Kaiwur Oy: Kehittynyt vaakateknologia tehostaa seulontapalveluita

06.10.2019 20:02

kaiwur1NET.jpg

(kuva: Kaiwur Oy:n toiminnan rungon muodostaa laaja pyöräkuormaajakalusto, jotka ovat tärkeässä roolissa lähes kaikessa tekemisessä. Niillä mm. lastataan kuorma-autoja, syötetään seuloja ja kannetaan valmistunutta materiaalia kasoille.

Hyvinkäältä käsin toimiva, vuonna 1995 perustettu Kaiwur Oy on erikoistunut ympäristötekniikkaan ja seulontapalveluihin, joissa asiakkaita palvellaan maanlaajuisesti.

kaiwur3NET.jpg

(kuva: Kaiwur Oy:n yrittäjäveljekset Harri (oik.) ja Janne Nokkala sekä työnjohtaja Else Kuitunen ovat tyytyväisiä Tamtron vaakajärjestelmiin, jotka tehostavat operointia monin tavoin.)

Kaiwur Oy:n palveluvalikoimaan kuuluvat muun muassa erilaiset seulontapalvelut, ympäristötekniikka, maa-ainestoimitukset viherrakentajille ja muille tahoille - lisäksi tehdään perinteiset maanrakennus- ja kaivuutyöt. Myös maa-ainesten ja työkoneiden kuljetukset hoituvat tehokkaalla kalustolla.

- Nykyaikaisen ja luotettavan kalustomme sekä osaavien tekijöidemme ansiosta selviydymme erinomaisesti niin pienistä kuin isommistakin urakoista aikatauluista tai työn laadusta tinkimättä, kertovat yrittäjäveljekset  Janne ja Harri Nokkala.

kaiwur0NET.jpg

(kuva: Kaiwur Oy on hiljattain investoinut kahteen uuteen Neuenhauser -rumpuseulaan, joista kuvassa oleva perustuu polttomoottorin ja sähkömoottorin  muodostamaan hybriditekniikkaan. Kuvassa seulotaan Kekkilän Nurmijärven kompostointilaitoksessa - Kekkilälle urakoidaan kolmessa toimipisteessä.)

Seulontapalvelut edistyksellisellä kalustolla

Kaiwur Oy on keskittynyt vahvasti materiaalien seulomiseen laajalla erikoiskalustolla - käytössä on kahdeksan tarkoitukseen räätälöityä seulontalinjastoa.

- Seulontapalvelumme koostuvat kahdesta erillisestä osa-alueesta, jotka ovat jätteiden seulonta, murskaus ja käsittely sekä erilaisten maa-ainesten seulonta alan uusimmalla tekniikalla. Käytössämme on mm. Euroopan ensimmäinen liikkuva linjasto rakennusjätemateriaalien käsittelyyn, joten pystymme palvelemaan asiakkaitamme ongelmitta koko Suomen alueella. Hiljattain olemme investoineet kahteen uuteen Neuenhauser rumpuseulaan, joista toinen perustuu polttomoottorin ja sähkömoottorin muodostamaan hybriditekniikkaan. Uusilla Neuenhausereilla operoidaan tällä hetkellä HSY:lle biojätteenkäsittelyssä. Mietimme jatkuvasti uusia ratkaisuja mitkä tuovat lisäarvoa asiakkaidemme materiaalien jalostukseen, sanoo Janne Nokkala. 

kaiwur4NET.jpg

(kuva: Kekkilän multaterminaalissa varastokirjanpito toimii reaaliajassa eli kun materiaalia tulee sisään ja lähtee ulos niin määrät ovat tarkassa tiedossa Tamtronin varastohallintapalvelun avulla. Tämä kaikki tuo tarkkuutta myös laadunhallintaan kun multareseptit saadaan tehtyä tarkasti halutuiksi ja jokaisesta kasasta tiedetään mm. koska se on tehty ja kuka sen on tehnyt.)

Pyöräkuormaajat toiminnan runko

Kaiwur Oy:n toiminnan rungon muodostaa laaja pyöräkuormaajakalusto, jotka ovat tärkeässä roolissa lähes kaikessa tekemisessä. Niillä mm. lastataan kuorma-autoja, syötetään seuloja ja kannetaan valmistunutta materiaalia kasoille.

- Pyöräkuormaajia on käytössä tällä hetkellä viitisentoista; luotettavien ja tehokkaiden 18-40 tonnisten Volvojen lisäksi käytössä on yksi Hyundai. Kaikissa pyöräkuormaajissamme on ollut vaa´at jo parinkymmenen vuoden ajan. Tamtron on osoittautunut tarkaksi kestäväksi laitteeksi ja mikä tärkeintä kotimainen valmistaja on ollut edelläkävijä punnitustietojen keräämisen sekä hallinnan kehittämisessä langattomine ratkaisuineen ja pilvipalveluineen. Koneidemme vaa´at ovat pääsääntöisesti Tamtronin Power -malleja ja kahdessa koneessa on Tamtron Power PC, missä vaakatoiminnot pyörivät ruggeroidussa ajoneuvo-PC:ssä missä on samassa netti, sähköposti, toiminnanohjausjärjestelmä ym. ohjelmat, toteaa Harri Nokkala.

kaiwur2NET.jpg

Nykyaikainen vaakateknologia on paljon muutakin kuin punnitusta

Seulontatyömailla vaakatekniikan käyttö alkoi yleistyä laajemmin 2010-luvulla.

