Nokian Ground Kare - uusi kaivinkoneen ja traktorikaivinkoneen rengas niityille, teille ja rautateille

22.05.2019 10:15

Nokian_Tyres.png

Nokian Raskaat Renkaat, Nokia, 22. toukokuuta 2019 – Kaivinkonekäytössä yksi rengas on harvoin täydellinen jokaiseen käyttöön. Siksi Nokian Renkaat haluaa tarjota kattavan valikoiman renkaita eri tavoin painottuviin maastoihin ja vakautta vaativiin töihin. Viimeisin lisäys valikoimaan on Nokian Ground Kare, kaivinkoneiden ja traktorikaivinkoneiden rengas ainutlaatuisilla ominaisuuksilla.

Maansiirtotyön viimeaikaisiin muutoksiin kuuluvat suuret, monikäyttöiset koneet, joissa on raskaita lisälaitteita. Tämä lisää renkaisiin kohdistuvia kantavuusvaatimuksia. Toinen trendi on nopeammat ja pidemmät maantiesiirtymät kohteiden välillä, jolloin renkailla on oltava hyvät maantieajo-ominaisuudet ja niiden on siedettävä kestopäällysteen aiheuttamaa kulutusta. Kolmas tarve on maaperään kohdistuvan rasituksen vähentäminen ja tarkka työskentely – pakollisia vaatimuksia kaupunkipuistoissa ja yksityisillä pihoilla kaivettaessa. Nokian Ground Kare -renkaat on suunniteltu nimenomaan näihin vaatimuksiin.

“Toki muitakin lähtökohtia suunnittelulle oli, kertoo tuotepäällikkö Eva-Leena Varpe Nokian Renkailta. ”Etenkin pito ja vakaus ovat koko rengasta määritteleviä ominaisuuksia.”

Oikea rengas jokaiselle työmaalle

Kaivuutyömaat ovat erilaisia. Kun vaatimuksena on absoluuttisesti paras vakaus, voi valinta olla palakuvioinen Nokian Armor Gard 2 paripyöräasennuksena. Hyvin pehmeillä alustoilla leveä, ripakuvioinen Nokian Excavator -rengas on suosittu pitonsa vuoksi. Hyvä kompromissi näiden kahden välillä on aivan uusi palakuvioinen Nokian Ground Kare -rengas, joka tarjoaa hyvän pidon pehmeillä alustoilla, maaperälle hellävaraisen matalan pintapaineen sekä erinomaisen vakauden ja maantieominaisuudet.

“Nokian Ground Kare -renkaiden uusi pintakuvio on varta vasten suunniteltu kestävyys ja matala pintapaine mielessä”, Varpe tiivistää. ”Kaivuutöissä tärkeää vakautta ja tarkkuutta tuo erityinen iskuja ja heilahduksia vaimentava kumiseos ja erityisen vahva runko, joka mahdollistaa korkean rengaspaineen.”

Myös käyttäjäkokemukset kentältä puhuvat parantuneen vakauden tuoman työtehon puolesta. ”Renkaan vakaus on parempi, samoin kuin rungon iskunvaimennus”, Nokian Ground Kare -käyttäjä Mark Geurts Alankomaista vahvistaa. ”Tämä säästää aikaa, sillä kaivaessa jokainen kauhaisu osuu kohdalleen ensimmäisellä kerralla.” 

Mark Geurts on tyytyväinen myös Nokian Ground Kare -renkaan maaperäystävällisyyteen. ”Rengaskuvio ei siirrä hiekkaa sivusuunnassa”, hän kertoo. ”Sen ansiosta vältyn ajoreittini aikaa vievältä tasoittamiselta.”

Renkaan vankka rakenne on tärkeä ominaisuus kivisillä rakennustyömailla. Nokian Ground Kare –rengas on varustettu teräsvöillä pisto- ja viiltovaurioita vastaan. Lisäksi jopa 7500 kg:n kantavuus rengasta kohden on huippuluokkaa.

“Raskaat lisälaitteet monikäyttöisissä koneissa laittavat renkaat koetukselle”, Eva-Leena Varpe sanoo. ”Nokian Ground Kare -renkaat antavat enemmän pelivaraa, ja käyttö on taloudellista hitaan ja tasaisen kulumisen ansiosta.”

Myös Mark Geurts on todennut renkaan hitaan kulumisen. ”Rengas toimii hienosti ja lupaa pitkän käyttöiän ajotuntien puolesta”, Geurts iloitsee. ”Puhdistuvuus on odotettua parempi, ja tien päällä renkaan mukavuus ja hiljaisuus on suorastaan ilo.”

Nokian Ground Kare semi-slick rautatiekäyttöön

Nokian Ground Kare -renkaiden koot on valittu kaivinkoneita ja traktorikaivinkoneita ajatellen. Jälkimmäisiä varten renkaasta on vielä erikoisversio rautatiekäyttöön – ensimmäinen laatuaan koko maailmassa.

“Rautatiekäytössä erikoisvarusteltua traktorikaivinkonetta ajetaan kiskoilla”, Eva-Leena Varpe muistuttaa. ”Renkaiden toinen puolisko kulkee teräksen päällä, mikä kuluttaa rengasta epätasaisesti. Nokian Ground Kare -renkaista on saatavilla puoliksi kuvioitu erikoisversio, joka tasaa renkaan kulumista ja pidentää sen käyttöikää.”

Koot ja saatavuus

Nokian Ground Kare -renkaita on saatavilla kesäkuusta 2019 alkaen pyöräalustaisille kaivinkoneille koossa 650/45-22.5 ja traktorikaivinkoneille koossa 620/60B34. Rautatiekäyttöön tarkoitettu puoliksi kuvioitu 620/60B34 Nokian Ground Kare semi-slick -rengasmalli on saatavilla joulukuusta 2019 alkaen.

23.01.2020 9:34Kesätöhin Outokummun Tornion tehtaille tai Kemin kaivokselle?
22.01.2020 14:10RealMachinery ja Wetteri Power sopimukseen Pohjois-Suomen jälkimarkkinointipalveluista
22.01.2020 9:21Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä nousi marraskuussa
22.01.2020 9:10MX-murskain Lokotrackissa tuo RKJ Rahikaisen kulutusosamenoihin lähes puolet säästöä
21.01.2020 15:20Engconin Dig Smart. Dig Safe -turvallisuuskampanja asettaa nollatoleranssin tavoitteeksi työtapaturmien vastaisessa kamppailussa
21.01.2020 11:23Suomalainen liikennemerkkitoimittaja panostaa älyliikenteeseen ja telematiikkaan
20.01.2020 11:09Terrafame alkaa hyödyntää vetylaitosten hukkaenergiaa - teknologiaa käytetään uudella tavalla
19.01.2020 11:30Komatsu viitoittaa työkonehybridien kehityssuunnan
18.01.2020 12:00Edullisempi iskuvasara voi olla myös laadukas
17.01.2020 11:00Rakennuskustannukset nousivat joulukuussa 0,2 prosenttia vuodentakaisesta

Siirry arkistoon »