Hyvinkään Maa- ja Koneurakointi Oy: Toimiva yhteistyö konemaahantuojan kanssa on tärkeä asia urakoitsijalle

29.12.2019 14:00

kalteva1.jpg

(kuva: Hyvinkään Maa- ja Koneurakointi Oy:n tela-alustainen JCB JS 210LC –kaivukone teki elokuussa 2019 pohjatöitä Kreatelle Helsinki-Vantaa lentokentällä. - Hyvä yhteistyö Kreaten kanssa on jatkunut vuodesta 2007 saakka, sanoo yrittäjä Jorma Kalteva.

Hyvinkään Maa- ja Koneurakointi Oy on maarakentamisen moniosaaja, joka pyrkii palvelemaan asiakkaitaan mahdollisimman monipuolisesti ja nopeasti. Konekalustossa on vahva luotto keltaiseen JCB:hen ja yhteistyö maahantuoja Mateko Oy:n kanssa pelaa saumattomasti. 

Hyvinkääläinen Jorma Kalteva lähti vuonna 2006 nuorena miehenä koneyrittäjäksi:

- Olin kuljettajana perhetuttavan yrityksessä missä olin muutenkin pyörinyt paljon mukana polvenkorkuisesta. Kun yrittäjän eläköityminen tuli ajankohtaiseksi niin toiminnan jatkoa alettiin suunnittelemaan minulle. Niin sitten tein liiketoiminnasta kaupat ja mukana tuli neljä erilaista maarakennuskonetta, mitkä olivat siihen aikaan töissä pääasiassa Hyvinkään kaupungin urakoissa.

kalteva2.jpg

(kuva: Hyvinkään Maa- ja Koneurakointi tekee tällä hetkellä pääasiassa erilaisia pohjatöitä ja putkilinjoja; kuvassa konearsenaalin pienin kone tela-alustainen JCB JS 48Z-1.

Mateko otti nuoren yrittäjän tosissaan

Saman vuoden syksyllä tuli ajankohtaiseksi kaivukoneen uusiminen ja Kalteva kyseli tarjouksia eri konemaahantuojilta.

- Tuntui että nuorta uutta yrittäjää ei oikein otettu tosissaan muualla paitsi Matekolla, missä Asko Inkala perehtyi tarpeisiini ja uuden JCB JS 200 LC -kaivukoneen kaupoista alkoi hyvä yhteistyö mikä jatkuu edelleen. Askon jäätyä eläkkeelle vuonna 2013 on konekauppaa tehty Petteri Sirvan kanssa hyvässä hengessä. Yhteensä olen ostanut Matekolta jo yksitoista uutta JCB-konetta sekä lisäksi neljä käytettyä samanmerkkistä. Parhaimmillaan käytössä oli yhtä aikaa seitsemän JCB:tä sillä välillä meillä oli kaivukoneiden lisäksi myös neljä JCB:n pyöräkuormaajaa kiinteistönhoidossa ja lumitöissä. Vuodesta 2017 olemme keskittyneet kaivutöihin mutta eihän sitä koskaan tiedä jos joskus taas laajennetaan konevalikoimaa, miettii Kalteva.

kalteva3.jpg(kuva: Toinen Hyvinkään Maa- ja Koneurakoinnin JCB JS 210-LC oli elokuun lopulla pohjatöissä Helsingin Herttoniemessä kauppakeskuksen pohjatyömailla.)

Konekanta pidetään tuoreena

Tämän hetken konekaluston muodostaa kaksi JCB JS 210LC:tä, sekä JCB JS 160LC ja JCB JS 48Z-1 -mallit. Lisäksi varakoneena on vanhempi pyöräalustainen Doosan.