- Kun aloitimme aikanaan seulontaurakoinnin HSY:lle niin kaikki tieto kulki vielä paperilapuilla. Ehdotimme heille tiedonsiirtopohjaiseen punnitukseen siirtymistä ja hyvässä yhteistyössä pääsimme viitisen vuotta sitten lapuista eroon Tamtronin vaakoja ja järjestelmiä hyödyntäen, mikä on tehostanut toimintaa oleellisesti. Nyt kaikki käsitelty materiaali punnitaan ja tieto kulkee reaaliajassa WNexus -pilvipalvelun kautta kaikille osapuolille. Tamtronin järjestelmät on integroitu saumattomasti osaksi HSY:n omia järjestelmiä, Janne Nokkala kertoilee.

Kaiwur Oy on urakoinut nelisen vuotta Kekkilän multaterminaalissa Vantaalla vastaten materiaalien seulonnasta, kasoille kannosta ja kuormaamisesta. Lopputuotteet valmistetaan tarkkojen reseptien mukaan ja eri materiaalit sekoitetaan kilojen tarkkuudella joten oikea punnitus on todella tärkeässä roolissa.  Kaiwurin yksi seulontayksikkö toimii Seepsulan Senkkerin kiviainestehtaassa, mistä käsiteltyä moreenia kuljetetaan Kekkilän multatuotteisiin sekoitettavaksi.

kaiwur5NET.jpg

(kuva: Kaiwur Oy:n kuljettaja Mikko Sirviö on tyytyväinen Tamtron Power PC
–vaa´an käyttöominaisuuksiin, mikä pyörii ruggeroidussa ajoneuvo-PC:ssä.)

-  Muutama vuosi sitten rakensimme yhteistyössä langattoman reaaliaikaisen kokonaisuuden Tamtronin tuotteiden ja palveluiden ympärille. Nyt kun multaterminaaliin tulee asiakkaan auto hakemaan lopputuotetta, pyöräkuormaajassa on tarkka tieto määristä ja laaduista. Kun kuormaus on tehty niin autonkuljettaja saa noutopisteestä tulosteen matkaan ja lisäksi asiakkaalle lähtee sähköpostissa laaja raportti määrineen ja tuoteselosteineen. Tämä lisää oleellisesti myös työturvallisuutta kun autokuljettajien ei tarvitse enää kiipeillä pyöräkuormaajiin vaakatulosteita noutamaan ja pyöräkuormaajien kuljettajilta säästyy aikaa vaakalappujen täytöltä. Kekkilälle muodostuu automaattisesti laskutustiedot ja meille tiedot tekemästämme työstä, minkä perusteella laskutamme sekä lisäksi paljon konekohtaista dataa mm. kustannusten ja työn tehokkuuden hallintaan, polttoaineenkulutuksen seurantaan per tuotettu tonni jne.  Myös terminaalin varastokirjanpito toimii reaaliajassa eli kun materiaalia tulee sisään ja lähtee ulos niin määrät ovat tarkassa tiedossa Tamtronin varastohallintapalvelun avulla. Tämä kaikki tuo tarkkuutta myös laadunhallintaan kun multareseptit saadaan tehtyä tarkasti halutuiksi ja jokaisesta kasasta tiedetään mm. koska se on tehty ja kuka sen on tehnyt, sanoo Janne Nokkala.

 

22.05.2020 21:40KATSO 22.5. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia - mukana maarakennusalan mielenkiintoista asiaa...
27.05.2020 8:53Oulu-Laurila-radan tarvesuunnittelu alkaa kesäkuussa
26.05.2020 12:24Syyskuussa järjestettävien Alihankinta-messujen järjestelyt etenevät ennakkosuunnitelmien mukaisesti
25.05.2020 13:33Maarakennusalan kustannukset laskivat huhtikuussa 5,5 prosenttia vuodentakaisesta
25.05.2020 10:40Vuoden Kivenpyörittäjä -palkinto Jyrki Tahvoselle
24.05.2020 11:00Lännen huoltokorjaamo palvelee kaikkia työkonemerkkejä
23.05.2020 11:00LUE TÄSTÄ! Kevään ja kesän Komatsu-tarjouslehti ilmestynyt
22.05.2020 13:11Ympäristöpääkaupunki Lahdessa yhdyskuntajätteen hyödyntämisaste hipoo sataa prosenttia
21.05.2020 11:00Vuokraliftit Oy:ltä vahva panostus henkilönostintarjontaan
20.05.2020 9:00Kouvola-Kotka/Hamina-ratahanke: Kotkan Kotolahden ratapihan laajennusurakka käynnistyy toukokuussa

Siirry arkistoon »