Pitkäpuominen Kobelco SK500 LC-10 tuo Sundström Ab Oy:lle: Ulottuvuutta työntekoon

01.12.2019 17:34

kobelco5.jpg

Laaja infrarakentaja, Sundström Ab Oy, hankki ensimmäisen Kobelco –kaivinkoneen vuonna 1989 ja siitä lähtien merkki on ollut tuttu näky yrityksen konevalikoimassa. Loppukesästä taloon saapui uusi, Euroopan ja jopa maailman mittakaavassa ainutlaatuinen kone, kun 19 metrisellä pitkällä puomilla varustettu Kobelco SK500 LC-10 luovutettiin Kobelco Centerin Aki Tuomisen toimesta Sundström Ab Oy:n toimitusjohtaja Tommy Wikmanille.

sund1.jpg

Pohjanmaan alueen Kobelco -myyjä Aki Tuominen (vas.) luovutti kesällä uuden Kobelco SK500 LC-10:n Sundström Ab Oy:n toimitusjohtaja Tommy Wikmanille. 

Sundström Ab Oy tunnetaan infra-alalla laajan palveluvalikoiman perheyrityksenä, jonka toimintaan kuuluu maanrakennus, ratatyöt, asfaltointi, kuljetus, salaojitus ja murskaus. Rannikko-Pohjanmaalla Pedersören kunnassa pääkonttoriaan ja tuotantolaitostaan pitävä yritys on ylpeä juuristaan.

- Olemme merkittävä toimija, joka työllistää reilut 120 henkilöä ja käytössämme on laaja konekanta. Yritys on koko toimintansa ajan investoinut maltillisesti toimintansa tehostamiseen ja kasvua ovat edesauttaneet omat murskauslaitokset sekä betoni- ja asfalttiasemat, jotka yhdessä laajan sekä modernin kaluston kanssa ovat mahdollistaneet urakoiden kustannustehokkaan läpiviennin. Kaikessa toiminnassa näkyy vahva perheyhtiöhenki, meillä työntekijät puhaltavat yhteen hiileen ja se näkyy laadukkaana työnjälkenä. He ovat aidosti kiinnostuneita työstään sekä koneista hakien myös koko ajan meille uusia ratkaisuja tehostaa toimintaamme, mikä tuo mukaansa myös jatkuvaa kehitystä toiminnassamme, kertoo Sundström Ab Oy;n toimitusjohtaja Tommy Wikman.

Wikman on tuore kasvo yrityksen johdossa.

- Aloitin toimitusjohtajana maaliskuussa ja olen ensimmäisen puolen vuoden aikana vakuuttunut toiminnasta – ammattiylpeys näkyy työntekijöistä ja työtä tehdään isolla sydämellä. Itselle maanrakennusala on uusi, mutta olen toiminut pitkään eri johtotehtävissä. Toimin aikaisemmin muovikalvoja valmistavassa Rani Plast –konsernissa talous- ja HR-johtajana sekä lisäksi olin 4 vuoden ajan Teri-Talojen toimitusjohtajana. Infrarakennuspuoli on mielenkiintoinen ala ja uskon mahdollisuuksiimme pärjätä jatkossakin, vaikkakin kilpailua alalla on paljon. Me olemme kilpailukykyinen vaihtoehto erilaisiin urakoihin osaavan ja ammattitaitoisen henkilökunnan, modernien työtapojen ja laadukkaan kaluston kautta.

kobelco1.jpgPitkäpuomisessa 55-tonnia painavassa koneessa on riittävästi voimaa ja ulottuvuutta. 

Uusi kone ainoa laatuaan

Kobelco Centerin Aki Tuominen luovutti elokuun lopussa Sundström Ab Oy:lle uuden pitkäpuomisen Kobelco SK500 LC-10 –kaivinkoneen.

- Teimme itse asiassa kaupat Sundströmin teknisen päällikön, Kjell Sundströmin, kanssa kahdesta koneesta, joista SK350 LC toimitettiin jo tammikuussa ja tämä erikoisvarusteltu pitkäpuominen kone elokuussa. Pitkäpuomisia koneita on meillä myyty jo kauan pienemmissä, 20-35 tonnin kokoluokissa, mutta tämä viisisatanen on käsittääksemme ainoa laatuaan ainakin Euroopassa ja todennäköisesti koko maailmassa. Kone saapui ilman puomia Hollantiin, jossa Kobelcon yhteistyökumppani ja pitkien puomien erikoisosaaja Beco asensi siihen 19 metrisen puomin. Puomiratkaisu suunniteltiin yhteistyössä Kobelco Centerin, Kobelcon, Becon ja Sundström Oy Ab:n kanssa parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Pitkän puomin myötä kone asettuu 55 tonnin kokoluokkaan ja ulottuvuutta sekä voimaa riittää varmasti, sanoo Aki Tuominen.

sund2.jpg

Sundström Ab Oy:n tekninen päällikkö Kjell Sundström (vas.) ja toimitusjohtaja Tommy Wikman ovat tyytyväisiä yhteistyöhön Kobelco Centerin kanssa. 

