Viisi tapaa parantaa kaivukoneen polttonestetehokkuutta

11.09.2019 11:11

excavator-f33333uel-efficiency-2324x1200px-1.jpg

Volvo CE tarjoaa monia uusia teknologioita ja palveluja auttaakseen yrityksiä alentamaan polttonestekustannuksia ja samalla säästämään ympäristöä.

Polttoneste on yksi useimpien rakennusyritysten suurimmista kustannuksista. Volvo CE asentaa koneisiinsa polttonestettä säästävää teknologiaa ja tarjoaa monia erilaisia polttonestettä säästäviä palveluja. Polttonesteenkulutuksen vähentäminen parantamalla tehokkuutta sekä säästää yrityksille rahaa että auttaa niitä pienentämään ympäristövaikutuksiaan. Jokainen säästetty litra dieselpolttoainetta tarkoittaa 2,6 kg vähemmän ilmakehään vapautunutta hiilidioksidia.

1. AUTOMAATTINEN JOUTOKÄYNTI

Volvo-koneiden automaattinen joutokäyntiominaisuus vähentää polttonesteenkulutusta kytkemällä moottorin automaattisesti korkealle joutokäyntiasetukselle viiden sekunnin toimettomuuden jälkeen. Tämä alentaa moottorin kierroslukua ja säästää polttonestettä. Automaattisen joutokäyntiominaisuuden oletusasetus on viisi sekuntia, mutta ominaisuus voidaan asettaa aktivoitumaan myös 3–20 sekunnin joutokäynnin jälkeen. Kuljettajan täytyy vain koskettaa ohjaussauvaa tai poljinta palauttaakseen moottorin normaaliin toimintatilaan ja täydelle teholle. Tämä ominaisuus parantaa polttonestetehokkuutta alentamatta koneen tuottavuutta.

2. AUTOMAATTINEN MOOTTORIN SAMMUTUS

Moottorin automaattinen sammutustoiminto toimii pitkälti samalla tavalla kuin automaattinen joutokäyntitoiminto. Joutokäyntitilaan vaihtamisen sijasta koneen moottori sammuu viiden minuutin toimettomuuden jälkeen. Neljän minuutin toimettomuuden jälkeen kone antaa 60 sekunnin varoituksen moottorin sammumisesta. Kuudenkymmenen sekunnin kuluttua koneen moottori sammuu. Tämä ominaisuus auttaa vähentämään päästöjä koneen ollessa toimettomana. Kone voidaan jättää toimettomaksi 40–60 %:ksi käyttöajasta, jolloin polttonesteenkulutus vähenee huomattavasti.

3. ECO-TILA

Monet merkit tarjoavat koneisiinsa eco-tilan, joka kuitenkin tavallisesti vain alentaa moottorin kierroslukua 10 %. Volvo CE:n eco-tila ohjaa pumpun virtausta välttääkseen inertian aiheuttaman ylivirtauksen ylikuormituksen vähennysventtiileihin ylläpitäen samalla maksimaalista kaivu- ja kääntötehoa. Se vähentää virtaus- ja painehäviöitä ja parantaa pumpun virtauksen ohjausta, jolloin tehokkuus paranee 5 %. Toisin kuin muiden merkkien eco-tilassa, tehokkuus paranee koneen tehon alenematta.

4. POLTTONESTETEHOKKUUDEN RAPORTTI

CareTrack-telematiikkajärjestelmän tarjoamaa tietoa hyödyntävät Volvon polttonestetehokkuuden raportit ovat arvokas työkalu, joka auttaa asiakkaita maksimoimaan koneidensa polttonestetehokkuuden. Koneen anturit seuraavat polttonesteenkulutusta ja Volvon valmiit algoritmit laativat automaattisesti raportteja, jotka esitetään helppolukuisessa PDF-muodossa. Asiakkaan ei tarvitse haaskata aikaa sekavien tietojen analysointiin, vaan hän pystyy sen sijaan tunnistamaan nopeasti ja selkeästi alueet, joilla polttonesteentehokkuutta voidaan parantaa, asettamaan tavoitteita ja seuraamaan edistymistä.

5. ECO-KULJETTAJAKOULUTUS

Volvon Eco-kuljettajakoulutus auttaa kokeneita kuljettajia ymmärtämään tapoja, joilla he voivat käyttää konetta tehokkaammin. Ohjelma keskittyy polttonesteenkulutukseen joutokäynnillä, siinä suunnitellaan tehokkaimmat tavat työskennellä ja korjata koneen käyttöä ja hallintaa. Eco-kuljettajakoulutus voi vähentää yritysten polttonesteenkulutusta jopa 50 %.

18.11.2019 10:00Renault Trucks - 125 vuotta kehityksen kärjessä
18.11.2019 9:50Mika Hokkanen LVI-Teknisten Urakoitsijoiden toimitusjohtajaksi - Marko Kempas LVI-asiantuntijaksi
16.11.2019 11:00Rototiltin tehtaan laajennus etenee vaiheeseen II
15.11.2019 9:11Rakennuskustannukset nousivat lokakuussa 0,5 prosenttia vuodentakaisesta
14.11.2019 11:00Uusi Hitachi Ground Control -asiakaslehti on ilmestynyt - lue tästä!
13.11.2019 11:00Saavuta suuret säästöt tekemällä pieni investointi Volvo Active Care -palveluun
12.11.2019 10:00Suomen ostetuin pakettiautomalli uusiutuu
12.11.2019 8:23SSAB: Laajentuvien kalliopulttien myynti kasvaa nopeasti
11.11.2019 17:50KATSO KUVAT! Kivirockin raportti kaivos- ja maarakennusmessuilta Australiasta
11.11.2019 9:00Voita matka Italiaan tilaamalla Merlo-huolto Rotatorilta

Siirry arkistoon »