MTB -iskuvasarat on tehty kovaan käyttöön

14.12.2019 9:00

vasara1a.jpg

R & S Sundvik Oy on ottanut käyttöön MTB 285 -vasaran, millä pienennetään murskaan menevää louhikiveä.

Murskaus- ja louhinta-alan kulutusosistaan tunnettu Stenmann Oy on aloittanut MTB -iskuvasaroiden maahantuonnin.

- Kulutusosien myynti alkoi vuonna 2012 kaivukoneiden kynsillä ja siitä valikoima on laajentunut muihin kauhan kulutusosiin, kovametallisiin kulutusosiin, murskan kulutusosiin, itsepuhdistuviin seulaverkkoihin sekä louhintatuotteisiin eli iskuvasaran teriin ja porakruunuihin. Meillä on itsellä maarakennusurakointi- ja kuljetustausta joten ymmärrystä alan yritysten tarpeisiin löytyy, kertoo Stenmann Oy:n Patrick Gunn.

Stenmann Oy tarjoaa kulutusosat nopeilla toimitusajoilla suoraan varastostaan Kaarinasta.

- Ostamme laadukkaat tuotteet suoraan valmistavilta tehtailta ilman välikäsiä, mikä mahdollistaa asiakkaillemme kilpailukykyisimmän hinnan. Valikoimastamme löydät alan uusimpia ja kustannustehokkaimpia kulutusosaratkaisuja, toteaa Gunn.

vasara2b.jpg

Täysin hydraulisia MTB iskuvasaroita on tarjolla laaja valikoima pienistä parinsadan kilon laitteista aina 7000 kilon järkäleeseen mikä on tarkoitettu yli 100 tonnisiin kaivukoneisiin. Maahantuonnista vastaa murskaus- ja louhinta-alan kulutusosistaan tunnettu Stenmann Oy.

 

MTB vasarat mukaan valikoimaan

Nyt keväällä Bauma 2019 -näyttelyssä Stenmann Oy oli etsimässä uusia edustuksia laajentaakseen tarjontaansa.

- Sovimme ensin turkkilaisen vasaravalmistaja MTB:n kanssa varaosamyynnistä mutta pian näyttelyn jälkeen syntyi ajatus että voisimme aloittaa myös heidän vasaroidensa maahantuonnin. MTB on todella merkittävä vasaravalmistaja; yrityksen toiminta alkoi vuonna 1972 mistä lähtien se on valmistanut iskuvasaroiden komponentteja kuten periä ja muita varaosia. Vuonna 2002 MTB toi markkinoille oman vasaramalliston ja nykyään vuodessa valmistetaan noin 4000 vasaraa yli 60 eri maahan - lisäksi tehdään edelleen vasaroiden varaosia sekä mm. erilaisia kouria. MTB investoi hiljattain vasaratuotantoonsa lähes 40 miljoonaa euroa; uusi moderni tehdas on 11 jalkapallokentän kokoinen ja palveluksessa on yli 300 työntekijää, taustoittaa Gunn.

Täysin hydraulisia MTB iskuvasaroita on tarjolla laaja valikoima pienistä parinsadan kilon laitteista aina 7000 kilon järkäleeseen mikä on tarkoitettu yli 100 tonnisiin kaivukoneisiin.

- Ensimmäinen Suomeen myymämme vasara on mallia MTB 285 mikä on valmistajan eniten myyty malli. Se painaa 3000 kiloa ja on tarkoitettu 35-45 tonnin alustakoneisiin, sanoo Gunn.

Uusien vasaroiden myynnin lisäksi Stenmann Oy pitää huolta myös asiakkaidensa varaosa- ja huoltotarpeista.

- Kaarinaan varastosta löytyy jatkossa osat myytyihin MTB-vasaroihin ja olemme tehneet huolloista sopimuksen turkulaisen Tekmep Oy:n kanssa, ilmoittaa Gunn.

vasara3b.jpg

- Tämä MTB vasara ei iske puomiin ja koneeseen vaan kiveen, mikä säästää koneen rakenteita ja myös kuljettajaa kun lyönti ei tunnu selässä saakka, sanoo R & S Sundvik Oy:n kuljettaja Marco Rintamäki.

 

MTB pääsi heti kovaan käyttöön

Pietarsaarelainen R & S Sundvik Oy on pääosin Pohjanmaan ja Länsirannikon alueella toimiva, erilaisiin murskaustöihin erikoistunut perheyritys mikä on perustettu vuonna 1980.

