Kaivinpalvelu Raimo Kesseli Oy: "Uusi kutossarjan Hitachi on luotettava työjuhta"

20.04.2019 16:01

kesse1.jpg

Jätteenkäsittelypuolen ammattilainen Kaivinpalvelu Raimo Kesseli Oy urakoi noin neljänkymmenen koneen voimin jätteenkäsittelyn parissa Etelä-Suomen alueella. Uusimpina pyöräkuormaajina talossa on uudet Hitachin 6-sarjan ZW250-6 ja ZW310-6 pyöräkuormaajat.

(kuva yllä: Uusi Hitachi ZW310-6 pyöräkuormaaja on soveltunut hyvin jätteenkösittelytöihin. Kuvassa kone syöttömässä rakennusjätettä seulottavaksi.)

Raimo Kesseli aloitti kierrätyspuolen urakoinnin vuonna 1996 - nykyisin töitä tehdään parinkymmenen työntekijän ja 40 koneen voimin. 

- Kierrätyspuoli on kehittynyt huimasti tämän reilu 20 vuoden jakson aikana. Kierrätyspisteitä on huomattavasti enemmän ja erilaiset materiaalit erotellaan tarkemmin. Töitä alalla riittää, sillä valitettavasti roskat ei lopu maailmasta koskaan vaan määrät on kasvamaan päin, sanoo yrittäjä Raimo Kesseli

Kesselin yritys urakoi pääasiassa pääkaupunkiseudun ja Lahden alueilla.

- Meillä on käytössä kaivukoneita, pyöräkuormaajia ja erilaista kuljetuskalustoa. Koneet ovat jatkuvassa työssä, sillä kierrätyslaitokset pyörivät yötä päivää. Teemme yhteistyötä alan suurimpien toimijoiden kanssa hoitaen kaikenlaisia työtehtäviä purkutöistä erotteluun ja seulontaan. 

Yrityksen konekanta on laaja niin laitteiden kuin merkkienkin osalta. Pyöräkuormaajapuolella uusimmat tulokkaat ovat Hitachin uudet ZW250-6 ja ZW310-6 kuormaajat. 

- Meillä oli ennestään vanhemman mallin Hitachit, jotka päivitettiin loppukesästä uusiin kutossarjalaisiin. Pienempi koneista on töissä tällä hetkellä Lahdessa ja isompi Hyvinkäällä. Ensimmäiset kokemukset uusista koneista ovat olleet positiivisia – laatukoneita. Hitachit ovat luotettavia työjuhtia, toteaa Kesseli. 

kesse2.jpg

Hiljainen ja kevyt liikutella 

Kuusakoski Oy:n kierrätyskeskuksessa Hyvinkäällä Hitachi ZW310-6 on jatkuvassa ajossa. Koneella tehdään monipuolisia työtehtäviä. 

- Tällä hetkellä syötämme rakennusjätettä seulottavaksi, suuri kauha ja tehokas kone tekevät työstä nopeaa ja helppoa. Edelliseen malliin verrattuna tämä uusi on huomattavasti hiljaisempi sekä kevyempi käsitellä ja se on tarkempi hallita esimerkiksi lastaustöissä. Myös jarrut ovat paremmat, ja kone lähtee pehmeästi liikkeelle, kertoo Hitachia nyt muutaman kuukauden ajanut kuljettaja Risto Virta. 

Kuljettajan viihtyvyyteen ja ergonomiaan on kiinnitetty erityistä huomiota. 

- Ohjaamosta on hyvä näkyvyys ulos joka suuntaan ja hallintalaitteet ovat sijoitettu hyvin - kädet eikä selkä väsy pitkänkään ajorupeaman aikana, sanoo Virta. 

kesse3.jpg

(kuva: Uudessa mallissa on kiinnitetty kiitettävästi huomioita kuljettajan ergonomiaan, kertoo Hitachia nyt muutaman kuukauden ajanut kuljettaja Risto Virta.)

Huolto ja jälkimarkkinointi pelaa 

Yrittäjän kannalta on tärkeintä ja tuottavinta kun pyörät pysyvät pyörimässä. Luotettava kone ja toimiva jälkimarkkinointi ovatkin avainasemassa konehankintoja tehtäessä. 

- Kokonaisuus ratkaisee. Teemme töitä ympäri vuoden ja meille on tärkeää koneiden toimivuus ja se, että saamme nopeasti apua sekä varaosia jos tarve niin vaatii. Rotator Oy:n huoltopalvelut ovat pelanneet hyvin ja he hoitavat jälkimarkkinointinsa hyvin, sanoo Raimo Kesseli. 

Kaivinpalvelu Raimo Kesseli Oy tekee takuuhuollot Rotatorilla, mutta perushuolloissa käytetään omaa huoltomiestä. 

- Meidän työaikamme ovat ympäripyöreitä ja laitostöissä ei ole ylimääräisiä seisokkeja missään välissä. Meillä on käytössä oma huoltoauto ja –mies, joka kiertää työmailla tekemässä tarvittavat huollot kaikkiin koneisiimme. Pääosin teemme huoltotyöt yöaikaan tai viikonloppuisin, jolloin työmailla on hiljaisinta, sanoo Kesseli.

04.06.2020 16:11Engconin automaattinen pikakiinnike helpottaa kaivukoneenkuljettajien arkea: "Se pitäisi olla kaikilla"
04.06.2020 8:30Uudistunut Toyota Hilux Suomeen loppusyksystä 2020
03.06.2020 22:00Siilinjärven lastaus- ja kuljetuskalustoksi valittiin Caterpillar
03.06.2020 16:02Turun tunnin juna -hanke vauhtiin
03.06.2020 10:50Täysin uusi Scania-keskus avaa ovensa Pirkkalassa
03.06.2020 10:23GTK tarjoaa kiviharrastajille maksuttoman puhelinsovelluksen
02.06.2020 14:36Volvo FMX -sarja täyttää 10 vuotta
02.06.2020 12:11Haluaako yrityksenne mukaan Ammattilehden Hyviä uutisia! lähetykseen? Näin helppoa se on...
02.06.2020 10:12Sotkamo Silver on aloittanut malmin esirikastuksen pilottitestauksen
02.06.2020 9:22Machinery Oy on uusi Tsurumi pumppujen edustaja Suomessa

Siirry arkistoon »