Atlas Copcon uusi e-opas näyttää reitin Stage V -päästöstandardien täyttämiseen

10.10.2019 10:02

Vuosina 2019–2020 voimaan tulevat uudet määräykset asettavat aiempaa tiukemmat päästötavoitteet teollisuuden käyttökohteissa käytettäville työkoneille.

Atlas Copco Power Technique on julkaissut ilmaisen e-oppaan, jossa kerrotaan Euroopan komission uuden päästölainsäädännön vaikutus kompressorien, generaattorien, pumppujen ja valotornien kaltaisiin työkoneisiin.

Stage V -määräysten täyttäminen ja ylittäminen -oppaassa kuvataan vuosina 2019–2020 ilmansaasteiden vähentämiseksi käyttöön otettavien Stage V -standardien käyttöalue. Standardeissa otetaan käyttöön tiukemmat rajat hiukkaspäästöille (PM) sekä äskettäin esitetyille hiukkasten lukumäärälle (PN). Tämä pakotta valmistajat varustamaan osan tuotteidensa dieselmoottoreista dieselhiukkassuodattimien kaltaisilla varusteilla.

Atlas Copcon e-opas tarjoaa asiakkaille selkeän ohjeistuksen Stage V -vaatimusten täyttämiseen. Samalla kuvaten, miten uudet standardit tuottavat puhtaammat ja suorituskykyisemmät tuotteet, jotka ovat hiljaisempia, pienempiä ja polttoainetaloudellisempia kuin koskaan aikaisemmin.

"Vaikka jotkin teollisuuden toimittajat kamppailevatkin pystyäkseen hallitsemaan uusien moottoriarkkitehtuurien vaikutuksen tarjoamiinsa tuotteisiin, Atlas Copco on jo pitkään tiennyt, että Stage V -vaatimusten käyttöönotto mahdollistaa erittäin laajoja tekniikan edistysaskelia", sanoo Andrew Walker, Atlas Copcon Power Technique -liiketoiminta-alueen johtaja. "Atlas Copco voi tarjota asiakkailleen selkeän reitin vaatimustenmukaisuuteen tarjoamalla ainutlaatuisen laajan valikoiman seuraavan sukupolven kompressoreja, generaattoreita, pumppuja ja valomastoja, jotka tarjoavat enemmän suorituskykyä ja arvoa kuin koskaan ennen."

Euroopan komission halu parantaa ilmanlaatua ja siten edistää Euroopan unionin kansalaisten terveyttä tuottaa myös liikkuville työkoneille (non-road mobile machinery) progressiivisesti tiukkenevat päästöstandardit, myös Stage V -määräysten käyttöönoton jälkeen. Tämän vuoksi e-oppaassa tarkastellaan myös merkittävää trendiä kohti saastuttamattomia ja kytkettäviä ilma-, teho- ja virtausratkaisuja, jotka luottavat vaihtoehtoisiin tehoarkkitehtuureihin, kuten hybridi, verkkovirta ja akku.

"Tämä trendi on erityisen tärkeä kaupunkiympäristöissä, kun kasvava määrä Euroopan paikallisista viranomaisista pyrkii vähentämään dieselkäyttöisten laitteiden käyttöä kaupunkialueilla luomalla vähäpäästöisiä vyöhykkeitä," Walker sanoo. Hän jatkaa: "Vaikka tämän muutoksen nopeus ja suuruus määräytyykin maantieteellisesti, ei juuri voi olla epäilystä siitä, että yhteiskunnan käsitys dieselhiukkasten merkityksestä terveyteen liittyvissä ongelmissa lisääntyy. Tämän vuoksi tässä e-oppaassa tarkastellaan siirtymää vaihtoehtoisiin tehotekniikoihin, kuten akku- ja verkkosähkökäyttöisiin laitteisiin."

Voit ladata Uuden Stage V -vaatimusten täyttäminen ja ylittäminen -e-oppaan täältä.

 

15.11.2019 9:11Rakennuskustannukset nousivat lokakuussa 0,5 prosenttia vuodentakaisesta
14.11.2019 11:00Uusi Hitachi Ground Control -asiakaslehti on ilmestynyt - lue tästä!
13.11.2019 11:00Saavuta suuret säästöt tekemällä pieni investointi Volvo Active Care -palveluun
12.11.2019 10:00Suomen ostetuin pakettiautomalli uusiutuu
12.11.2019 8:23SSAB: Laajentuvien kalliopulttien myynti kasvaa nopeasti
11.11.2019 17:50KATSO KUVAT! Kivirockin raportti kaivos- ja maarakennusmessuilta Australiasta
11.11.2019 9:00Voita matka Italiaan tilaamalla Merlo-huolto Rotatorilta
10.11.2019 10:00Kaupungin hommissa Novatronin koneohjauksella
09.11.2019 11:00Metsolta pakkasvarusteltuja murskaus- ja seulontalaitteita Etelämantereelle - käyttölämpötila jopa -40 °C
08.11.2019 11:00Wihuri Oy Tekniselle Kaupalle John Deere -edustus

Siirry arkistoon »