppukäyttäjille tarvittava koulutus, ilman että asiakkaan tuotanto häiriintyy.

Sleipnerin tavoitteena on kehittää digitaalinen alusta eli portaali, joka tuo asiakkaalle kaikki jälkimarkkinoinnin palvelut yhteen käyttöliittymään. Digitaalinen kaksonen on osa Sleipnerin digitaalista kokonaisuutta, joka palvelee ensi vaiheessa loppuasiakkaiden ja jälleenmyyjien kouluttamisessa. Konsepti on kaivosteollisuudessa jo tuttua, mutta Sleipner tuo nyt digitaalisen kaksosen ensimmäistä kertaa maailmassa kaivoslaitteiden siirtologistiikkaan. Sleipner hakee digitaalisella kaksosella entistä parempaa asiakastyytyväisyyttä ja erottautumista markkinoilla.

Yhteistyötä digitaalisen kaksosen alueella tekevät Etteplan ja Mevea ovat yhdessä kehittäneet Sleipnerin ratkaisun Mevean ohjelmistoa hyödyntäen. Etteplan ja Sleipner ovat pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita Sleipnerin tuotteiden mekaniikkasuunnittelussa ja teknisessä dokumentoinnissa.

Asiakkaan liiketoiminnan digitalisointi on yksi Etteplanin strategisista kasvualueista. Etteplan on panostanut merkittävästi digitaalisen kaksosen ja muiden asiakkaan liiketoiminnan digitalisointia tukevien uusien teknologioiden kehittämiseen ja käyttöönottoon.

- Digitaalisella kaksosella on merkittävä rooli käyttäjäkoulutuksen kehittämisessä asiakastarpeitten mukaan. Simulaattoripohjaisella koulutuksella pystymme varmistamaan loppukäyttäjien osaamisen tason ja varmistamaan ratkaisujemme turvallisen ja tehokkaan käytön. Jatkossa se tulee myös mahdollistamaan uusia tapoja myydä ja markkinoida tuotettamme. Etteplanin ja Mevean kokonaisvaltainen asiantuntemus teknologiasta ja sen mahdollisuuksista liiketoimintamme kehittämisessä on ollut meille ensiarvoisen tärkeää. Yhteistyömme on mahdollistanut sen, että olemme voineet itse keskittyä ydinliiketoimintamme kehittämiseen, Sleipner Finlandin toimitusjohtaja, Tomi Korhonen kiittää.

digitaalinen_kaksonen.png

Digitaalinen kaksonen on simulaatiomalli tuotteesta, koneesta tai tuotantolinjasta. Se on ominaisuuksiltaan ja toiminnallisuudeltaan ympäristöä myöten täsmälleen samanlainen kuin olemassa oleva fyysinen sisar. Kaksosta voidaan hyödyntää kaikissa tuotteen elinkaaren vaiheissa kuten esimerkiksi tuotekehityksessä, tuotannon suunnittelussa tai jälkimarkkinoinnissa. Sen avulla voidaan simuloida laitteen tai tuotantolinjan toimintaa virtuaalisesti ennen kuin tehdään päätös sen valmistamisesta. Teolliselle laitevalmistajalle digitaalinen kaksonen soveltuu erityisen hyvin koulutuskäyttöön, koska koneita ei tarvitse siirtää tai ottaa pois tuotannosta koulutuksen ajaksi.

Sleipner Finland esittelee ratkaisuaan FinnMateria-messuilla Jyväskylässä 21-22.11.2018.

18.05.2019 13:33Rakennuskustannukset nousivat huhtikuussa 1,7 prosenttia vuodentakaisesta
17.05.2019 15:45Saattoautojen käyttö vakiintumassa päällystystyömaiden turvallisessa ohittamisessa
16.05.2019 18:01Metallinjalostajat ry:n toimitusjohtaja Kimmo Järvinen: Päästökauppakompensaatio tärkeä viennille ja ilmastolle
16.05.2019 10:42INFRA ry: Yötyö on työturvallisuusriski asfalttitöissäkin
15.05.2019 9:23DAF johtaja PACCAR:in pääjohtajaksi
14.05.2019 12:22Mählers tuo markkinoille tehokkaan harjatelan kuorma-autoihin ja pyöräkuormaajiin
13.05.2019 14:10Kainuun Soran Lokotrack-päivitys toi lisää tehoa ja toimintavarmuutta
12.05.2019 12:11Uutta näyttöteknologiaa koneohjaukseen Novatronilta
11.05.2019 17:11Kuljetus-Logistiikka 2019 -tapahtumassa vieraili yhteensä 15 474 kävijää
10.05.2019 11:11Volvo CE ja Trimble kehittävät 3D-päivityksen kaivukoneen Dig Assist -ohjausjärjestelmään

Siirry arkistoon »