Maarakennushankkeiden ja kaivoksien materiaalivirtojen tarkkaa kokonaishallintaa

22.01.2019 11:11

tamtron1.jpg

Tamtron on erikoistunut kehittyneisiin, tarkkoihin ja innovatiivisiin punnitusratkaisuihin kaikille merkittäville teollisuudenaloille. Helppokäyttöiset vaa’at ja monipuoliset punnitustiedon hallintajärjestelmät auttavat tehostamaan toimintaasi. Tamtronin modernien punnitusratkaisujen avulla saavutat päämääräsi tarkemmin ja viet liiketoimintasi tulevaisuuteen.

Maarakennushankkeissa ja kaivoksissa materiaalivirrat ovat suuria ja toiminta vaativaa. Tarkan punnitustiedon kerääminen ja analysointi on kullanarvoista prosessien kehittämisessä entistä tehokkaammiksi yhteistyössä eri osapuolten kanssa. Kerättävä tieto lastauspaikasta ja lastaajasta lähtien helpottaa seurantaa, nopeuttaa laskuttamista ja sujuvoittaa materiaalivirtojen hallintaa. 

- Tamtronin edistyneillä ja helppokäyttöisillä vaaoilla lastit voidaan punnita tehokkaasti työnkulun ohessa, ja punnitustieto siirtyy integroidusti laskutus- ja toiminnanohjausjärjestelmiin tai GPRS-yhteydellä WNexus-pilvipalveluumme. Maansiirtokoneiden vaa’oilla tilausten vastaanottaminen ja kuittaaminen onnistuu langattomasti, kertoo Tamtron Oy:n myyntipäällikkö Juhana Ruupansalo

tamtron0.jpg

(kuva yllä: Niin maansiirtolaitteiden vaa’at, työmaakäyttöön räätälöidyt autovaa’at, malmivaunujen punnituksessa käytettävät junavaa´at kuin helppokäyttöiset tiedonsiirtopalvelutkin tekevät Tamtronista luotettavan, kokonaisvaltaisen kumppanin kaivos- ja rakennustyömaille.)

Pilvipalvelu ja integrointi tärkeässä roolissa 

Niin maansiirtolaitteiden vaa’at, työmaakäyttöön räätälöidyt autovaa’at, malmivaunujen punnituksessa käytettävät junavaa´at kuin helppokäyttöiset tiedonsiirtopalvelutkin tekevät Tamtronista luotettavan, kokonaisvaltaisen kumppanin kaivos- ja rakennustyömaille. 

- Raportointi työn tilaajien ja tekijöiden välillä on yksinkertaista WNexus-pilvipalvelumme avulla, ja materiaalimäärien ja aikataulujen seuranta mahdollistaa työn tehokkuuden optimoinnin. Tiedon jakaminen yhteistyökumppaneiden kesken syventää yhteistyötä ja tekee liiketoiminnasta kaikille osapuolille reilua ja läpinäkyvää. Tamtronin vaakojen tiedot on mahdollista myös integroida suoraan asiakkaan omaan toiminnanohjaus- tai laskutusjärjestelmään, jolloin punnitustiedot voi ohjata langattomasti ERP-, TOS- tai muuhun järjestelmään (rajapintana toimii esimerkiksi XML). Ja ohjelmisto voidaan integroida suoraan työkoneen tietokoneeseen, ilmoittaa Ruupansalo. 

tamtron3.jpg

(kuva: Kaupalliseen käyttöön hyväksytyn Tamtron Power -pyöräkuormaajavaa’an avulla materiaalin punnitus onnistuu nopeasti ja tehokkaasti kuormauksen ja aineksen siirtelyn ohessa. Punnitustieto on mahdollista tulostaa, tai se voidaan siirtää USB:llä, pilvipalvelun kautta tai integraation välityksellä suoraan yrityksen toiminnanohjaus- tai muuhun järjestelmään.)

Pyöräkuormaajavaaka 

Kaupalliseen käyttöön hyväksytyn Tamtron Power -pyöräkuormaajavaa’an avulla materiaalin punnitus onnistuu nopeasti ja tehokkaasti kuormauksen ja aineksen siirtelyn ohessa. Punnitustieto on mahdollista tulostaa, tai se voidaan siirtää USB:llä, pilvipalvelun kautta tai integraation välityksellä suoraan yrityksen toiminnanohjaus- tai muuhun järjestelmään. 

