iDig -koneohjausjärjestelmällä työskentelet tehokkaammin

30.12.2019 9:30

laskone1.jpg

(kuva: iDig -koneohjausjärjestelmän kantavana ajatuksena on yksinkertaisuus ja kustannustehokkuus.Se onkin yhä useamman urakoitsijan valinta kaivukoneen työskentelyä tehostamaan.)

Laskone Oy on iDig -koneohjausjärjestelmien maahantuontiin ja myyntiin keskittynyt yritys, mikä toimii Hämeenlinnasta käsin palvellen asiakkaita koko maan alueella.

- Minulla on 20 vuoden kokemus konekaupan saralta - maahantuonnista, myynnistä ja jälkimarkkinoinnista. Nyt, itsenäisenä yrittäjänä, hyödynnän kokemustani ja palvelen asiakkaita aidolla ammattitaidolla; ei pelkkiä puheita ja lupauksia vaan reilua palvelua. iDig-tuotteiden parissa olen työskennellyt viitisen vuotta ja luotan vilpittömästi tähän ainutlaatuiseen kokonaisuuteen. Valmistaja iDig:in innovatiivisuus ja halu parantaa käyttäjiä palvelevia ominaisuuksia on vahva, sanoo yrittäjä Lasse Lindstén.

Laskone kehittää jatkossa iDig –järjestelmien myynti- ja asennustoimintaa Suomessa asiakaspalvelun parantamiseksi.

- Haemme asennustoiminnan hallitsevia jälleenmyyjiä eri puolilta maata eli jos kiinnostuit niin otahan yhteyttä, vihjaa Lindstén.

 idig2.jpg

(kuva: iDig -toimituspakettiin kuuluu kosketusnäytöllinen ohjausyksikkö, LED-näyttö kaivusyvyyden seuraamiseen, puomiston langattomat anturit, laser-vastaanotin tasolaserille koron määrittämiseen sekä ohjaamoon asennettava 2D-anturi mikä tunnistaa koneen kallistumisen pituus- ja sivusuunnassa sekä ylävaunun ympäripyörimisen.)

Helppo asentaa ja yksinkertainen käyttää

Laskoneen edustaman koneohjausjärjestelmän kantavana ajatuksena on yksinkertaisuus ja kustannustehokkuus.

- Langattomien antureiden ja helposti asennettavien ohjainlaitteiden ansiosta iDig on helppo siirtää koneesta toiseen - kun käytät iDig:ä useassa koneessa, sen käyttöaste paranee ja takaisinmaksuaika lyhenee. Myöskään asennukseen ei kulu tehokasta työaikaa, asennus kalibrointeineen kestää vain pari tuntia. Kaivukonetta käytettäessä johtovaurioiden riskiä ei ole, koska iDig toimii langattomasti. Anturit kommunikoivat radiolähettimien avulla ja latautuvat auringon energialla. iDig –toimituspakettiin kuuluu kosketusnäytöllinen ohjausyksikkö, LED-näyttö kaivusyvyyden seuraamiseen, puomiston langattomat anturit, laser-vastaanotin tasolaserille koron määrittämiseen sekä ohjaamoon asennettava 2D-anturi mikä tunnistaa koneen kallistumisen pituus- ja sivusuunnassa sekä ylävaunun ympäripyörimisen, kertoo Lindstén.

- Parhaimmillaan jopa jo 90 päivässä itsensä takaisin maksava iDig -koneohjausjärjestelmä sopii kaikkiin kaivukoneisiin ja sen avulla tiedät aina millä syvyydellä tai etäisyydellä kauhan kärki on - poistumatta koneen ohjaamosta. Tarkistusmittauksen tarvetta ei enää ole, mikä tehostaa työskentelyä oleellisesti, toteaa Lindstén.

Vahvaa kasvua valmistusmäärissä

Ranskalais-saksalainen iDig on kehittänyt koneohjausjärjestelmiä jo 15 vuoden ajan. Tällä hetkellä laitteiden myynnissä on 48 kansainvälistä yhteistyökumppania ja tänä vuonna toimitetaan asiakkaille noin 5000 iDig -järjestelmää. Valmistusmäärä on moninkertaistunut useana vuotena peräkkäin.

