Viisi huoltovinkkiä kaivukoneiden pitämiseksi huippukunnossa

28.07.2019 12:22

huoltaa1.jpg

Omistajat ja käyttäjät hyötyvät määräaikaishuolloista ja alkuperäisistä Volvo-varaosista koneiden paremman käytettävyysajan muodossa.

1. Tyhjennä vedenerotin joka aamu

Yön aikana lämpötilan laskiessa vesihöyry tiivistyy moottorissa vedeksi, joten vedenerottimen tyhjentämisen pitäisi olla ensimmäinen asia, jonka käyttäjä tekee aamuisin työvuoronsa alussa. Jos näin ei tehdä, vesi voi päästä suuttimiin, joissa se muuttuu vesihöyryksi ja saa aikaan ruostumista. Vedenerottimen tyhjentämisen laiminlyönti on yksi tavallisimmista kaivukoneen toimintahäiriöiden syistä.

2. Tarkista telan kireys kerran viikossa

Telan kiristyksessä on aina oltava hieman löysää. Liiallinen kireys voi aiheuttaa ketjun ja ketjupyörien ylimääräistä kulumista. Näin voi käydä, jos alaketjun etäisyys runkoon alavaunussa on mitattu väärin. Mitta vaihtelee materiaalin tyypistä riippuen, joten tarkastusta tehtäessä on tiedot aina tarkistettava käyttöohjekirjasta.

3. Älä koske ilmansuodattimeen ennen merkkivalon syttymistä ohjaamossa

Ilmansuodattimen näpelöinnin seurauksena likaa voi päästä moottoriin, jossa karkeat hiukkaset aiheuttavat moottorin kulumista. Ohjaamon kojelaudassa syttyy merkkivalo, kun suodattimen puhdistus (korkeintaan kaksi kertaa) tai vaihto on tullut ajankohtaiseksi. Käyttäjät tai teknikot voivat halutessaan tarkistaa suodattimen tilan CareTrackin ja MATRISIN avulla.

4. Hanki vaihtosuodatin aina Volvolta

Heikkolaatuiset piraattisuodattimet voivat päästää läpi sorahiukkasia, jotka kulkeutuvat moottoriin lyhentäen sen käyttöikää. Moottorin vaihtaminen on moninkertaisesti kalliimpaa kuin piraattisuodattimien hankinnasta syntyneet säästöt. Alle 5 prosenttia kaivukoneen kokonaiskustannuksista muodostuu öljystä ja suodattimista, joten merkittävän suurista kustannuksista ei voida puhua. Käyttäjien tulisi kohdella konetta kuin autoaan ja sijoittaa alkuperäisiin Volvo-varaosiin, varsinkin siellä, missä sillä on todella merkitystä.

5. Älä sekoita muita jäähdytysnesteitä Volvon jäähdytysnesteeseen

Volvon jäähdytysneste on saanut erinomaiset ominaisuutensa pitkällisen kehitystyön tuloksena. Jos siihen sekoitetaan muita jäähdytysnesteitä, seurauksena on geelimäinen seos, joka tukkii jäähdytysnestepumpun ja muuttaa kiehumispistettä. Jäähdytysnesteellä on kolme tärkeää tehtävää: voitelu, korroosiosuojaus ja jäähdytys. On siis ehdottoman tärkeää, että se pystyy huolehtimaan näistä tehtävistä Volvon tarkoittamalla tavalla.

23.01.2020 9:34Kesätöhin Outokummun Tornion tehtaille tai Kemin kaivokselle?
22.01.2020 14:10RealMachinery ja Wetteri Power sopimukseen Pohjois-Suomen jälkimarkkinointipalveluista
22.01.2020 9:21Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä nousi marraskuussa
22.01.2020 9:10MX-murskain Lokotrackissa tuo RKJ Rahikaisen kulutusosamenoihin lähes puolet säästöä
21.01.2020 15:20Engconin Dig Smart. Dig Safe -turvallisuuskampanja asettaa nollatoleranssin tavoitteeksi työtapaturmien vastaisessa kamppailussa
21.01.2020 11:23Suomalainen liikennemerkkitoimittaja panostaa älyliikenteeseen ja telematiikkaan
20.01.2020 11:09Terrafame alkaa hyödyntää vetylaitosten hukkaenergiaa - teknologiaa käytetään uudella tavalla
19.01.2020 11:30Komatsu viitoittaa työkonehybridien kehityssuunnan
18.01.2020 12:00Edullisempi iskuvasara voi olla myös laadukas
17.01.2020 11:00Rakennuskustannukset nousivat joulukuussa 0,2 prosenttia vuodentakaisesta

Siirry arkistoon »