Kobelco Center panostaa palveluun - myynti vahvassa kasvussa

Share |
31.03.2019 10:11

kobis1.jpg

Kobelco Center on vastannut japanilaisten Kobelco -maarakennuskoneiden maahantuonnista, myynnistä ja jälkimarkkinoinnista syyskuusta 2017 lähtien. Kobelco on Suomessa vahva ja perinteikäs kaivukonebrändi; sille perustalle on hyvä rakentaa uutta ilmettä sekä kehittää asiakaspalvelua vieläkin paremmalle tasolle.

(kuva yllä: Valtakunnallinen Kobelco Center sijaitsee Vantaan Hakkilassa, missä tehdään uusien koneiden maahantuontivarustelu ja pidetään suurta varaosavarastoa sekä palvellaan asiakkaita huoltokorjaamolla ja kunnostetaan vaihtokoneita. Myös tekninen tuki ja muut maahantuontitoiminnot on keskitetty Vantaalle.)

Valtakunnallinen Kobelco Center sijaitsee Vantaan Hakkilassa, missä tehdään uusien koneiden maahantuontivarustelu ja pidetään suurta varaosavarastoa sekä palvellaan asiakkaita huoltokorjaamolla ja kunnostetaan vaihtokoneita. Myös tekninen tuki ja muut maahantuontitoiminnot on keskitetty Vantaalle. Kobelco Centerit löytyy maakunnasta Seinäjoelta ja Jyväskylästä. Lisäksi Kobelcoa myyvät KH-Koneiden Klaukkalan ja Tampereen toimipisteet sekä jälleenmyyjät jotka palvelevat Oulun ja Joensuun alueilla. 

- Olemme keskittyneet toiminnan alusta saakka olennaiseen eli Kobelco asiakkaiden palvelun parantamiseen kaikilla osa-aluella. Meillä on ohut mutta tehokas organisaatio missä työskentelevät ihmiset ovat omistautuneet suurella innolla tekemiseen; esimerkiksi Vantaan huoltokorjaamon Kobelco-koulutettu porukka teki koko hellekesän kuusipäivästä viikkoa ja pitkää työpäivää hyvällä fiiliksellä. Tämä sitoutuminen yhdessä erittäin laadukkaiden koneiden kanssa näkyy jo nyt asiakaskunnassa, mikä osoittaa kasvavaa mielenkiintoa Kobelcoa ja koko toimintaamme kohtaan, kertoo Kobelco Centerin liiketoiminnan johtaja Juha-Matti Haapala.

kobis2.jpg

(kuva: Kobelco -kaivukoneiden myyntimäärät ovat vahvassa kasvussa ja uusia koneita varustellaan Vantaalla asiakkaille tasaisena virtana.)

Erittäin hyvää tehdasyhteistyötä 

Kobelco on globaalisti merkittävä, 1-85 tonnisiiin tela-laustaisiin kaivukoneisiin keskittyvä valmistaja, mikä on todella vahvassa asemassa kotimarkkinoillaan Japanissa. 

- Kaivukoneissa Japani on kehityksen ja laadukkaan valmistuksen maailman ykkösmaa. Kobelcot valmistetaan ja kootaan alusta loppuun saakka Japanissa, mistä ne saapuvat meille Kobelco Euroopan pääpaikan kautta, mikä sijaitsee Hollannissa Amsterdamissa ja missä on uusien koneiden varasto sekä varaosien keskusvarasto. Kobelco Centerillä on ainutlaatuisen hyvä päämiessuhde, mikä on japanilaiseen tapaan osaltaan jatkoa Kobelcon vuosikymmenten tekemiseen Suomessa. Olemme niin lähellä tehtaan suoraviivaista organisaatiota, kuin on mahdollista. Siitä esimerkkinä mm. se että Kobelcon Euroopan toimitusjohtaja on paljon mukana käytännön tekemisissämme ja tehtaan edustajat käyvät meillä itsenäisesti eri projektien yhteydessä, niin että heille löytyy oma työhuonekin Vantaalta. Ja jatkossa syvennämme entisestään yhteistyötä mm. teknisen koulutuksen osalta, sanoo Haapala. 

kobis3.jpg

(kuva: - Konekauppaa tehdään hyvää tahtia ja asiakkailla on vankka usko tulevaan. Kobelco on päässyt Suomessa hyvään kasvuun ja töitä tehdään markkinoilla nöyrällä asenteella pitkälle tulevaisuuteen tähdäten, sanoo Kobelco Centerin liiketoiminnan johtaja Juha-Matti Haapala.)

Kobelco -verkostoa kehitetään 

Suomessa Kobelco Center kehittää verkostoaan asiakaskunnan tarpeiden mukaan. 

