GRK-konserni hakee kasvua raiderakentamisesta ja ympäristöliiketoiminnasta

11.02.2019 10:16

Kaukosen-silta.jpg

GRK-konserni toimii Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Viron markkinoiden ennustetaan kasvavan ja tuovan mielenkiintoisia hankkeita lähitulevaisuudessa. Ruotsissa infrarakentamisen volyymi asukaslukuun suhteutettuna on kaksinkertainen Suomeen verrattuna. Ruotsin valtion investointiohjelma on myös laadittu pidemmälle aikavälille ja tulevaisuus on näin helpommin ennustettavissa. Suomen infrarakentamisen tulevaisuuden ennustaminen on haasteellisempaa.

Viime vuosien voimakkaan orgaanisen kasvun lisäksi GRK on kasvanut erilaisten yritysjärjestelyiden myötä. ”Asemamme Suomen suurimpien infra-alan rakentajien keskuudessa on vakiintunut. Etsimme aktiivisesti uusia liiketoimintamahdollisuuksia sekä hyödynnämme konserniyhteistyötä entistäkin laajemmin. Myös emoyhtiön tammikuussa tapahtunut nimenmuutos GRK Infra Oy:ksi oli askel kohti konsernin yhtenäisyyden tiivistämistä”, kertoo toimitusjohtaja Teemu Lantto.

Tehokkaan infrarakentamisen edelläkävijä

Konsernin vuosien 2019-2023 toiminnan suunnittelun tavoitteena on jatkaa kannattavaa kasvua, johon pyritään osaavan henkilöstön saatavuuden, palvelun tarjonnan kattavuuden sekä konsernin yhtenäisyyden varmistamisella. Kehitettäviä liiketoiminta-alueita ovat raide- ja erikoisrakentaminen, uudet palvelukonseptit sekä infrarakentamista tukeva kiertotalous- ja ympäristöliiketoiminta.

Emoyhtiö GRK Infra Oy:n yrityskulttuuri on muotoutunut vuosien saatossa. Tavoitteena on laajentaa kyseinen GRK-yrityskulttuuri sekä yhteiset päämäärät ja niitä tukeva arvopohja kaikkiin konsernissa toimiviin yrityksiin. GRK:n arvot ovat: Me emme pelkää. Me emme jahkaile. Me emme käy vain töissä. Arvot muodostavat yhtenäisen yrityskulttuurin lisäksi tärkeän perustan toiminnan suunnittelulle.

Konsernin yhteinen tahtotila on rohkeimpien ja toimivimpien infraratkaisuiden löytäminen. Ratkaisuja aktiivisesti etsimällä GRK kasvattaa itsestään suunnannäyttäjän. Niiden tulee olla toimivia ja tehokkaita niin asiakkaille kuin konsernillekin ja löytäminen vaatii yhteisten arvojen ja asenteen lisäksi myös vahvaa osaamista.

Osaavan henkilökunnan arvostus kasvun avaintekijä

Kriittiset menestystekijät tavoitteiden saavuttamisessa ovat osaavan henkilöstön kasvattaminen ja sitouttaminen, osaamisen jatkuva kehittäminen, konserniyhteistyössä onnistuminen sekä teknologisen kehityksen kärjessä kulkeminen. Tavoitteena on tulevaisuuden kilpailukyvyn ja kannattavan kasvun varmistaminen sekä uusien liiketoimintamahdollisuuksien kartoittaminen.

”Henkilökunnan sitoutuminen sekä heidän omistautumisensa yhteisiin tavoitteisiimme on niiden saavuttamisen kannalta tärkeintä. Tulevaisuuden tavoitteet, tahtotila ja arvot tuodaan osaksi arkipäiväistä tekemistä ja me kaikki GRK-konsernissa työskentelemme niiden mukaisesti”, toteaa toimitusjohtaja Teemu Lantto. 

GRK on Suomessa, Ruotsissa ja Virossa toimiva suomalainen rakennusalan konserni. Ydinosaamiseen kuuluvat vaativien infrarakennushankkeiden toteuttaminen, suurten hankkeiden projektinjohto sekä laaja-alainen radanrakennusosaaminen. Konsernissa työskentelee yli 450 ammattilaista ja liikevaihto vuonna 2017 oli yli 200 miljoonaa euroa. www.grk.fi

22.08.2019 11:11Alan johtavat merkit ja parhaat ratkaisut esillä Maxpossa Rotatorin osastolla A31
22.08.2019 9:11Rakennuskustannukset nousivat heinäkuussa 0,4 prosenttia vuodentakaisesta
21.08.2019 10:00Urakointiin tarkoitettu Nokian Hakkapeliitta TRI -rengasperhe laajenee
20.08.2019 8:00MAINOSTAJA! Järkälemäinen Kivirock lehti valmistuu Maxpoon - varaa nyt oma ilmoituspakettisi
20.08.2019 7:05Turvallisempi ja tuottavampi Hilti DSH 600-X Polttomoottorisaha
19.08.2019 12:00KHO: Nord Stream 2 -hanke voidaan toteuttaa Suomen talousvyöhykkeellä
17.08.2019 11:11Rakennuskustannukset nousivat heinäkuussa 0,4 prosenttia vuodentakaisesta
16.08.2019 13:13Oulussa löytyi pysäköintialueen kaivutöissä laivan hylky
16.08.2019 12:00Endomines AB:n puolivuosikatsaus 2019: Merkintäoikeusanti päättyi onnistuneesti ? tuotannon ylösajo Fridayn kaivoksella käynnistetty
15.08.2019 21:00KATSO VIDEO! Kivirock koeajaa Volvo FMX 540 10x4 X PRO maansiirtoauto

Siirry arkistoon »