- Tamtron Power tarjoaa tarkan punnitustuloksen (0,5-2 %) ja se on kaupalliseen käyttöön hyväksytty. Kerätty punnitustieto on mahdollista siirtää pilvipalveluun tai integraation välityksellä toiminnanohjaus- tai muuhun järjestelmään, opastaa myyntipäällikkö Markku Eskola

Helppokäyttöinen Power pyöräkuormaajavaaka punnitsee materiaalin kuormaajan kauhan noston aikana, tehostaen ja nopeuttaen lastaustyötä.

Vaa’assa on kolme erilaista punnitustoimintoa: 1) Helppokäyttöisen varastoonkannon avulla pystytään seuraamaan siirrettyjen ainesten määrää eri materiaalit erotellen. 2) Muistiopunnitusta voidaan käyttää esimerkiksi lastattaessa kuormia eri asiakkaille tai eri autoihin saman työvuoron. 3) Nopea peruspunnitus on kätevä vaihtoehto silloin kun materiaali- tai muiden tietojen erottelulle ei ole tarvetta. 

- Tamtron Power pyöräkuormaajavaaka punnitsee kuormat laajalla mittausalueella, jolloin esimerkiksi painava materiaali voidaan punnita turvallisesti lähellä maanpintaa vähentäen koneen kulumista, polttoaineen kulutusta ja huoltotarvetta. Myös hylättyjen punnitustulosten määrä vähenee. Tarkasti punnitseva vaaka parantaa myös turvallisuutta, kun ylikuormista johtuvat vahingot voidaan välttää ja auto voidaan lastata tarkasti täyteen, sallittuja painorajoituksia ylittämättä. Turvallisuutta voidaan lisätä myös esimerkiksi vaakaan liitettävän käynnistykseneston tai peruutuskameran avulla, sanoo Eskola. 

tamtron4.jpg

(kuva: Kuormataanpa materiaalia millä vain koneella, helppokäyttöinen Tamtron Power dumpperivaaka punnitsee materiaalin jo lastausvaiheessa, mikä nopeuttaa työntekoa ja säästää polttoainetta, kun ajoilta siltavaa’alle vältytään.)

Dumpperivaaka 

Kuormataanpa materiaalia millä vain koneella, helppokäyttöinen Tamtron Power dumpperivaaka punnitsee materiaalin jo lastausvaiheessa, mikä nopeuttaa työntekoa ja säästää polttoainetta, kun ajoilta siltavaa’alle vältytään. Punnitustulos on tarkkaa: alle 2 %. 

- Täsmälliset tiedot kuljetetuista määristä, lastausajoista ja määränpäistä mahdollistavat materiaalivirtojen helpon seurannan, toiminnan läpinäkyvyyden sekä logistiikkaketjun ja kokonaisprosessin optimoinnin. Vaativiin olosuhteisiin suunniteltu käyttäjäystävällinen Power dumpperivaaka on mahdollista asentaa kaikkiin dumpperimalleihin, Eskola kertoo. 

Power dumpperivaa’assa on kaksi erilaista punnitustoimintoa: helppokäyttöisen varastoonkannon avulla pystytään seuraamaan siirrettyjen ainesten määrää eri materiaalit tai varastointipaikat erotellen ja nopea peruspunnitus on kätevä vaihtoehto silloin kun materiaali- tai muiden tietojen erottelulle ei ole tarvetta. 

- Ja punnitustieto on mahdollista siirtää pilvipalveluun tai integraation välityksellä toiminnanohjaus- tai muuhun järjestelmään, lisää Eskola. 

tamtron5.jpg

(kuva: Tamtron tarjoaa useita erilaisia ratkaisuja ajoneuvojen punnitukseen maansiirto- ja kaivosalalla.)

Ajoneuvovaa´at 

Kaupalliseen käyttöön hyväksytty siirrettävä Tamtron Scalex 1000P on optimaalisin valinta silloin, kun autovaa’alta edellytetään helppoa siirrettävyyttä tai halutaan välttyä varsinaisen vaakaperustan tekemiseltä, esimerkiksi maanrakennustyömaiden vaihtuessa säännöllisesti tai tehtaan laajentuessa. Yhdistelmäajoneuvojen punnitukseen soveltuva vankka teräksinen vaakasilta voidaan asentaa suoraan kantavalle maapohjalle ilman lisätuentoja, mikä tekee sen asennuksesta ja uudelleensijoittamisesta helppoa. Kaupalliseen käyttöön varmennettu, erittäin tarkka vaaka (n. 0,1 %) ei vaadi uudelleenvarmennusta siirtämisen jälkeen. 