- iDig ilmoittaa olevansa tällä hetkellä jälkiasennettavien 2D-järjestelmien markkinajohtaja maailmassa ja yhteistyö eri kaivukonevalmistajien kanssa syvenee niin että iDigin saa jatkossa myös tehdasvalmiina, ilmoittaa Lindstén.

Suomessa on käytössä jo muutamia kymmeniä iDig –järjestelmiä ja niistä saatu palaute on erittäin hyvää.

- Nyt kun keskityn toiminnassani vain iDigin myyntiin ja asennukseen, uskon että tyytyväisten asiakkaiden määrä kasvaa jatkossa aiempaa huomattavasti nopeammin. Järkevänhintaisesta, helppoasenteisesta mutta silti monipuolisesta koneohjausjärjestelmästä tulee varmasti yhtä yleinen kuin rototilteistä on tullut. Ja 2D-järjestelmä riittää hyvin useimmille yleisiä kaivukonetöitä tekeville urakoitsijoille, huomauttaa Lindstén.

Jatkuvaa tuotekehitystä ja uusia ominaisuuksia

iDig kehittää jatkuvasti järjestelmänsä ominaisuuksia asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan.

- iDigin vakio-ohjelma sisältää esimerkiksi ominaisuuden, jonka avulla saat ruuvikairan asemoitua helposti pystyasentoon ja kairattua reiän oikeaan syvyyteen. Vastaavasti voit kalibroida laitteeseen eri kokoisia ruuvitolppia ja näin saat myös nämä pystyyn ja oikeaan syvyyteen. iDig:in avulla saat reiät tai tolpat oikealle etäisyydelle toisistaan, ilman erillisiä mittauksia ja poistumatta ohjaamosta. Lisäksi myös puskulevyn tarkka hallinta onnistuu iDigillä, ilmoittaa Lindstén. 

laskone2.jpg

(kuva: - Meiltä löytyy aina iDig –järjestelmät heti toimitukseen nopeilla asennusajoilla. Ja iDig -tuotteita saa nyt myös leasing-sopimuksella, sanoo maahantuoja Laskone Oy:n yrittäjä Lasse Lindstén.)

Tulossa myös 3D koneohjaus

Paljon odotettu GPS-paikannus on saatavana pian myös iDig:iin. Järjestelmän perusajatukset eli yksinkertaisuus, helppous, langattomuus, siirrettävyys ja edullisuus tulevat säilymään myös ns. 3D-mallissa.

- Nyt toimitettavissa 2D-laitteissa on valmius 3D:lle, näihin tullaan tarjoamaan edullista mahdollisuutta 3D-päivitykselle. Ainutlaatuisen iDig 3D-järjestelmästä tekee mm. sen helppo siirrettävyys koneesta toiseen. Niinpä 3D-järjestelmää voidaan käyttää vaikkapa 5 tonnin minikoneessa mihin ei aiemmin kannattanut kallista 3D-järjestelmää hankkia. Myös koko ajan lisääntyvässä kaivukoneiden vuokrauksessa nopeasti siirrettävä 3D-järjestelmä tulee varmasti olemaan suosittu, sanoo Lindstén.

19.02.2020 12:42TAVO avasi raskaan kaluston myymälän Jyväskylään
19.02.2020 12:12Milwaukee kasvattaa otsavalovalikoimaansa kahdella uutuudella
18.02.2020 16:10Sandvik OptiMine® -järjestelmä Outokummun Kemin kaivokselle
17.02.2020 16:00Paupek Oy:n Lokotrack-ketju syö asfalttia 200 tonnin tuntivauhdilla
17.02.2020 10:00Rakennusteollisuus RT: Valtion ja kuntien yhteisymmärryksen löytyminen tärkeä askel tunnin junille
16.02.2020 13:33Rakennuskustannukset nousivat tammikuussa 0,6 prosenttia vuodentakaisesta
15.02.2020 14:55Novatronin Xsite-koneohjaus esillä CONEXPOssa Las Vegasissa
14.02.2020 12:30Mika Puustinen aloitti Volvo Truck Center vaihtoautopäällikkönä
14.02.2020 11:41Deleten rakennus- ja purkukoneiden huutokauppa ensi lauantaina Ylöjärvellä
13.02.2020 9:00Porapaalutustyöt Tampereella Pinninkadun alikulkusillalla jatkuvat - Viinikankadulla suljetaan ajokaistoja tulevana viikonloppuna

Siirry arkistoon »