Tapio Lampinen Matekolle - JCB Heavyline vahvoihin käsiin

12.08.2019 11:00

Tapio_Lampinen_IMG_6174.jpg

Euroopan suurimman maanrakennuskoneiden valmistajan JCB:n maahantuoja Mateko Oy ja yli 30 vuotta konemyynnin parissa toiminut Tapio Lampinen solmivat työsuhteen 1.8.2019 alkaen.

Tapio Lampisen toimipaikka sijaitsee Matekon Espoon toimipisteessä ja miehen käyntikortissa lukee, JCB Heavyline myyntipäällikkö.

- Palkkasivat minut vanhana työntekijänä, Lampinen naurahtaa. – En tiedä meinasivatko ikääni, kokemustani alalla, vai 1988 alkanutta työuraani JCB työkoneiden parissa, mies veistelee.

1964 syntynyt, 1988 insinööriksi valmistunut Lampinen aloitti työuransa Oy Ekström Mobile Ab:n palveluksessa heti valmistuttuaan. Ekström edusti tuolloin JCB urakointikoneita sekä Bobcat pienkuormaajia. – Korjaan sen verran, että toimin kesän autovahinkotarkastajana, ennen kuin siirryin syksyllä konemyyntiin, Lampinen sanoo.

Autovahinkotarkastajan pesti oli intohimoiselle auto- ja moottoripyöräharrastajalle mieluisa työ, mutta Lampinen näki konealalla enemmän haasteita ja toisaalta myös mahdollisuuksia.  Autot ja moottoripyörät ovat säilyneet rakkaina harrastuksina näihin päiviin saakka ja molempia löytyy miehen tallista edelleen.

Lähes 10 vuotta JCB myyntiä

Tapio Lampinen näki ja koki aikanaan JCB:n tulon Suomen konemarkkinoille ja ehti toimia myös nykyisen maahantuojan, Mateko Oy:n palveluksessa vuosina 1996-1997. – Minulla vierähti lähes kymmenen vuotta JCB:n kanssa ja nyt ympyrä ikään kuin sulkeutuu, Lampinen hymyilee.

Keväällä 1997 mies kutsuttiin tuotepäälliköksi Konekesko Oy:lle, jossa mies edusti Case maanrakennuskoneita. Konekeskolla Lampisen työura oli hyvin nousujohteinen ja vei hänet avainasiakkuuksien myyntipäälliköksi, vastuinaan Case maanrakennuskoneet sekä Manitou kurottajat.

Taas vierähti kymmenisen vuotta, kunnes opiskeluaikojen kaveri ja hyvä ystävä Markku Lappalainen houkutteli Lampisen Dae-Tek Oy:n palvelukseen.

Tarkkana, matemaattisesti lahjakkaana miehenä Lampinen on aina ollut kiinnostunut konekaupan sisimmästä, eli kaikkia osapuolia tyydyttävästä kaupankäynnistä. – Olen ollut edelläkävijä erilaisten tietotekniikan tuomien ja suomien järjestelmien käyttöönotossa, mutta päällimmäinen asia mielessäni on aina ylittää asiakkaan odotukset. – Osaan katsoa tulevaisuuteen, niin asiakkaiden tarpeiden valossa, kuin konekaupan syklien ennustamisessa, lampinen miettii. – Katelaskenta ja erilaisten myyntistrategioiden luominen ja sisäistäminen on ollut minulle helppoa, mies jatkaa.

- Saimme Markun kanssa Dae-Tekin hyvään nousuun, jonka tuloksena yritys siirtyi osaksi RealMachinery konekonsernia.

Takaisin JCB:n pariin

- Kun Matekon edustajat ottivat yhteyttä, ei minulla ollut mitään kiirettä tai syytä vaihtaa työnantajaa, Lampinen sanoo. – Aika oli kuitenkin kypsä ja uudet haasteet tuntuivat miellyttäviltä.

Pääsimme melko nopeasti yhteisymmärrykseen Matekon johdon kanssa ja tässä ollaan, mies jatkaa.

- Uskon tuovani taloon konekaupan kokemusta ja myyntistrategioiden osaamista, Lampinen miettii.  JCB on markkinoillamme vahva tekijä pyöräkuormaajien ja kurottajien sektoreilla, mutta merkin väkivahvat suuremman painoluokan kaivukoneet ovat jääneet arvoaan alemmille myyntimäärille.

- Ensimmäiset työviikkoni olen opiskellut tuotetietoutta sekä tutustunut talon henkilöstöön ja toimintatapoihin. Seuraavaksi lähden kiertämään kenttää ja auttamaan Matekon laajaa myyntiorganisaatiota ympäri Suomen. – Tavoitteeni on myyntivolyymin tasapainottaminen koko JCB:n tuoteskaalan osalta.

Lampinen tunnustaa seuranneensa vuosien varrella JCB konemalliston kehitystä tarkoin. – Totta kai olen sitä seurannut, hän virnistää. – Sekä jonkinlaisesta rakkaudesta merkkiin ja sen valmistajan toimintatapoihin, että puhtaasti kilpailijan edustajana. – JCB on aina edustanut minulle hyvää ja toimivaa konevalmistajaa, sekä vahvoja ja innovatiivisia tuotteita.

- Heittäytyminen Matekon ja JCB:n edustajaksi on yksi parhaista päätöksistäni pitkään aikaan, hymyilevä Tapio Lampinen päättää.

 

 

10.07.2020 23:33KATSO 10.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia - mukana paljon maarakennusalan asiaa!
10.07.2020 10:33YIT on allekirjoittanut urakkasopimuksen Koskelan sairaala-alueelle toteutettavasta asuinrakennushankkeen pääurakasta Helsingissä
09.07.2020 8:45Valtatie 3:n remonttiin kolmeksi vuodeksi Hämeenkyrössä
08.07.2020 14:20Harjavallan kuonarikastamo kasvattaa jauhatuskapasiteettia
07.07.2020 15:45Lakan Betoni Oy keskittää toimintojaan Lopelle sekä Varkauteen - Forssan tehdas myyty Kiilto Oy:lle
06.07.2020 10:30Bridgestone laajentaa kaivosalan asiakkaille tarjottavaa ratkaisuvalikoimaa
05.07.2020 13:33Terrafamen kestävän kehityksen katsaus julkaistu
04.07.2020 14:11VIELÄ EHDIT MUKAAN! 3D-Win -perusohjelma- ja maastomallikoulutus Helsingissä 1.-2.9.2020
03.07.2020 23:00KATSO 3.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia - paljon mielenkiintoista maarakennusalan asiaa!
03.07.2020 11:00Metso Minerals Oy ja Rotator Oy yhteistyöhön jälkipalveluissa

Siirry arkistoon »