Virén-Yhtiöillä hyvä pöhinä päällä

Share |
21.02.2019 22:01

viren1.jpg

Neljännessa sukupolvessa toimiva perheyritys Virén-Yhtiöt Oy on tänä päivänä monipuolinen maarakennusurakoitsija, jolla löytyy kattavasti kalustoa niin maan kaivamiseen kuin maa-ainesten kuljettamiseenkin. Nyt käynnissä on yrityksen historian suurin urakka Mäntsälässä (artikkeli tehty loppusyksystä 2018).

(kuva yllä: Virén-Yhtiöt Oy:n uusi Komatsu PC360LC-11 tela-alustainen kaivukone maa-aineksen lastaustöissä Mäntsälässä.)

Yrityksen juuret juontavat vuoteen 1928, jolloin töitä tehtiin yhdellä kuorma-autolla. 

- Tänä päivänä monipuolinen kalustomme kattaa kolme sorakuorma-autoa, neljä Komatsu –kaivukonetta, neljä pyöräkuormaajaa ja kaksi seulaa. Työllistämme tällä hetkellä kymmenen alan ammattilaista ja urakoimme lähinnä Etelä-Suomen alueella, kertoo yrityksen neljännen polven vetäjä Matti Virén.

Matti Virén on tyytyväinen yrityksen nykyilmeeseen.

- Meillä on hyvä pöhinä päällä. Ollaan saatu hyvää sakkia töihin meille ja yhteistyökumppanit ovat osaavia sekä luotettavia alan ammattilaisia. Koko tiimillä on vahva halu onnistua ja kehittää asioita sekä palveluita entistä paremmiksi.

viren4.jpg

(kuva: Matti Virén edustaa neljättä sukupolvea Virén-Yhtiöt Oy:ssä.)

Virén-Yhtiöt Oy aloitti loppusyksystä yhtiön historian suurimman projektinsa.

- Toimimme teollisuusalueen esirakentamisen pääurakoitsijana Mäntsälässä ja se meidän tähän mennessä suurin projektimme. Alue on 10 hehtaarin suuruinen ja käsittelemme noin 200 000 kiintoa maa-ainesta. Projekti on meidän osalta valmis ensi kesänä.

Tärkeä asia pääurakoitsijan näkövinkkelistä on myös hyvien alihankkijoiden löytäminen.

- Meillä on erittäin hyvä yhteistyökumppaniverkosto ja teimme ennen tätä yhden pienemmän projektin lähes täysin samalla porukalla, joten ryhmä on tuttu ja hyväksi todettu, kiittelee Virén.

viren3.jpg

(kuva: Reilu vuoden verran käytössä ollut Komatsu PC290LC-11 on varustettu mm. Engconin rototiltillä ja Leican 3D-mittalaitteilla.)

Komatsuja neljässä eri kokoluokassa

Kaivukonepuolella Virén-Yhtiöt Oy luottaa Komatsun koneisiin. Ensimmäisenä taloon tuli jokunen vuosi sitten uusi Komatsu PC240LC-10, jota seurasi pari vuotta sitten PC138US-10, viime vuonna PC290LC-11 ja marraskuun alussa uusimpana PC360LC-11. Ensimmäistä konetta hankittaessa oli kisassa mukana myös toinen merkki.

- Kauhasta se jäi kiinni. Meillä oli Komatsun kanssa vaihtoehtona eräs toinen konemerkki, joista teimme lopulta valinnan. Koneet olivat tasaväkiset ja lopulta valinnan ratkaisi se, että Komatsussa tuli kauha mukana kaupassa kun toinen olisi ollut ilman kauhaa. Teimme erittäin hyvän valinnan, sillä niin koneet kuin jälkimarkkinointi on pelannut erittäin hyvin, kehuu Virén.

Kaupat ensimmäisestä ja kolmesta muustakin on Virénin kanssa tehnyt Salomäen Jari. 

- Ollaan urheilumiehiä molemmat, joten juttu lähti heti luistamaan ja kaupat oli helppo tehdä. Jari on myös aidosti kiinnostunut alasta ja asiakkaiden iloista sekä suruista, mikä edistää asiointia. Itse asiassa meillä on tasan kaksi kone- ja laitemyyjää, jotka pitävät aktiivisesti meihin yhteyttä: Jari ja Ivecon Arto Mäkinen. Heidän kanssaan hommat pelaa ja sitä myöten meillä on kaivurit Komatsuja ja rekat Ivecoja.

