Hydraulivasara tärkeä työlaite monipuolisessa urakoinnissa

30.01.2019 11:33

gb1.jpg

Kaivinkone ja Maansiirto Rikamat Oy tarjoaa maarakennuksen konepalvelut sekä materiaali- ja kuljetuspalvelut Keski-Suomen alueella yli kuuden vuosikymmenen kokemuksella.

(kuva yllä: Kaivinkone ja Maansiirto Rikamat Oy on käyttänyt hydraulivasaroita iät ajat lähinnä omissa urakoissa mutta viime viime aikoina on tehty jonkin verran vasarointipalvelua myös muille alan toimijoille. Kuvassa ollaan Laukaalla YIT:n montulla vasaroimassa penkan sisältä nousseita isoja maakiviä murskattavaksi ja seulottavaksi YIT:n kalustolla edelleen kiviainekseksi.)

- Kauttamme saat maarakennuksen konepalvelut sekä materiaali- ja kuljetuspalvelut luotettavasti ja ammattitaidolla. Hoidamme lisäksi mm. maarakennusurakointiin ja kunnossapitoon liittyvät työt kuten purkupalvelut, rakennusten pohjatyöt sekä salaojat ja sokkelin kosteuseristykset. Teemme pienet ja suuret urakat niin yksityisille kuin yrityksillekin. Tarjoamme myös laajan valikoiman erilaisia maa-aineksia sorasta sepeliin ja hiekasta multaan. Tilaaminen on helppoa www.soraonline.fiverkkokaupan kautta ja kuljetamme tilaamasi maa-ainekset suoraan haluamaasi osoitteeseen, kertoo Kaivinkone ja Maansiirto Rikamat Oy:n toimitusjohtaja Antti Rikama.

Jyväskylän alueella on ollut pitkään hyvä vauhti rakentamisessa ja isompia hankkeita on luvassa myös lähitulevaisuudessa.

- Esimerkiksi uusi keskussairaala, Hippos-hanke ja moottoritieprojektit sekä tietenkin Ääneskosken biotuotetehdas infrahankkeineen ovat todella merkittäviä koko Keski-Suomen alueelle sekä tietenkin myös meille urakoitsijoille, toteaa Rikama.  

gb0.jpg

(kuva: Hydraulivasaroita löytyy Kaivinkone ja Maansiirto Rikamat Oy:ltä puolenkymmentä. Uusin investointi on kesällä 2018 käyttöön otettu GB 14FL -vasara, mikä on asennettu 27 tonniseen tela-alustaiseen kaivukoneeseen.)

Kalusto monipuoliseen urakointiin

Monipuolisen urakoinnin ja kuljetuspalvelut mahdollistaa laaja kalusto sekä ammattitaitoiset kuljettajat.

- Meillä on käytössä noin 35 erilaista työkonetta ja 15 kuorma-autoa. Konekaluston rungon muodostaa monipuolisesti erilaisilla työkaluilla varustellut kaivukoneet; minikoneista pyöräalustaisiin ja järeisiin tela-alustaisiin. Osaavaa henkilökuntaa on palveluksessa yhteensä 55 henkilöä, sanoo Rikama.

Hydraulivasaroita löytyy Kaivinkone ja Maansiirto Rikamat Oy:ltä puolenkymmentä:

- Pienempiä vasaroita käytetään kumitela-alustaisissa kaivukoneissa mm. purkuhommissa ja pyöräalustaisissa kaivukoneissa esimerkiksi vanhoja betonikaivojen piikkailuun kaukolämpöprojekteissa. Järeät vasarat ovat tela-alustaisten kaivukoneiden työlaitteita louhoskiven pienimisessä ja yksittäisten isojen maakivieni poistossa. Vasaroita on käytetty iät ajat lähinnä omissa urakoissa mutta viime aikoina olemme tehneet jonkin verran vasarointipalvelua myös muille alan toimijoille, Rikama toteaa.

