Metso esittelee ratkaisunsa kaivosjätteen kestävämpään käsittelyyn ja tuo markkinoille uuden Metso VPX -suodattimen

07.07.2019 10:11

metsokaivos.jpg

Vesiensuojelu, tehokas jätteenkäsittely ja vastuullinen kaivosalueiden uudelleenkäyttö ovat yhä tärkeämpiä asioita kaivosalan toimijoille. Metso esittelee uuden rikastushiekan vedenpoistoon käytettävän VPX™-suodattimensa sekä kokonaisvaltaisen rikastushiekan käsittelykonseptin, joka tukee sekä taloudellisesti että ympäristön ja yhteisöjen kannalta kestävämpää kaivostoimintaa.

”Tavoitteenamme on haastaa perinteiset käsitykset kaivosjätteen käsittelystä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että jätemateriaaleihin liittyvien ympäristöhaasteiden ratkaisemisen ja määräysten noudattamisen lisäksi meidän on parannettava veden, kemikaalien ja malmin käsittelytapoja sekä mahdollisuuksien mukaan myös jätemateriaalien uudelleenkäyttöä. Lisäarvoa voidaan luoda myös ottamalla talteen kaivosjätteessä jäljellä olevat mineraalit. Loppujen lopuksi kyseessä on vanhojen kaivosjätteen käsittelymenetelmien muuntaminen uudenlaiseksi arvonmuodostusmalliksi”, kertoo Metson Mining Equipment -liiketoiminta-alueen johtaja Victor Tapia.

Metso edistää tätä muutosta esittelemällä ratkaisunsa rikastushiekan vedenpoistoon, käsittelyyn ja uudelleenprosessointiin. Metso Tailings Management Solutions -ratkaisut on suunniteltu maksimoimaan veden talteenottoa sekä pienentämään rikastushiekka-altaisiin tarvittavaa pinta-alaa tai eliminoimaan ne kokonaan. Nämä pitkän tähtäimen ratkaisut tarjoavat kaivosyhtiöille uusia keinoja jätemateriaalien käsittelyyn ja kaivosten sulkemiseen liittyvien toimintojen kehittämiseen. 

Kestävämpää ja kustannustehokkaampaa kaivostoimintaa rikastushiekan kuivasuodatuksella
Rikasteen valmistus tuottaa suuria määriä kaivosjätteenä pidettävää rikastushiekkaa, jota varastoidaan altaisiin.  Nykyään vain noin 5 prosenttia kaivosjätteestä kuivatetaan. Noin 70 prosenttia kaivoksista sijaitsee maissa, joissa vedenpuutetta pidetään huomattavana. Kaivosjätteen käsittelytavoilla voi olla pitkäaikaisia vaikutuksia kaivosten taloudelliseen tehokkuuteen sekä lähialueiden ympäristön ja yhteisöjen hyvinvointiin.

”Metso pitää rikastushiekan kuivasuodatusta varteenotettavimpana ja pitkäkestoisimpana ratkaisuna. Sen avulla voidaan kierrättää huomattavasti enemmän vettä takaisin rikastamoon sekä vähentää makeanveden kulutusta verrattuna perinteisiin rikastushiekka-altaisiin. Myös patojen murtumariski voitaisiin välttää vedenpoiston ja kuivaläjityksen avulla”, kertoo Metson rikastusratkaisuista vastaava johtaja Niclas Hällevall. ”Toisin kuin aiemmin on luultu, kuiva rikastushiekka on huomattavasti tehokkaampi vaihtoehto myös investointi- ja käyttökustannusten näkökulmasta märkään tai sakeutettuun rikastushiekkaan verrattuna.”

Jopa 90-prosenttinen veden talteenotto uudella Metso VPX™ -suodattimella 
Uudet rikastushiekan käsittelymenetelmät yhdistävät Metson luotettavat rikastusteknologiat räätälöitäviksi ratkaisuiksi. Keskeisenä komponenttina on suodatusteknologia, jonka Metso vie seuraavalle tasolle tuomalla markkinoille veden talteenoton ja uudelleenkäytön maksimointiin suunnitellun uuden sukupolven suodatusratkaisun, Metso VPX™ -suodattimen.

Metso VPX™ -suodatin pystyy käsittelemään vaikeasti kuivattavaa rikastushiekkaa luokkansa korkeimman, jopa 25 baarin käyttöpaineen ansiosta. Tämä mahdollistaa veden talteenoton jopa 90-prosenttisesti. Metso VPX:ssä on myös täysin sähkömekaaninen ohjaus: ilman hydrauliikkaa Metso VPX™ on markkinoiden turvallisin ratkaisu. Modulaarisen rakenteensa ansiosta Metso VPX™ -ratkaisu skaalautuu asiakkaan tarpeen mukaan ja se on helppo kuljettaa käyttöpaikalle vakiokonteissa.

Metso VPX™ -suodatin on saatavilla kaivosalan asiakkaille kaikkialla maailmassa, ja se on optimaalinen ratkaisu moniin erilaisiin vedenpoistosovelluksiin. Lisätietoa Metso Tailings Management -ratkaisuista sekä Metso VPX™ -suodattimesta on saatavilla verkkosivuillamme. VPX™-suodattimeen voi tutustua myös Exposibram-messuilla, jotka järjestetään Brasiliassa syyskuussa 2019.

22.05.2020 21:40KATSO 22.5. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia - mukana maarakennusalan mielenkiintoista asiaa...
27.05.2020 8:53Oulu-Laurila-radan tarvesuunnittelu alkaa kesäkuussa
26.05.2020 12:24Syyskuussa järjestettävien Alihankinta-messujen järjestelyt etenevät ennakkosuunnitelmien mukaisesti
25.05.2020 13:33Maarakennusalan kustannukset laskivat huhtikuussa 5,5 prosenttia vuodentakaisesta
25.05.2020 10:40Vuoden Kivenpyörittäjä -palkinto Jyrki Tahvoselle
24.05.2020 11:00Lännen huoltokorjaamo palvelee kaikkia työkonemerkkejä
23.05.2020 11:00LUE TÄSTÄ! Kevään ja kesän Komatsu-tarjouslehti ilmestynyt
22.05.2020 13:11Ympäristöpääkaupunki Lahdessa yhdyskuntajätteen hyödyntämisaste hipoo sataa prosenttia
21.05.2020 11:00Vuokraliftit Oy:ltä vahva panostus henkilönostintarjontaan
20.05.2020 9:00Kouvola-Kotka/Hamina-ratahanke: Kotkan Kotolahden ratapihan laajennusurakka käynnistyy toukokuussa

Siirry arkistoon »