- Meillä on jo nyt hyvä maan kattava myynti- ja huoltoverkosto, minkä toimintaan panostetaan tosissaan. Esimerkkinä tästä Jyväskylän Kobelco Centerin marraskuussa 2018 tapahtunut muutto uusiin asianmukaisiin tiloihin. Nyt meillä on tarjota entistä paremmat varaosa- ja huoltopalvelut Keski-Suomen alueen laajalle asiakaskunnalle, joista pisimmät ovat luottaneet Kobelcoon jo neljän vuosikymmenen ajan, Haapala toteaa. 

kobis4.jpg

(kuva: Jyväskylän Kobelco Center muutti marraskuussa 2018 uusiin asianmukaisiin tiloihin osoitteeseen Kisällintie 1.)

Koneita löytyy heti toimitukseen 

Maarakennuskonemarkkinoilla on eletty viime ajat hyvien suhtanteiden aikaa. Isoja infrahankkeita on edelleen meneillään ja kaikenlainen rakentaminen jatkuu vilkkaana. 

- Konekauppaa tehdään ja asiakkailla on vankka usko tulevaan. Kobelco on päässyt Suomessa hyvään kasvuun ja töitä tehdään markkinoilla nöyrällä asenteella pitkälle tulevaisuuteen tähdäten. Me vastaamme asiakkaiden tarpeisiin nopeilla toimituksilla, minkä mahdollistaa Vantaalta löytyvä laaja varastokoneiden valikoima sekä Euroopan keskusvaraston koneet. Kobelcon tehdas on pystynyt vastaamaan suureen globaaliin kysyntään japanilaisella tehokkuudella ja valmistusmäärien kasvattamisella, joten koneiden tehdastilausajatkin ovat myyntimääriin verrattuna melko nopeat. Vantaalla pyrimme pitämään aina varastossa lyhtperäisiä SK140SRLC-5, SK230SRLC-5 ja SK270SRLC-5 malleja sekä normaaliperäisiä SK210LC-10, SK300LC-10 ja SK350LC-10 malleja. Ja koneiden varusteluun meiltä löytyy suuri valikoima varusteita kuten tiltit, liittimet, kauhat jne. Pihasta löytyy yleensä myös lyhytperäisiä malleja valmiiksi varusteltunakin heti töihin. Vuodelle 2019 olemme ennakkotilanneet koneita niin että niistä ei tule pulaa, ilmoittaa Haapala. 

Järeä 85-tonninen uutuusmalli 

Kobelco tuo tasaiseen tahtiin markkinoille uusia konemalleja ja huhtikuussa Bauma 2019 -näyttelyssä esitellään mm. malliston suurin kaivukoneuutuus: 

- Järeä 85-tonninen Kobelco SK850LC on vakuuttanut asiakkaat Aasian ja Amerikan markkinoilla tehokkuudellaan sekä taloudellisuudellaan. Nyt Euroopan markkinoille tuodaan uusi 10-sarjan malli mikä herättää varmasti kiinnostusta suomalaisissakin urakoitsijoissa, kertoo Haapala. 

Kobelcon voi myös vuokrata 

Uusien koneiden lisäksi Kobelco -kaivukoneita saa myös vuokrattua kätevästi ja kustannustehokkaasti: 

- Teemme hyvää yhteistyötä Crentin kanssa joka tarjoaa Kobelcot vuokrakäyttöön kaikista Kobelco Centereistä sekä KH-Koneiden toimipisteistä. Vuokraaminen on usein järkevä tapa saada kone nopeasti työmaalle silloin kun tarvitaan lisäkapasiteettia. Ja samalla pääsee tutustuman uusien Kobelco -mallien edistyksellisiin ominaisuuksiin, sanoo Haapala.

19.07.2019 12:00Donges Group ostaa Ruukki Building Systemsin
18.07.2019 8:21Miten kuumuudessa jaksaa työskennellä? Asfalttityöntekijä kertoo
17.07.2019 13:33Terrafame Oy:n tammi-kesäkuun 2019 tulos julkaistaan 26.7.2019
16.07.2019 18:01Skanska rakentaa Posivalle käytetyn ydinpolttoaineen kapselointilaitoksen Olkiluotoon
16.07.2019 10:00Kaivosteollisuus odottavalla kannalla kaivoslakimuutoksiin
15.07.2019 13:11Volvo Dig Assist: En voisi olla päivääkään ilman sitä
15.07.2019 11:01Rakennuskustannukset nousivat kesäkuussa 0,6 prosenttia vuodentakaisesta
14.07.2019 10:11YIT aloitti vuoden toisella neljänneksellä viiden kerrostalon rakentamisen Venäjällä
13.07.2019 11:33Neljä tapaa, joilla maarakennuskoneiden kuljettajien koulutus voi alentaa omistajuuden kokonaiskustannuksia
13.07.2019 9:11Rakentamisen liikevaihto kasvoi toukokuussa 2,5 prosenttia, mutta myynnin määrä väheni

Siirry arkistoon »