GB -vasarasta hyvät ensikokemukset

Kesällä 2018 Kaivinkone ja Maansiirto Rikamat Oy hankki ensimmäisen General Breaker (GB) hydraulivasaran maahantuoja OP System Finlandin Jyväskylän myyjältä Tero Aurestolta. Järeä GB 14FL -hydraulivasara asennettiin 27 tonniseen tela-alustaiseen New Holland E 265 B -kaivukoneeseen.

- Vasaraa hankittaessa valintakriteereinä olivat tehokkuus eli että kiveä pitää saada rikki hyvällä kapasiteetilla sekä helppo huollettavuus. GB -vasaroissa tiivisteiden vaihto ym. perushuollot on helppo tehdä itse eikä vasaraa tarvitse lähetellä huoltoon, jolloin se on aina poissa tuottavasta työstä. Ja jos joskus tulevaisuudessa joudutaan tekemään isompaa remonttia niin OP System Finlandin Tuusulan päätoimipaikka on erikoistunut hydraulivasaroiden korjaukseen ja peruskunnostukseen, sanoo Rikama.

Ensimmäiten kuukausien aikana uusi GB -vasaralla ollaan päästy työn makuun ja Kaivinkone ja Maansiirto Rikamat Oy:n kuljettajat ovat antaneet siitä positiivista palautetta. 

gb2.jpg

(kuva: Kaivinkone ja Maansiirto Rikamat Oy:n kuljettaja Risto Lappeteläinen kehuu GB -vasaraa tehokkaaksi ja muuten mukavaksi käyttää.)

- Tämä GB 14FL -malli painaa vain noin 3000 kiloa joten se on tehoisekseen kevytrakenteinen, mikä tekee käyttämisestä mukavampaa ja nopeampaa, eikä kone heilahtele kun puomin päässä ei ole liian painava työlaite. Puomilla painamalla voi sitten antaa tarpeen tullen painetta vasaralle, kertoo Kaivinkone ja Maansiirto Rikamat Oy:n Risto Lappeteläinen, joka yleensä vastaa lavettiautolla koneiden siirroista:

- Olen ollut viime aikoina muutamalla vasarakeikalla kuten nyt täällä Laukaalla, missä pienennän  penkan sisältä nousseita isoja maakiviä YIT:n montulla murskattavaksi ja seulottavaksi YIT:n kalustolla edelleen kiviainekseksi. GB:ssä on tehokas isku ja piikki menee hyvin kiveen. Vasaran toimintaa hallitaan tässä koneessa jalkapolkimella eli niin kauan kun pitää poljinta pohjassa niin se iskee.

gb3.jpg

 
22.08.2019 11:11Alan johtavat merkit ja parhaat ratkaisut esillä Maxpossa Rotatorin osastolla A31
22.08.2019 9:11Rakennuskustannukset nousivat heinäkuussa 0,4 prosenttia vuodentakaisesta
21.08.2019 10:00Urakointiin tarkoitettu Nokian Hakkapeliitta TRI -rengasperhe laajenee
20.08.2019 8:00MAINOSTAJA! Järkälemäinen Kivirock lehti valmistuu Maxpoon - varaa nyt oma ilmoituspakettisi
20.08.2019 7:05Turvallisempi ja tuottavampi Hilti DSH 600-X Polttomoottorisaha
19.08.2019 12:00KHO: Nord Stream 2 -hanke voidaan toteuttaa Suomen talousvyöhykkeellä
17.08.2019 11:11Rakennuskustannukset nousivat heinäkuussa 0,4 prosenttia vuodentakaisesta
16.08.2019 13:13Oulussa löytyi pysäköintialueen kaivutöissä laivan hylky
16.08.2019 12:00Endomines AB:n puolivuosikatsaus 2019: Merkintäoikeusanti päättyi onnistuneesti ? tuotannon ylösajo Fridayn kaivoksella käynnistetty
15.08.2019 21:00KATSO VIDEO! Kivirock koeajaa Volvo FMX 540 10x4 X PRO maansiirtoauto

Siirry arkistoon »