- Operoimme neljällä Metson murskausasemalla joista kolme on aktiivikäytössä ja yksi varalla, mikä takaa tuotannon pyörimisen mahdollisten laiterikkojen tai suurempien huoltojen aikana. Lisäksi konekalustoa löytyy laajasti mm. kahdeksan 35-45 tonnista kaivukonetta, viisi 60 tonnista pyöräkuormaajaa ja seitsemän pienempää 30-35 tonnista. Lisäksi meillä on kuljetuskalustoa kuten koneiden vetoautoja, nosturiautoja ja sorayhdistelmiä. Vakituisia työntekijöitä palveluksessamme noin 40 ja suurimmat asiakkaamme ovat Kiviaines Sundvik sekä Kokkolan ja Seinäjoen KTK:t, kertoilee Joni Sundvik.

R & S Sundvik on jo pitkään hankkinut murskien kulutusosia Stenmann Oy:ltä.

- Kulutusosia tilatessa Patrick kertoi että he ovat aloittaneet MTB vasaroiden maahantuonnin ja tarjosi kokeiluun MTB 285 -vasaraa. Meillä on käytössä puolen tusinaa eri merkkistä vasaraa 3000 kilon kokoluokassa. Olemme uusia ajatuksia kohtaan aika ennakkoluulottomia joten päätimme ottaa MTB:n koekäyttöön ja muutaman viikon sillä louhekiveä lyötyämme totesimme sen niin hyväksi että päätimme tilata vastaavan vasaran muutamilla haluamillamme rakenteellisilla muutoksilla, sanoo Sundvik.

R & S Sudvikin käytössä olevat vasarat joutuvat jatkuvaan kestotestiin. Murskat pyörivät 16 tuntia päivässä joten vasaroilla varustetuilla kaivukoneilla pienennetään louhekiveä noin 12 tuntia päivässä.

- Haemme vasaroilta pitkää jopa 15 vuoden käyttöikää, mihin päästään oikealla käytöllä ja tarkalla huollolla sekä myöhemmässä vaiheessa laajemmilla kunnostuksilla. MTB vasaran rakenne on järkevästi tehty ja odotamme siltä paljon niin kestävyyden kuin tuotantokapasiteetin suhteen. Jo nyt uskaltaa sanoa että siinä on hinta-laatusuhde kohdillaan. Pian vasaralle on tulossa 500 tunnin huolto jolloin aiomme tutustua tarkemmin sen rakenteeseen mikä auttaa kartoittamaan tulevia toiminepiteitä, toteaa Sundvik.

Kuljettajat ovat olleet heti alusta saakka tyytyväisiä uuteen vasaramerkkiin:

- Tämä MTB vasara ei iske puomiin ja koneeseen vaan kiveen, mikä säästää koneen rakenteita ja myös kuljettajaa kun lyönti ei tunnu selässä saakka. Nopeaiskuista ja tehokasta vasaraa saa myös säädettyä näytöltä pienemmällä paineella lyöväksi silloin kun kivi on oikein kovaa kuten täällä Alavudella, kertoo R & S Sundvik Oy:n kuljettaja Marco Rintamäki.

 

03.07.2020 23:00KATSO 3.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia - paljon mielenkiintoista maarakennusalan asiaa!
06.07.2020 10:30Bridgestone laajentaa kaivosalan asiakkaille tarjottavaa ratkaisuvalikoimaa
05.07.2020 13:33Terrafamen kestävän kehityksen katsaus julkaistu
04.07.2020 14:11VIELÄ EHDIT MUKAAN! 3D-Win -perusohjelma- ja maastomallikoulutus Helsingissä 1.-2.9.2020
03.07.2020 11:00Metso Minerals Oy ja Rotator Oy yhteistyöhön jälkipalveluissa
02.07.2020 12:00Valtiolta 450 miljoonaa akkuarvoketjun hankkeisiin
01.07.2020 15:00Agnico Eagle: Kittilän kultakaivoksen kaivosvesien purkuputken rakentamisesta on esitetty virheellisiä tulkintoja
01.07.2020 12:12Kemin kaivoksen laajentamishanke etenee
30.06.2020 10:34Maannousu nostaa vaasalaisia koteja sentin vuosivauhdilla
29.06.2020 9:21Koneellinen kullanhuuhdonta päättyy Lemmenjoen kansallispuistossa

Siirry arkistoon »