Hyundailta laatukoneet järeään käyttöön - Suomen Telakone vastannut maahantuonnista yli 20 vuoden ajan

03.04.2019 19:11

tela12.jpg

Hyundai Construction Equipment on yksi maailman johtavista rakennuskoneiden valmistajista, jolta löytyy ratkaisut myös järeimpään urakointikäyttöön.

(kuva yllä: Hyundai valmistaa tela-alustaisia kaivukoneita aina 120 tonnin kokoluokkaan; kuvassa uusi Hyundai R1200-9.)

Hyundai -maarakennuskoneiden valmistus aloitettiin vuonna 1985 ensin Etelä-Korean omille markkinoille, jonka jälkeen hyviksi todettujen tuotteiden vientitoimintaa alettiin kehittämään järjestelmällisesti. Vuonna 1993 perustettiin tytäryritys Yhdysvaltoihin ja 1993 Eurooppaan, missä keskuspaikka sijaitsee tänä päivänä Tessenderlossa Belgiassa. Hyundain kasvu ja kehitys on ollut huimaa sillä jo vuonna 2005 saavutettiin 100 000 valmistetun koneen rajapyykki, jonka jälkeen vauhti on vain kiihtynyt: 150 000 konetta tuli täyteen 2008, 350 000 konetta 2011 ja 500 000 konetta 2015. 

Hyundai on laajentanut koko ajan konemallistoaan ja mukaan on tuotu 2000-luvulla yhä isompia koneita, joilla voidaan vastata järeisiin tarpeisiin maarakennuksessa, kivenkäsittelyssä ja kaivostoiminnassa. 

tela8.jpg

(kuva: - Olemme tehneet hyvää yhteistyötä Hyundai Construction Equipmentin kanssa jo yli 20 vuoden ajan, sanoo Suomen Telakone Oy:n toimitusjohtaja Matti Rautionmaa.)

Yli 20 vuotta Hyundai -koneiden maahantuontia 

Suomen Telakone Oy aloitti Hyundai -maarakennuskoneiden maahantuonnin vuonna 1998 eli yli 20 vuotta sitten. 

- Olemme siitä lähtien tehneet hyvää yhteistyötä Hyundai Construction Equipmentin kanssa vastaamalla Hyundai-koneiden maahantuontitoiminnoista, myynnistä ja jälkimarkkinoinnista. Hyundai on saavuttanut vankan aseman ja hyvän maineen vaativien suomalaisten asiakkaiden keskuudessa. Yhteensä olemme myyneet reilun 2000 uutta Hyundai -konetta ja lisäksi olemme tuoneet niitä käytettyinä maahan. Vielä kun lasketaan muiden tuomat käytetyt koneet, voidaan todeta että Hyundai -kanta on Suomessa erittäin vahva, sanoo Suomen Telakone Oy:n toimitusjohtaja Matti Rautionmaa

tela0.jpg

(kuva: Hyundai tarjoaa tehokkaat koneet myös järeimpään urakointikäyttöön - kuvassa Hyundai R1200-9 ja Hyundai HX480L purkutyömaalla.)

Etelä-Koreassa valmistetaan Hyundain lisäksi muitakin maarakennuskonemerkkejä: 

- Merkittävä osa kaikista Suomessa myytävistä keskikoisista tela-alustaisista kaivukoneista tehdään Etelä-Koreassa, joten alan osaaminen ja valmistuslaatu on siellä todella korkealla tasolla. Hyundain laatua kuvaa lisäksi konsernin vahva henkilöautopuolen valmistus tunnetuimpina brändeinä Hyundai ja Kia, toteaa Rautionmaa. 

tela3.jpg

(kuva: Suomen Telakone Oy on toimittanut asiakkailleen järeämpiä tela-alustaisia 40-52 tonnin Hyundai -koneita lähinnä murskansyöttöön, missä ne ovat kovassa käytössä osoittaneet tehokuutensa ja luotettavuutensa. Kuvassa Kivikolmio Oy:n Hyundai HX430L.)

Yli 30 vuotta alalla toimineen perheyrityksen Suomen Telakone Oy:n palveluksessa on noin 25 henkilöä, joista merkittävä osa työskentelee Humppilassa. Maahantuotavien koneiden kenttämyyjiä löytyy Turusta, Hämeenlinnasta, Tampereelta, Seinäjoelta, Jyväskylästä, Juvalta, Lieksasta, Iisalmesta ja Torniosta. 

tela7.jpg

(kuva: Suomen Telakoneelta Humppilasta löytyy Hyundai -koneita laajasti pihasta heti toimitukseen. Tarjolla on myös hyviä käytettyjä Hyundai -koneita sekä muitakin merkkejä - kannattaa käydä tutustumassa.)