Kobelcoja vuodesta 1989

Sundström Ab Oy:n tekninen päällikkö Kjell Sundström vastaa yrityksen maanrakennuskonehankinnoista. Kobelco on tuttu merkki.

- Kobelcon maahantuonti aloitettiin Suomessa vuonna 1988 ja hankimme meille ensimmäisen Kobelcon vuonna 1989 ja siitä asti niitä on ollut meillä käytössä. Se on aina ollut tykätty merkki kuljettajien keskuudessa. Lisäksi toimintavarmuus on ollut hyvällä tasolla – kestäviä ja tehokkaita laitteita.

Kuljettajien mielipide on yksi kriteeri koneita hankittaessa.

- Totta kai pyrimme siihen, että hankime parhaat mahdolliset koneet käyttöömme. Uuden hankintaprojekti menee niin, että otamme tarjoukset meille sopivista merkeistä ja loppumetreille pääsevistä koneista valitsemme kuljettajan kanssa parhaan vaihtoehdon. Meillä työntekijöiden viihtyvyys on tärkeää ja kuljettajat viettävät pitkiä aikoja koneen ohjaamossa – on hyvä olla sellainen kone, joka kelpaa myös kuskille, toteaa Sundström.

kobelco9.jpgHollantilainen pitkien puomien erikoisosaaja Beco asensi koneeseen 19-metriä pitkän puomin. 

Uusi pitkäpuominen Kobelco SK500 LC-10 pääsi heti töihin.

- Usein normaalien maanrakennustöiden lisäksi tulee erikoistöitä ja vaaditaan esimerkiksi syvempiä ruoppauksia tai ulottuvuutta. Halusimme valikoimaamme ison pitkäpuomisen koneen, jolla pystymme tekemään kaikenlaisia töitä. Kobelco on iso, nopea ja monipuolinen kaivinkone, joka täyttää kriteerimme. Ison koneen halusimme siksi, että saamme riittävästi nostokapasiteettia. Ensitöikseen kone pääsi hiekannostotöihin hiekkakuopille ja palaute kuljettajalta on ollut pelkästään positiivista. Tehoa ja ulottuvuutta piisaa.

Koneiden huollot ja siirrot hoidetaan oman henkilökunnan sekä kaluston voimin.

- Meillä on oma tytäryhtiö, joka hoitaa kalustomme huoltotyöt. Oman huollon kautta pääsemme aikatauluttamaan tarvittavat huollot ja korjaukset niin, ettei työmaat turhaan seiso. Teemme tänä päivänä töitä koko maan alueella ja koneiden siirrot hoidamme myös itse. Ajatuksena on, että iltaisin ja öisin koneet siirretään niin että ne ovat aina heti aamusta valmiina töihin missä päin Suomea tahansa, toteaa Sundström lopuksi.

10.07.2020 23:33KATSO 10.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia - mukana paljon maarakennusalan asiaa!
10.07.2020 10:33YIT on allekirjoittanut urakkasopimuksen Koskelan sairaala-alueelle toteutettavasta asuinrakennushankkeen pääurakasta Helsingissä
09.07.2020 8:45Valtatie 3:n remonttiin kolmeksi vuodeksi Hämeenkyrössä
08.07.2020 14:20Harjavallan kuonarikastamo kasvattaa jauhatuskapasiteettia
07.07.2020 15:45Lakan Betoni Oy keskittää toimintojaan Lopelle sekä Varkauteen - Forssan tehdas myyty Kiilto Oy:lle
06.07.2020 10:30Bridgestone laajentaa kaivosalan asiakkaille tarjottavaa ratkaisuvalikoimaa
05.07.2020 13:33Terrafamen kestävän kehityksen katsaus julkaistu
04.07.2020 14:11VIELÄ EHDIT MUKAAN! 3D-Win -perusohjelma- ja maastomallikoulutus Helsingissä 1.-2.9.2020
03.07.2020 23:00KATSO 3.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia - paljon mielenkiintoista maarakennusalan asiaa!
03.07.2020 11:00Metso Minerals Oy ja Rotator Oy yhteistyöhön jälkipalveluissa

Siirry arkistoon »