Kovaan käyttöön suunniteltu betoniperustainen Tamtron Scalex 1001 autovaaka punnitsee ajoneuvot erinomaisen tarkasti (0,1 %), mahdollistaen liikuteltavan materiaalin painoperusteisen laskutuksen sekä tavaravirtojen luotettavan seurannan ja raportoinnin. Se on suunniteltu kovaan ja jatkuvaan raskaiden ajoneuvojen punnituskäyttöön. Scalex 1001 vaakaa käytetään usein runsasliikenteisissä paikoissa, kuten tehtaiden porteilla, lastausasemilla tai teollisuuden prosessien eri vaiheissa. Scalex 1001 autovaaka on toimintavarma, vuosikymmeniä kestävä ratkaisu. Vaa’an perusta suunnitellaan aina asiakkaan toiminta ja olosuhteet optimaalisesti huomioonottavalla tavalla. Vaa’alta punnitustiedot voidaan lähettää sähköisesti liiketoiminnan hyödynnettäväksi. 

Tamtron Scalex DW600 akselivaaka on kontrollipunnitukseen suunniteltu vaaka, joka punnitsee ajoneuvot niiden ajaessa vaakasillan yli, mahdollistaen näin tehtaiden ja laitosten liikennevirtojen sujuvan seurannan sekä valvonnan keskeytymättömän liikenteen lomassa esimerkiksi rajanylitysasemilla ja satamissa. Akselivaaka soveltuu niin kontrollipunnitukseen, ylikuormavalvontaan kuin liikennevirtojen seurantaankin (tarkkuus n. 2 %). 

tamtron6.jpg

(kuva: Tamtronin hihnavaa´alla saadaan tärkeää tuotantovolyymitietoa murskaimista ja seuloista.)

Muut vaakaratkaisut maarakennukseen ja kaivoksiin 

Suomalainen Tamtron tekee jatkuvaa kehitystyötä olemassa olevien tuotteidensa parissa sekä tuo markkinoille uusia edistyksellisiä ratkaisuja materiaalivirtojen seurantaan. 

- Maarakennus- ja kaivoskäytössä hyödynnetään pyöräkuomaaja-, dumpperi- ja ajoneuvovaakojen lisäksi Tamtronin hihnavaakoja murska- ja seulakäytössä sekä junavaakojen esimerkiksi malmivaunujen punnitukseen liikkeessä. Hyvä esimerkki kehitystyöstä asiakkaiden arjen helpottamiseksi on Tamtronin kehittämä ns. tulostuskioski, mikä voidaan asentaa niin että maansiirtoauton kuljettajat voivat napata kätevästi kuitit mukaansa montulta pois ajaessaan, ilman että autosta tarvitseenousta ulos, sanoo Ruupansalo.

tamtron7.jpg

(kuva: Tamtron on kehittänyt ns. tulostuskioskin mitä käytetään jo hyvällä menestyksellä mm. Ruotsissa kaivosteollisuudessa.)

23.01.2020 9:34Kesätöhin Outokummun Tornion tehtaille tai Kemin kaivokselle?
22.01.2020 14:10RealMachinery ja Wetteri Power sopimukseen Pohjois-Suomen jälkimarkkinointipalveluista
22.01.2020 9:21Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä nousi marraskuussa
22.01.2020 9:10MX-murskain Lokotrackissa tuo RKJ Rahikaisen kulutusosamenoihin lähes puolet säästöä
21.01.2020 15:20Engconin Dig Smart. Dig Safe -turvallisuuskampanja asettaa nollatoleranssin tavoitteeksi työtapaturmien vastaisessa kamppailussa
21.01.2020 11:23Suomalainen liikennemerkkitoimittaja panostaa älyliikenteeseen ja telematiikkaan
20.01.2020 11:09Terrafame alkaa hyödyntää vetylaitosten hukkaenergiaa - teknologiaa käytetään uudella tavalla
19.01.2020 11:30Komatsu viitoittaa työkonehybridien kehityssuunnan
18.01.2020 12:00Edullisempi iskuvasara voi olla myös laadukas
17.01.2020 11:00Rakennuskustannukset nousivat joulukuussa 0,2 prosenttia vuodentakaisesta

Siirry arkistoon »