- Konemyynnin lisäksi teemme täällä uusien koneiden maahantulovarustelun, käytettyjen koneiden kunnostukset sekä hoidamme huollot ja varaosat vankalla ammattitaidolla; liikkuen toki myös kentällä varustelluilla huoltoautoilla tarpeen vaatiessa. Hyundai kouluttaa henkilökuntaamme säännöllisesti mm. uusien konemallien teknisiin saloihin. Olemme aina panostaneet siihen että uusia Hyundai -koneita löytyy laajasti pihasta heti toimitukseen ja samoin varaosissa meiltä saa lähes kaikki Hyundai-osat suoraan varastosta. Ja jos jotain ei löydy niin Hyundain Euroopan keskusvarastosta Belgiasta löytyy aivan kaikki komponentit, mitkä saadaan Suomeen jopa seuraavaksi päiväksi. Erittäin tärkeässä roolissa Hyundai-koneiden asiakkaiden palvelussa ovat lisäksi sopimushuoltajat joita löytyy nelisenkymmentä eri puolilta maata, sanoo Rautionmaa. 

tela1111.jpg

(kuva: Hyundai kaivinkoneiden Euroopan keskuspaikka sijaitsee Tessenderlossa Belgiassa.)

Koneet kaikkiin tarpeisiin aina 120 tonnin kokoluokkaan 

Suomeen myydyin Hyundai -kaivukoneiden kokoluokka on 14-35 tonnia, mihin löytyy edistykselliset uuden sukupolven tela-alustaiset HX-sarjan koneet, joiden lanseeraus markkinoille alkoi pari vuotta sitten. Tarjolla on myös pyöräalustaiset HW -mallit. 

- Olemme toimittaneet asiakkaillemme myös järeämpiä tela-alustaisia 40-52 tonnin Hyundai -koneita lähinnä murskansyöttöön, missä ne ovat kovassa käytössä osoittaneet tehokuutensa ja luotettavuutensa - tänäkin vuonna on myyty 40 tonnisia. Ja jos tarvetta on vieläkin isommille koneille niin Hyundai valmistaa tela-alustaisia kaivukoneita aina 120 tonnin kokoluokkaan. Ja erikoiskonemalleista kannattaa mainita metsäalustaiset kaivukonemallit, joista 14 tonnista on myyty mukavasti Suomeenkin. Tarjolla on myös 27 tonnin kone HX260HW isolla leveällä ja korkealla alavaunulla, mikä sopisi hyvin vaikka purkupuolelle. Myös Hyundai HL -sarjan pyöräkoneiden myynti kehittyy hyvään suuntaan ja mallistosta löytyy isotkin koneet aina 31 tonnin kokoluokkaan, sanoo Rautionmaa. 

tela4.jpg

(kuva: Hyundai on laajentanut koko ajan konemallistoaan ja mukaan on tuotu 2000-luvulla yhä isompia koneita, joilla voidaan vastata järeisiin tarpeisiin maarakennuksessa, kivenkäsittelyssä ja kaivostoiminnassa. Kuvassa Hyundai HX520L.)

Koneet varustellaan Humppilassa asiakkaiden tarpeisiin 

Suomen Telakone tilaa Hyundai -koneet tehtaalta hyvin perusvarusteltuna. 

- Asiakkaamme hankkivat koneet ammattikäyttöön ja tunteja tehdään paljon. Niinpä kaikissa maahantuomissamme uusissa Hyundai -koneissa on aina vakiona mm. lämmitettävä ilmaistuin ja lintuperspektiivistä koneen ympäristön näyttävä 360° kamerajärjestelmä. Varustelussamme koneisiin asennetaan asiakkaan toiveiden mukaan mm. tiltit, pyörittäjät, rasvarit, LED-valot, lisälämmittimet, sammutusjärjestelmät ja 3D-laitteet, listaa Rautionmaa.

tela6.jpg

(kuva: Myös Hyundai HL -sarjan pyöräkoneiden myynti kehittyy Suomessa hyvään suuntaan ja mallistosta löytyy isotkin koneet aina 31 tonnin kokoluokkaan; kuvassa Hyundai HL980.)

tela5.jpg

(kuva: Hyundailta löytyy koneet myös erikoiskäyttöön; 27 tonnin metsäalustainen HX260HW isolla leveällä ja korkealla alavaunulla sopisi hyvin myös vaikka purkupuolelle.)

23.10.2019 13:00Normet tuo markkinalle kompaktin betoninruiskutuslaitteen
22.10.2019 17:11Muovieristeiden kierrätyksen suosio räjähti - Finnfoam ja Lassila & Tikanoja kiertotalousyhteistyöhön
22.10.2019 13:11Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni vuodentakaisesta
21.10.2019 11:11Aviabulevardi II -toimistotalolle kultatason LEED-ympäristösertifikaatti
20.10.2019 12:11Volvo CE: Kolme tapaa, joilla tyhjäkäynnillä olevat koneet vaikuttavat kannattavuuteen
19.10.2019 12:11Rototilt digitalisoi ostamisen - helpottaa laatutuotteiden hankintaa
18.10.2019 12:11Taratest Oy: "Monipuolinen Lännen ylitti odotuksemme"
17.10.2019 11:11Novatron ja TAMK järjestävät yhteistyössä tietomallikoordinaattorikoulutuksen vuonna 2020
16.10.2019 12:11Kaivosteollisuus: tarvitaan faktoihin perustuvaa valmistelua ja kokonaisnäkemystä
15.10.2019 17:11Rakennuskustannukset nousivat syyskuussa 0,8 prosenttia vuodentakaisesta

Siirry arkistoon »