Hyvinkään Maa- ja Koneurakointi Oy: Toimiva yhteistyö konemaahantuojan kanssa on tärkeä asia urakoitsijalle

29.12.2019 14:00

kalteva1.jpg

(kuva: Hyvinkään Maa- ja Koneurakointi Oy:n tela-alustainen JCB JS 210LC –kaivukone teki elokuussa 2019 pohjatöitä Kreatelle Helsinki-Vantaa lentokentällä. - Hyvä yhteistyö Kreaten kanssa on jatkunut vuodesta 2007 saakka, sanoo yrittäjä Jorma Kalteva.

Hyvinkään Maa- ja Koneurakointi Oy on maarakentamisen moniosaaja, joka pyrkii palvelemaan asiakkaitaan mahdollisimman monipuolisesti ja nopeasti. Konekalustossa on vahva luotto keltaiseen JCB:hen ja yhteistyö maahantuoja Mateko Oy:n kanssa pelaa saumattomasti. 

Hyvinkääläinen Jorma Kalteva lähti vuonna 2006 nuorena miehenä koneyrittäjäksi:

- Olin kuljettajana perhetuttavan yrityksessä missä olin muutenkin pyörinyt paljon mukana polvenkorkuisesta. Kun yrittäjän eläköityminen tuli ajankohtaiseksi niin toiminnan jatkoa alettiin suunnittelemaan minulle. Niin sitten tein liiketoiminnasta kaupat ja mukana tuli neljä erilaista maarakennuskonetta, mitkä olivat siihen aikaan töissä pääasiassa Hyvinkään kaupungin urakoissa.

kalteva2.jpg

(kuva: Hyvinkään Maa- ja Koneurakointi tekee tällä hetkellä pääasiassa erilaisia pohjatöitä ja putkilinjoja; kuvassa konearsenaalin pienin kone tela-alustainen JCB JS 48Z-1.

Mateko otti nuoren yrittäjän tosissaan

Saman vuoden syksyllä tuli ajankohtaiseksi kaivukoneen uusiminen ja Kalteva kyseli tarjouksia eri konemaahantuojilta.

- Tuntui että nuorta uutta yrittäjää ei oikein otettu tosissaan muualla paitsi Matekolla, missä Asko Inkala perehtyi tarpeisiini ja uuden JCB JS 200 LC -kaivukoneen kaupoista alkoi hyvä yhteistyö mikä jatkuu edelleen. Askon jäätyä eläkkeelle vuonna 2013 on konekauppaa tehty Petteri Sirvan kanssa hyvässä hengessä. Yhteensä olen ostanut Matekolta jo yksitoista uutta JCB-konetta sekä lisäksi neljä käytettyä samanmerkkistä. Parhaimmillaan käytössä oli yhtä aikaa seitsemän JCB:tä sillä välillä meillä oli kaivukoneiden lisäksi myös neljä JCB:n pyöräkuormaajaa kiinteistönhoidossa ja lumitöissä. Vuodesta 2017 olemme keskittyneet kaivutöihin mutta eihän sitä koskaan tiedä jos joskus taas laajennetaan konevalikoimaa, miettii Kalteva.

kalteva3.jpg(kuva: Toinen Hyvinkään Maa- ja Koneurakoinnin JCB JS 210-LC oli elokuun lopulla pohjatöissä Helsingin Herttoniemessä kauppakeskuksen pohjatyömailla.)

Konekanta pidetään tuoreena

Tämän hetken konekaluston muodostaa kaksi JCB JS 210LC:tä, sekä JCB JS 160LC ja JCB JS 48Z-1 -mallit. Lisäksi varakoneena on vanhempi pyöräalustainen Doosan.

