Engconille myönnetty Mästarnas Mästare -palkinto

13.06.2019 12:53

Engconille myönnetty Mästarnas Mästare -palkinto eniten Gaselli-tunnustuspalkintoja saaneena ruotsalaisyrityksenä. Photo: Claes-Göran Flinck

Engcon Group jatkaa voitosta voittoon. Yritys on saanut ruotsalaisen Dagens Industri -talouslehden Mästargasell-diplomin kasvustaan. Dagens Industri perusti tämän tunnustuspalkinnon 20-vuotisjuhlan kunniaksi. Se myönnetään ruotsalaisyrityksille, jotka ovat saaneet vähintään kolme Gasell-tunnustuspalkintoa. Engcon on tehnyt ennätyksen saamalla 10 Gasell-tunnustuspalkintoa, joten se sai lisäksi Mästarnas Mästare -tunnustuspalkinnon.

Engcon-konsernin liikevaihto on Ruotsin kruunuissa laskettuna miljardiluokkaa. Deloitte valitsi sen äskettäin yhdeksi Ruotsin parhaiten johdetuista yrityksistä ja myönsi sille Best Managed Companies -tunnustuspalkinnon. Seuraavaksi Engcon saa Dagens Industri -lehden Mästargasell-tunnustuspalkinnon.

– On aina mukavaa, kun Engcon ja tuotteemme huomataan. Yrityksemme on kehittynyt upeasti edellisten 10 vuoden kuluessa ja saanut uusia markkinoita, mutta tämä on tietysti vaatinut kovaa työtä. Mästarnas mästare -kunniapalkinto osoittaa, että olemme tehneet oikeita asioita, toteaa Engconin perustaja Stig Engström.

Stig Engström perusti Engconin Strömsundissa vuonna 1990. Sittemmin kehitys on ollut nopeaa. Nykyään Engcon-konsernin liikevaihto ylittää miljardi Ruotsin kruunua. Henkilöstöä on 280 ja myyntiä yli 15 maassa. Noin 70 prosentista kaivukoneista puuttuu edelleen Engconin käytännöllinen rototiltti, joka helpottaa ja tehostaa työtä.

– Olemme vasta alussa. Rototiltin kaltaisilla älykkäillä kaivukoneratkaisuillamme on edessään valtavat mahdollisuudet kaikkialla maailmassa. Siksi keskitymme vuonna 2019 turvallisuuden parantamiseen koko toimialalla, kertoo Stig Engström.

Dagens Industri kirjoitti Engconin menestyksestä:
“Vuodesta 2000 alkaen nopeasti kasvaville, eri puolilla Ruotsia toimiville yrityksille on myönnetty noin 19 000 Gasell-tunnustuspalkintoa. Niitä saaneiden yritysten määrä on noin puolet tuosta määrästä. Jotkut yritykset nimittäin onnistuvat täyttämään tiukat ehdot useita kertoja. Uusi Mästargasell-diplomi myönnetään yrityksille, jotka ovat saaneet Gasell-tunnustuspalkinnon vähintään kolme kertaa. Vain Engcon-konserni on saanut Gasell-tunnustuspalkinnon 10 kertaa, joten siksi sille myönnettiin Mästarnas mästare -tunnustuspalkinto.”

Dagens Industri -lehdessä kirjoitettua Gasell- ja Mästargasell-tunnustuspalkinnoista:
“Dagens Industri myöntää nopeimmin kasvaville ruotsalaisille yrityksille Gasell-tunnustuspalkintoja. Ruotsin teollisuuden kasvun vauhdittamiseksi on otettu käyttöön Mästargasell-tunnustuspalkinto. Sen avulla tuodaan esille yrityksiä, jotka pysyvät vauhdissa vuosi toisensa jälkeen. Sen saamisen perusvaatimuksia ovat vähintään 10 työntekijää ja vähintään 10 miljoonan Ruotsin kruunun vuosiliikevaihto. Lisäksi yrityksen on täytynyt vähintään kaksinkertaistaa liikevaihtonsa ensimmäisestä tilivuodestaan alkaen. Lisäksi liikevaihdon on täytynyt kasvaa joka vuosi kolmen edellisen vuoden aikana. Yrityksen on täytynyt tuottaa voittoa edellisten neljän tilivuoden aikana. Ja lopuksi yrityksen on täytynyt kasvaa orgaanisesti, ja talouden tulee olla kunnossa. 

27.11.2020 23:00KATSO TÄSTÄ 27.11. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia - mukana paljon maarakennusasiaa...
01.12.2020 9:19Jätevesilietteestä ja biohiilestä ratkaisu suljettujen kaivosalueiden ympäristöhaasteisiin
30.11.2020 11:00SSAB vahvistaa käyvänsä keskusteluja Tata Steel Europe Netherlandsia koskien
29.11.2020 12:00Olympiastadionin perusparannus ja uudistamistyö on valittu vuoden 2020 RIL-Palkinnon saajaksi
28.11.2020 12:11YIT laajentaa jätevoimalaa Vantaalla
26.11.2020Metso Outotec lahjoitti murskalaitteita Beirutin räjähdysalueen jälleenrakentamiseen
25.11.2020 8:50Polttokennotekniikkaa työmaaolosuhteisiin - generaattori jo kehitteillä
24.11.2020 11:47Keski- ja Länsi-Suomen rataverkon kunnossapitourakat Norjalalaiselle yhtiölle
23.11.2020 16:55Nimitykset: Arto Matinlassi on uusi Renault Trucks kuorma- ja pakettiautomyyjä Volvo Truck Center Tampereella
23.11.2020 11:05Kaivosala arvioi omaa toimintaansa - Työturvallisuus ja sidosryhmäyhteistyö kunnossa, vesien hallinnassa parannettavaa

Siirry arkistoon »