- Syyskuussa toinen tela-alustainen 210 vaihtuu pyöräalustaiseen JCB JS 175W -malliin ja hyvin palvellut 160:n päivitetään uuteen samanlaiseen. Uusimme konekantaa tasaisesti niin että käytössä on koko ajan melko uudet vehkeet, mikä takaa tehokkuuden ja kuljettajien työssä viihtymisen. Nyt vaihtoon mennyt vanhin JCB oli vuosimallia 2015. Ajan itse koneilla koko ajan ja lisäksi kuljettajina on kaksi osaavaa kaveria. Kaikki koneet ovat tällä hetkellä Kreaten työmailla ja kaikin puolin toimiva yhteistyö on jatkunut jo Finnseulan ajoista lähtien vuodesta 2007. Työmaamme ovat viime aikoina olleet pääasiassa erilaisia pohjatöitä ja putkilinjojen tekoa pääkaupunkiseudun alueella, kertoo Kalteva.

kalteva5.jpg

(kuva: Maxpon alla Matekon Pirkkalan toimipisteessä oli varustelussa Hyvinkään Maa- ja Koneurakoinnille tuleva uusi JCB JS 175W –kaivukone, mihin asennettiin mm. Engconin pyörittäjä ja Novatronin 3D-koneohjausjärjestelmä - vastaavat laitteet on käytössä kaikissa koneissa.)

Toimivat huolto- ja varaosapalvelut auttaa arjessa

Konekaupan lisäksi Matekolla pelaa Kaltevan mukaan myös huolto- ja varaosapalvelut mallikkaasti:

- Espoon toimipisteen Timo Vepsä on korvaamaton mies, jonka saa tarpeen tulleen vaikka lomilta kiinni. Vepsän tieto-taito on kovalla tasolla ja hän osaa usein neuvoa ratkaisun ongelmaan myös puhelimessa. Jotain JCB-koneiden laadusta kertoo se että meidän koneet eivät ole tainneet koskaan käydä huoltohallilla vaan kaikki huollot ja remontit on pystytty hoitamaan aina nopeasti työmaalla. Matekolla on käytössä viimeisen päälle oleva huoltoauto missä on tarvittavat työkalut toimenpiteisiin.

kalteva4.jpg

(kuva: Hyvin palvellut JCB JS 160LC vaihtuu syksyn aikana uuteen samanlaiseen koneeseen.)

Perheyhtiötausta näkyy JCB:n toiminnassa

Globaali konevalmistaja, englantilainen JCB on perheyhtiö mikä näkyy Kaltevan mukaan loppukäyttäjille saakka:

- Olen päässyt vierailemaan JCB:n tehtailla ja siellä urakoitsijat otetaan lämmöllä vastaan sekä heidän mielipiteitä tuotteista kuunnellaan tarkalla korvalla.

 

07.08.2020 17:35KATSO TÄSTÄ 7.8. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia - mukana paljon asiaa maarakennusalalta
06.08.2020 9:44LUKE: Arktisen alueen maankäyttö voi kuumentaa tunteita
06.08.2020 9:42Cramolta vinkit parempaan työmaalogistiikkaan
05.08.2020 11:00Terrafame: Ruunakorven vanha pintamaiden läjitysalue otetaan vesienhallinnan piiriin
04.08.2020 9:23Ympäristöministeriöltä ohjeistus suljettujen ja hylättyjen kaivannaisjätealueiden kunnostustarpeen arviointiin
03.08.2020 12:49Metso Outotec tuo mineraalienkäsittelyn asiakkaiden saataville ainutlaatuisia kiinnitysjärjestelmiä ja kulumisen seurantateknologiaa
02.08.2020 11:00TerraWisen uusi toimitusjohtaja Pasi Kailasalo
31.07.2020 23:33KATSO TÄSTÄ 31.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia - mukana paljon maarakennusalan asiaa
31.07.2020 11:00Volvon autonomiselle kuljetusajoneuvolle Red Dot -palkinto
30.07.2020 11:00Alkusyksyn Metsäalan Ammattilehti työn alla - lähde mukaan ilmoituksella - lisäjakelussa mm. FinnMetko messuilla

Siirry arkistoon »