Uudet Komatsut ovat pelanneet moitteettomasti.

- Tuntuu siltä, että mitä isompi Komatsu, sitä parempi. PC290LC-11 on ollut nyt reilu vuoden töissä ja palaute on ollut positiivista. Uusin ja meidän isoin kone, Komatsu PC360LC-11, saapui taloon alle kuukausi sittensitten ja sillä tehdään pitkiä päiviä kuorma-autojen lastaustöissä täällä Mäntsälän työmaalla. 

Jälkimarkkinointi on tärkeässä roolissa tämän päivän urakoinnissa. Virén-Yhtiöt Oy:ssä koneenkuljettaja Roope Sjöblom tilailee koneisiin huoltoja ja korjauksia/muutoksia, jotka Nastolan Forest-Huolto toteuttaa.

- Roope on meillä kaveri, joka ymmärtää eniten koneiden ja muun muassa mittalaitteiden huollon päälle. Hän yhdessä Forest-Huollon kanssa aikatauluttaa koneiden tulevat huoltotarpeet ja korjaukset. Yhteistyö Forest-Huollon kanssa toimii hienosti ja Ylösen Saku käy pääasiassa pitämässä meidän koneet kunnossa.

Myös Sjöblomeilla maarakennus verissä

Mäntsälän työmaalla Komatsuja käskee Sjöblomin veljekset Roope ja Jerry. Kaivuuhommat ovat heidän perheessä verissä.

- Isäukkoon työskennellyt pitkään alalla ja minulla on takana nyt 18 vuotta kaivukonetöissä. Hommat jatkuu perintönä vielä ainakin seuraavalle polvelle, sillä poikani Saku on myös töissä tällä työmaalla ajaen kiviainesta traktorilla, kertoo Komatsu PC290LC-11:n ohjaimissa oleva Roope Sjöblom.

viren5.jpg

(kuva: Maarakennus on Sjöblomeilla verissä: Roope Sjöblom on työskennellyt alalla  yli 18 vuotta ja kolmatta polvea työmaalla edustaa poika Saku.)

Aikaisemmin Roope teki töitä Komatsu PC240LC-10:llä, mutta nyt reilu vuoden verran alla on ollut uusi 11-sarjalainen.

- Hyvä kone se vanhakin oli, mutta kyllä tämä on vielä astetta parempi kuljettajan näkökulmasta. Tehoa riittää ja hydrauliikaltaan tämä on edeltäjäänsä parempi.

Myös lisälaitepuolella kone on hyvin varusteltu.

- Erilaisten kauhojen lisäksi meillä on Engconin tiltti pihdeillä sekä Leican 3D-mittalaitteet. Myös tällä työmaalla molemmista on iso hyöty: pihtien avulla nostimme juuri kantoja pois maasta ja 3D-mittalaitteet nopeuttavat työntekoa huomattavasti kun pystytään piirustusten mukaan tekemään pohjatyöt kerrasta oikein, päättää Sjöblom.

viren6.jpg

20.05.2019 9:11NCC rakentaa Lahden Taloille kaksi A-luokan kerrostaloa Lahden keskustaan
19.05.2019 10:11Volvo CE:n myynti kasvoi 15 prosenttia ensimmäisellä neljänneksellä
18.05.2019 13:33Rakennuskustannukset nousivat huhtikuussa 1,7 prosenttia vuodentakaisesta
17.05.2019 15:45Saattoautojen käyttö vakiintumassa päällystystyömaiden turvallisessa ohittamisessa
16.05.2019 18:01Metallinjalostajat ry:n toimitusjohtaja Kimmo Järvinen: Päästökauppakompensaatio tärkeä viennille ja ilmastolle
16.05.2019 10:42INFRA ry: Yötyö on työturvallisuusriski asfalttitöissäkin
15.05.2019 9:23DAF johtaja PACCAR:in pääjohtajaksi
14.05.2019 12:22Mählers tuo markkinoille tehokkaan harjatelan kuorma-autoihin ja pyöräkuormaajiin
13.05.2019 14:10Kainuun Soran Lokotrack-päivitys toi lisää tehoa ja toimintavarmuutta
12.05.2019 12:11Uutta näyttöteknologiaa koneohjaukseen Novatronilta

Siirry arkistoon »