Viisi tapaa parantaa kaivukoneen polttonestetehokkuutta

11.09.2019 11:11

excavator-f33333uel-efficiency-2324x1200px-1.jpg

Volvo CE tarjoaa monia uusia teknologioita ja palveluja auttaakseen yrityksiä alentamaan polttonestekustannuksia ja samalla säästämään ympäristöä.

Polttoneste on yksi useimpien rakennusyritysten suurimmista kustannuksista. Volvo CE asentaa koneisiinsa polttonestettä säästävää teknologiaa ja tarjoaa monia erilaisia polttonestettä säästäviä palveluja. Polttonesteenkulutuksen vähentäminen parantamalla tehokkuutta sekä säästää yrityksille rahaa että auttaa niitä pienentämään ympäristövaikutuksiaan. Jokainen säästetty litra dieselpolttoainetta tarkoittaa 2,6 kg vähemmän ilmakehään vapautunutta hiilidioksidia.

1. AUTOMAATTINEN JOUTOKÄYNTI

Volvo-koneiden automaattinen joutokäyntiominaisuus vähentää polttonesteenkulutusta kytkemällä moottorin automaattisesti korkealle joutokäyntiasetukselle viiden sekunnin toimettomuuden jälkeen. Tämä alentaa moottorin kierroslukua ja säästää polttonestettä. Automaattisen joutokäyntiominaisuuden oletusasetus on viisi sekuntia, mutta ominaisuus voidaan asettaa aktivoitumaan myös 3–20 sekunnin joutokäynnin jälkeen. Kuljettajan täytyy vain koskettaa ohjaussauvaa tai poljinta palauttaakseen moottorin normaaliin toimintatilaan ja täydelle teholle. Tämä ominaisuus parantaa polttonestetehokkuutta alentamatta koneen tuottavuutta.

2. AUTOMAATTINEN MOOTTORIN SAMMUTUS

Moottorin automaattinen sammutustoiminto toimii pitkälti samalla tavalla kuin automaattinen joutokäyntitoiminto. Joutokäyntitilaan vaihtamisen sijasta koneen moottori sammuu viiden minuutin toimettomuuden jälkeen. Neljän minuutin toimettomuuden jälkeen kone antaa 60 sekunnin varoituksen moottorin sammumisesta. Kuudenkymmenen sekunnin kuluttua koneen moottori sammuu. Tämä ominaisuus auttaa vähentämään päästöjä koneen ollessa toimettomana. Kone voidaan jättää toimettomaksi 40–60 %:ksi käyttöajasta, jolloin polttonesteenkulutus vähenee huomattavasti.

3. ECO-TILA

Monet merkit tarjoavat koneisiinsa eco-tilan, joka kuitenkin tavallisesti vain alentaa moottorin kierroslukua 10 %. Volvo CE:n eco-tila ohjaa pumpun virtausta välttääkseen inertian aiheuttaman ylivirtauksen ylikuormituksen vähennysventtiileihin ylläpitäen samalla maksimaalista kaivu- ja kääntötehoa. Se vähentää virtaus- ja painehäviöitä ja parantaa pumpun virtauksen ohjausta, jolloin tehokkuus paranee 5 %. Toisin kuin muiden merkkien eco-tilassa, tehokkuus paranee koneen tehon alenematta.

4. POLTTONESTETEHOKKUUDEN RAPORTTI

CareTrack-telematiikkajärjestelmän tarjoamaa tietoa hyödyntävät Volvon polttonestetehokkuuden raportit ovat arvokas työkalu, joka auttaa asiakkaita maksimoimaan koneidensa polttonestetehokkuuden. Koneen anturit seuraavat polttonesteenkulutusta ja Volvon valmiit algoritmit laativat automaattisesti raportteja, jotka esitetään helppolukuisessa PDF-muodossa. Asiakkaan ei tarvitse haaskata aikaa sekavien tietojen analysointiin, vaan hän pystyy sen sijaan tunnistamaan nopeasti ja selkeästi alueet, joilla polttonesteentehokkuutta voidaan parantaa, asettamaan tavoitteita ja seuraamaan edistymistä.

5. ECO-KULJETTAJAKOULUTUS

Volvon Eco-kuljettajakoulutus auttaa kokeneita kuljettajia ymmärtämään tapoja, joilla he voivat käyttää konetta tehokkaammin. Ohjelma keskittyy polttonesteenkulutukseen joutokäynnillä, siinä suunnitellaan tehokkaimmat tavat työskennellä ja korjata koneen käyttöä ja hallintaa. Eco-kuljettajakoulutus voi vähentää yritysten polttonesteenkulutusta jopa 50 %.

15.09.2019 11:00Rakennuskustannukset nousivat elokuussa 0,9 prosenttia vuodentakaisesta
14.09.2019 9:22Matekon Pirkanmaan myynti vahvistuu - uusi aluemyyntipäällikkö Pekka Vuorivirta
13.09.2019 17:11Doosan ja Engcon panostavat yhdessä Eurooppaan
13.09.2019 12:11Metson seulauutuus yhdistää erinomaisen kapasiteetin ja markkinoiden laajimman seulaverkkovalikoiman
12.09.2019 16:01Rinta-Jouppi Machinella Konepäivät ja uusien toimitilojen avajaiset 27.-28.9. Seinäjoella
12.09.2019 11:11Malminetsinnän vastuullisuusjärjestelmän kehitystyö etenee
11.09.2019 11:11Viisi tapaa parantaa kaivukoneen polttonestetehokkuutta
10.09.2019 15:44Engcon kasvattaa liikevaihtoaan yhdeksättä peräkkäistä vuotta
10.09.2019 14:01Rototilt laajentaa työlaitevalikoimaansa tehokkaalla asfalttileikkurilla
10.09.2019 9:11Asfalttityöntekijät ovat huolissaan ylinopeuksien aiheuttamasta turvallisuusriskistä päällystystyömailla

Siirry arkistoon »