Volvo CE aloittaa huoltoliiketoiminnan Oulussa ja Rovaniemellä

Share |
27.03.2019 8:34

volvo_ec480e.jpg
Uuden liiketoimintastrategian mukaisesti Volvo Construction Equipment Finland Oy vastaa jatkossa itse maansiirtokoneidensa huoltoliiketoiminnasta valtakunnallisella tasolla.

Yhtiö laajentaa huolto-organisaationsa Pohjois-Suomeen kevään 2019 aikana. Ensimmäiset Pohjois-Suomen alueelle avattavat huoltotoimipisteet aloittivat toimintansa Oulussa ja Rovaniemellä vaiheittain maaliskuun toisen puoliskon aikana. Toimipisteiden yhteydessä on myös maansiirtokoneiden ja varaosien myynti.

– Kuuntelimme asiakkaidemme toiveita ja keskitämme nyt huollon, myynnin ja varaosat yhteen organisaatioon koko Suomessa. Yhden luukun periaate nopeuttaa ja selkiyttää asiakaspalvelua, kun asiakasprosessit, toimintamallit ja laatukriteerit yhdenmukaistuvat. Lisäksi muutos mahdollistaa uusien palveluiden kehittämisen ja tarjoamisen asiakkaille, sanoo Volvo Construction Equipment Finland Oy:n toimialapäällikkö Rami Katajisto.

Volvo CE:n ensimmäiset Pohjois-Suomen alueen huoltotoimipisteet avasivat ovensa maaliskuun puolivälin jälkeen. Toiminta käynnistetään vaiheittain. Oulun toimipiste on Oulunsalossa osoitteessa Pajakuja 1 ja toimipisteen vetäjäksi on valittu service piiripäällikkö Antti Haapalainen, joka on aiemmin toiminut Volvon CE:n Pirkkalan toimipisteen vetäjänä. Rovaniemen toimipisteen avataan Hirvaalle osoitteeseen Kalliokummuntie 10 ja toimipisteen vetäjäksi on nimitetty Jani Alapalosaari.

– Oulun huoltotoimipiste on remontoitu helmikuun aikana ja käynnistelemme varsinaisen huoltoliiketoiminnan maaliskuun aikana. Huoltohallissa on kaksi läpiajettavaa kaistaa sekä pesukaista. Tilat mahdollistavat kaikkien Volvon maansiirtokoneiden huollon kompakteista kaivinkoneista isoimpiin pyöräkuormaajiin, kertoo Haapalainen. 

– Rovaniemessä huoltoliiketoiminta aloitetaan väistötiloissa entisessä metsäoppilaitoksessa, jossa on kaksi korjauspaikkaa sekä pesuhalli. Toimipisteen huoltopalvelut painottuvat myös vahvasti liikkuviin huoltoautoihin, selventää Alapalossaari.

Sekä Oulun että Rovaniemen toimipisteiden yhteydessä on myös koneiden ja varaosien myynti.

Pohjois-Suomen organisaatiosta viittä vaille palkattu

Oulun toimipiste työllistää yli kymmenen henkilöä, josta noin puolet on kenttämekaanikkoja, ja Rovaniemen toimipiste työllistää alkuun seitsemän henkilöä, josta kolme on kenttämekaanikkoja. Rekrytointi on onnistunut yli odotusten.

– Volvon vahva tuote- ja työnantajamielikuvan puolesta on edesauttanut sitä, että olemme onnistuneet palkkaamaan jo tässä vaiheessa 17 rautaista ammattilaista tarvitsemastamme noin 20 henkilön kokoonpanosta, sanoo Haapalainen. Osa heistä ovat jo aloittanut palveluksessamme, ja loput liittyvät porukkaan huhtikuun alussa.

Myöhemmin keväällä Volvo CE avaa myös huollon satelliittipisteet Kemiin ja Kajaaniin, joista käsin mekaanikot palvelevat asiakkaita kaikkialla Pohjois-Suomen alueella.

Volvo CE:n myyntiorganisaatio on jo entuudestaan ollut valtakunnallinen, ja huoltotoiminnot ovat olleet sen omissa käsissä Etelä-Suomessa. Pohjois-Suomen alueella yrityksen maansiirtokoneiden huollosta on tähän asti vastannut Wetteri Power, jonka kanssa yhteistyö jatkuu sopimuskauden loppuun 31.5.2019 asti. 

Volvo Construction Equipment Finland Oy:n Pohjois-Suomen huolto-organisaatio vastaa jatkossa myös Volvo Penta -teollisuusmoottoreiden huollosta ja varaosista.

19.07.2019 12:00Donges Group ostaa Ruukki Building Systemsin
18.07.2019 8:21Miten kuumuudessa jaksaa työskennellä? Asfalttityöntekijä kertoo
17.07.2019 13:33Terrafame Oy:n tammi-kesäkuun 2019 tulos julkaistaan 26.7.2019
16.07.2019 18:01Skanska rakentaa Posivalle käytetyn ydinpolttoaineen kapselointilaitoksen Olkiluotoon
16.07.2019 10:00Kaivosteollisuus odottavalla kannalla kaivoslakimuutoksiin
15.07.2019 13:11Volvo Dig Assist: En voisi olla päivääkään ilman sitä
15.07.2019 11:01Rakennuskustannukset nousivat kesäkuussa 0,6 prosenttia vuodentakaisesta
14.07.2019 10:11YIT aloitti vuoden toisella neljänneksellä viiden kerrostalon rakentamisen Venäjällä
13.07.2019 11:33Neljä tapaa, joilla maarakennuskoneiden kuljettajien koulutus voi alentaa omistajuuden kokonaiskustannuksia
13.07.2019 9:11Rakentamisen liikevaihto kasvoi toukokuussa 2,5 prosenttia, mutta myynnin määrä väheni

Siirry arkistoon »