- Syyskuussa toinen tela-alustainen 210 vaihtuu pyöräalustaiseen JCB JS 175W -malliin ja hyvin palvellut 160:n päivitetään uuteen samanlaiseen. Uusimme konekantaa tasaisesti niin että käytössä on koko ajan melko uudet vehkeet, mikä takaa tehokkuuden ja kuljettajien työssä viihtymisen. Nyt vaihtoon mennyt vanhin JCB oli vuosimallia 2015. Ajan itse koneilla koko ajan ja lisäksi kuljettajina on kaksi osaavaa kaveria. Kaikki koneet ovat tällä hetkellä Kreaten työmailla ja kaikin puolin toimiva yhteistyö on jatkunut jo Finnseulan ajoista lähtien vuodesta 2007. Työmaamme ovat viime aikoina olleet pääasiassa erilaisia pohjatöitä ja putkilinjojen tekoa pääkaupunkiseudun alueella, kertoo Kalteva.

kalteva5.jpg

(kuva: Maxpon alla Matekon Pirkkalan toimipisteessä oli varustelussa Hyvinkään Maa- ja Koneurakoinnille tuleva uusi JCB JS 175W –kaivukone, mihin asennettiin mm. Engconin pyörittäjä ja Novatronin 3D-koneohjausjärjestelmä - vastaavat laitteet on käytössä kaikissa koneissa.)

Toimivat huolto- ja varaosapalvelut auttaa arjessa

Konekaupan lisäksi Matekolla pelaa Kaltevan mukaan myös huolto- ja varaosapalvelut mallikkaasti:

- Espoon toimipisteen Timo Vepsä on korvaamaton mies, jonka saa tarpeen tulleen vaikka lomilta kiinni. Vepsän tieto-taito on kovalla tasolla ja hän osaa usein neuvoa ratkaisun ongelmaan myös puhelimessa. Jotain JCB-koneiden laadusta kertoo se että meidän koneet eivät ole tainneet koskaan käydä huoltohallilla vaan kaikki huollot ja remontit on pystytty hoitamaan aina nopeasti työmaalla. Matekolla on käytössä viimeisen päälle oleva huoltoauto missä on tarvittavat työkalut toimenpiteisiin.

kalteva4.jpg

(kuva: Hyvin palvellut JCB JS 160LC vaihtuu syksyn aikana uuteen samanlaiseen koneeseen.)

Perheyhtiötausta näkyy JCB:n toiminnassa

Globaali konevalmistaja, englantilainen JCB on perheyhtiö mikä näkyy Kaltevan mukaan loppukäyttäjille saakka:

- Olen päässyt vierailemaan JCB:n tehtailla ja siellä urakoitsijat otetaan lämmöllä vastaan sekä heidän mielipiteitä tuotteista kuunnellaan tarkalla korvalla.

 

19.02.2020 12:42TAVO avasi raskaan kaluston myymälän Jyväskylään
19.02.2020 12:12Milwaukee kasvattaa otsavalovalikoimaansa kahdella uutuudella
18.02.2020 16:10Sandvik OptiMine® -järjestelmä Outokummun Kemin kaivokselle
17.02.2020 16:00Paupek Oy:n Lokotrack-ketju syö asfalttia 200 tonnin tuntivauhdilla
17.02.2020 10:00Rakennusteollisuus RT: Valtion ja kuntien yhteisymmärryksen löytyminen tärkeä askel tunnin junille
16.02.2020 13:33Rakennuskustannukset nousivat tammikuussa 0,6 prosenttia vuodentakaisesta
15.02.2020 14:55Novatronin Xsite-koneohjaus esillä CONEXPOssa Las Vegasissa
14.02.2020 12:30Mika Puustinen aloitti Volvo Truck Center vaihtoautopäällikkönä
14.02.2020 11:41Deleten rakennus- ja purkukoneiden huutokauppa ensi lauantaina Ylöjärvellä
13.02.2020 9:00Porapaalutustyöt Tampereella Pinninkadun alikulkusillalla jatkuvat - Viinikankadulla suljetaan ajokaistoja tulevana viikonloppuna

Siirry arkistoon »