Asfalttikallio Oy: Asfalttipäällysteet pihoista moottoriteihin

06.01.2020 14:30

kallio1.jpg

(kuva: Asfalttikallio tekee päällystetöitä laajasti erilaisissa kohteissa kunnille, kaupungeille, yrityksille ja yksityisille laajamittaisista tieprojekteista piha-alueiden päällystämiseen sekä korjauskohteisiin.)

Asfalttikallio Oy on vuonna 2012 perustettu suomalainen päällystealan yritys. Henkilöstö koostuu noin 150:stä raudanlujasta ammattilaisesta, joilla on vankka kokemus ja pitkät perinteet päällystealalta.

- Tavoitteenamme on toimittaa asiakkaalle virheetön, kerralla oikein tehty tuote. Huolehdimme henkilöstön laatutietoisuudesta, koska jokainen vastaa työssään laadun syntymisestä itselleen, tilaajalle, käyttäjille ja yhtiölle. Toimimme joka suhteessa tilaajan ja yhteiskunnan meille asettamien vaatimusten mukaisesti. Työntekijöidemme turvallisuus on meille erittäin tärkeää ja tuvallisuuspolitiikkamme tavoite on yksiselitteinen: jokaisena työpäivänä tapaturmien määrä on nolla. Toimintamme kasvaa jatkuvasti ja tarvitsemme joukkoomme entisestään lisää päällystealan ammattilaisia, kertoo Asfalttikallio Oy:n toimitusjohtaja Antti Kalliomaa.

kallio2.jpg

(kuva: Elokuussa Asfalttikallio teki pohjamassojen vetoa Espoon Suurpellossa uudelle asuinalueelle. Asfaltoidut pohjat helpottaa operointia ja kun alue saadaan rakennettua valmiiksi niin vedetään lopulliset pinta-asfaltit.)

Asfalttitehdas Tuusulassa ja viisi mobiiliasemaa liikkuu kentällä

Asfalttikallion asfalttitehdas sijaitsee Tuusulassa Senkkerin kiviainesalueella, palvellen pääkaupunkiseudun levitysryhmiä ja asiakkaita - kapasiteetti on noin 300 000 tonnia vuodessa. Viidellä mobiiliasemalla voidaan urakoida joustavasti ympäri Suomea.

- Kaikki asemamme pystyvät hyödyntämään kierrätysasfalttia. Valmistusprosesseja kehitetään jatkuvasti tukemaan korkeampia kierrätysmääriä ja pienentämään energiankulutusta sekä päästöjä ilmastoon. Kierrätysasfalttia voidaan käyttää enemmän pohjamassoissa kun taas pintamassat vaatii enemmän kulutuskestävyyttä, missä tarvitaan enemmän uutta, sanoo Asfalttikallio Oy:n Etelä-Suomen alueen työnjohtaja Henri Kalliomaa.

kallio3.jpg

(kuva: Vögele Super 1803-03i on malliston järein pyöräalustainen levitin.)

Asfalttityöt pienistä kohteista suuriin urakoihin

Asfalttikallio tekee päällystetöitä laajasti erilaisissa kohteissa kunnille, kaupungeille, yrityksille ja yksityisille laajamittaisista tieprojekteista piha-alueiden päällystämiseen sekä korjauskohteisiin. Normaalien päällystetöiden lisäksi tehdään nykyaikaisella ja monipuolisella kalustolla myös jyrsintätöitä ja kuumennuspintaustöitä.

- Kun pohjatyöt on tehty niin asfalttia vedetään teille ja vilkasliikenteisille kaduille reilut 20 cm, taajamien bussikaduille 15 cm, taajamien rauhallisemmille autokaduille 10 cm ja jalkakäytäville 5 cm paksu kerros. Useilla levityskerroilla saadaan tiiveysluokka vaatimusten mukaiseksi. Asfalttiurakoinnin sesonki on tänä päivänä pitkä keväästä myöhäiseen syksyyn – toki kesällä tehdään isoimmat urakat. Ja joskus asfalttia levitetään keskellä talveakin mm. silloin jos joku urakka on venynyt niin että talvi ehtii tulla tai jos katu joudutaan avaamaan vaikka putkirikon takia ja tie pitää saada takaisin käyttöön, toteaa Kalliomaa.

kallio4.jpg

(kuva: Useilla levityskerroilla saadaan tiiveysluokka vaatimusten mukaiseksi.)

Käytössä laaja asfalttikonekalusto

Asfalttikallion nykyaikaisella ja monipuolisella konekalustolla toteutetaan haastavatkin kohteet tämän päivän vaatimusten mukaisesti. Kalustoa huolletaan säännöllisesti, jotta varmistutaan kaluston toimivuudesta.

- Meillä on noin 20 asfaltinlevitintä millä hoituu päällystystyöt pienistä pihoista aina lentokenttien kiitoteiden päällystämiseen asti, viidellä jyrsimellä onnistuu kaiken kokoiset työt pihoilta moottoriteille ja jyriä löytyy noin 40 pienistä parin tonnin koneista aina raskaisiin 2-valssitäry- ja kumipyöräjyriin yli 10 tonnin painoluokassa, luettelee Kalliomaa.

kallio5.jpg

(kuva: Asfalttimassa syötetään Vögelen levittimeen suoraan kuorma-auton lavalta.)

Wirtgen Finland luottotoimittaja

Levittimissä ja jyrissä merkittävä osa kalustosta on Wirtgen- ja Vögele –merkkisiä – jyristä parikymmentä on Hamm -merkkistä.

- Jo pitkään uudet koneet on tullut pääsääntöisesti Wirtgen Finlandilta. Kun koneet saadaan samasta talosta helpottaa se toimintaa huolloissa ja varaosissa. Meillä käyttöasteet ovat korkeita joten koneisiin pitää pystyä luottamaan eikä ylimääräisiin tuotantokatkoksiin ole varaa, sanoo Kalliomaa.

Asfalttikalliolla on käytössä oma korjaamo, missä huolletaan pääasiassa vanhempaa kalustoa. Nykyään halutaan kuitenkin keskittyä asfaltintekoon eikä korjaamiseen.

- Wirtgen Finland hoitaa myymiensä laitteiden huollot ammattitaidolla sekä joustavasti aikatauluihimme sovittaen. Heille valmistui juuri korjaamohallin laajennus Tuusulaan mikä varmasti parantaa palvelukykyä jatkossa entisestään ja lisäksi myös kenttähuolto pelaa. Yhteydenpito meidän suuntaan on aktiivista ja yhdessä suunnittelemalla pyrimme ennakoimaan tulevat huoltotoimenpiteet parhaiten sopivaan kohtaan, kehuu Henri Kalliomaa. 

kallio6.jpg

(kuva: Vögelen levitin on kuljettajaystävällinen ja tarkka ajaa - edistykselliset säätömahdollisuudet takaavat juuri halutun asfaltin paksuuden.)

 

07.08.2020 17:35KATSO TÄSTÄ 7.8. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia - mukana paljon asiaa maarakennusalalta
06.08.2020 9:44LUKE: Arktisen alueen maankäyttö voi kuumentaa tunteita
06.08.2020 9:42Cramolta vinkit parempaan työmaalogistiikkaan
05.08.2020 11:00Terrafame: Ruunakorven vanha pintamaiden läjitysalue otetaan vesienhallinnan piiriin
04.08.2020 9:23Ympäristöministeriöltä ohjeistus suljettujen ja hylättyjen kaivannaisjätealueiden kunnostustarpeen arviointiin
03.08.2020 12:49Metso Outotec tuo mineraalienkäsittelyn asiakkaiden saataville ainutlaatuisia kiinnitysjärjestelmiä ja kulumisen seurantateknologiaa
02.08.2020 11:00TerraWisen uusi toimitusjohtaja Pasi Kailasalo
31.07.2020 23:33KATSO TÄSTÄ 31.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia - mukana paljon maarakennusalan asiaa
31.07.2020 11:00Volvon autonomiselle kuljetusajoneuvolle Red Dot -palkinto
30.07.2020 11:00Alkusyksyn Metsäalan Ammattilehti työn alla - lähde mukaan ilmoituksella - lisäjakelussa mm. FinnMetko messuilla

Siirry arkistoon »