Hyvinkään Tieluiska Oy: Kokonaisvaltaista urakointipalvelua

14.01.2020 9:00

luiska0.jpg

(kuva: Hyvinkään Tieluiska Oy operoi laajalla konekalustolla pääkaupunkiseudun maansiirto- ja infratyömailla.)

Hyvinkään Tieluiska Oy on 45 vuotisen historian omaava suomalainen perheyritys, joka tarjoaa luotettavan toteutuksen maanrakennusurakoihin ja infrarakentamiseen lähinnä pääkaupunkiseudun alueella.

luiska1.jpg

(kuva: Hyvinkään Tieluiska on jo pitkään luottanut urakointikoneissa Caterpillariin. Kuvassa CAT 320F –kaivukone putkityömaalla Espoossa.)

- Alkuperäisenä liikeideana oli tarjota yrityksen nimen mukaisesti laadukasta ja tehokasta luiskakonetyötä tieluiskien ja rautatiepenkereiden viimeistelyyn; siitä juontaa myös edelleen jatkuva Gradall -koneiden maahantuonti, myynti ja varustelu erikoistehtäviin. Laadukkuus ja tehokkuus ovat edelleen avainasemassa yrityksessämme, vaikka vuosikymmenten aikana ovat toimintamme monipuolistuneet ja laajentuneet. Erilaisten maarakennusprojektien lisäksi tarjoamme osaamistamme ympäristörakentamiseen mm. massastabiloinnissa sekä laadukkaat Torpanpiha –kasvualustat multa-asemiltamme Espoosta ja Vantaalta, kertoo Hyvinkään Tieluiska Oy:n toimitusjohtaja Markku Hurskainen, joka aloitti yrityksen palveluksessa 1998. 

luiska2.jpg

(kuva: - Pääkaupunkiseudun vahva rakentaminen jatkuu muuttoliikkeen ansiosta tulevaisuudessakin, lupaa Hyvinkään Tieluiska Oy:n toimitusjohtaja Markku Hurskainen.)

Toimintaa kasvatetaan jatkossakin

Tasaisessa kasvussa oleva Hyvinkään Tieluiskan palveluksessa on noin 130 henkilöä ja liikevaihto yli 32 miljoonaa euroa. Lisäksi tehdään hyvää pitkäaikaista yhteistyötä useiden aliurakoitsijoiden kanssa. Omia koneita joilla kaivetaan ja lastataan on käytössä yli 70 yksikköä, joista kaivukoneita noin 30 ja Gradall koneita noin 25.

- Meillä on käynnissä jopa useita kymmeniä hankkeita yhtä aikaa - tällä hetkellä urakat painottuu infrarakentamiseen kuten katujen ja pintarakenteiden tekoon sekä putkiprojekteihin. Niinpä kalustomäärämme on kasvanut koko ajan ja nytkään ei taida olla yhtään konetta seisomassa. Pääkaupunkiseudun vahva rakentaminen jatkuu muuttoliikkeen ansiosta tulevaisuudessakin ja olemassa olevia rakenteita saneerataan eli tekemistä varmasti riittää mutta yksi iso haaste on lisätyövoiman saanti. Kokemus ja ammattitaitoinen oma henkilökuntamme yhdessä tehokkaan kaluston kanssa takaavat parhaan tuloksen, aina sovitussa aikataulussa, lupaa Hurskainen.

luiska3.jpg

(kuva: Espoon Kilossa oli elokuussa käynnissä isompi putkityömaa, mikä valmistuu vuoden lopulla. - Urakka on edennyt aikataulujen mukaan laadun ollessa meille aina ykkösasia, sanoo Hyvinkään Tieluiskan työnjohtaja Vili Vuoriheimo.)

Caterpillar ykkösmerkki kaivukoneissa ja pyöräkuormaajissa

Hyvinkään Tieluiska on jo pitkään luottanut kaivukoneissa ja pyöräkuormaajissa Caterpillariin.

- Olemme viime vuosina siirtyneet yhä enemmän samaan merkkiin mikä tuo selvää etua kun koneet ovat hyviä ja yhteistyö Witraktorin kanssa pelaa saumattomasti. Witraktor on viime aikoina panostanut tuotetukeen ja kenttähuollon tehokkaampaan toimintaan mikä alkaa näkyä positiivisesti tekemisessä. Käytämme Caterpillarin VisionLink –järjestelmää mikä näyttää esimerkiksi koneen sijainnin, tuntilukeman, polttoaineen kulutuksen, mahdolliset vikakoodit, huoltolaskurin ja paljon muuta mahdollistaen kunnonvalvonnan sekä tulevien toimenpiteiden ennakoinnin, toteaa Hurskainen.

Hyvinkään Tieluiskan kaivukoneilla ajetaan noin 1500 tuntia vuodessa ja vaihdon raja on noin 10 000 tuntia - usein hyvin toimiva laite jää itselle varakoneeksi. 

- Hyvänä esimerkkinä meillä on tela-alustainen CAT 320 LRR vuosimallia 2011 missä mittarissa yli 10 000 tuntia ja koko aikana ei ole ollut oikeastaan mitään teknisiä ongelmia. Koneella ei ole ajettu tyhjäkäynnillä käytännössä ollenkaan tarkan kuljettajan ansiosta joten kaikki tunnit on kertynyt tuottavassa työssä, sanoo Hurskainen. 

luiska5.jpg

(kuva: Valto Räsänen on työskennellyt 31 vuotta kuskina Hyvinkään Tieluiskalla: 
– Meillä on hyvä porukkahenki ja yrityksessä muutenkin tekemisen meininki. Näissä uusissa Caterpillareissa hydrauliikka on entisestään kehittynyt, polttoaineenkulutus laskenut ja lähipäästöjä ei synny edistyksellisen moottoriteknologian ansiosta. Ja ohjaamossa viihtyy pidempääkin päivää hyvän ergonomian ja varustelun ansuosta.) 

Uuden sukupolven koneet entistäkin parempia

Viime aikoina kaivukoneissa ja pyöräkuormaajissa on siirrytty uuden sukupolven CAT-koneisiin hyvällä menestyksellä, joista kaupat tehdään konemyyjä Tuomas Kalliopään kanssa.

- Ne ovat vakuuttaneet heti alusta lähtien tehokkuudellaan ja tuntien kertyessä myös luotettavuudellaan. Kuljettajan työskentelyolosuhteet ovat nousseet jälleen uudelle tasolle ja käytössä on edistyksellistä digitekniikkaa joten kaikki haluaisivat ajaa niillä. Kaikki uudet CAT -koneemme tulevat huoltosopimuksella ja jatkotakuilla aina 8000 tuntiin saakka. Koneet varustellaan Novatronin 3D-koneohjausjärjestelmillä sillä digitalisoimme koko ajan tekemistämme entistä pidemmälle. 3D-järjestelmistä on paljon apua työn tekemisen lisäksi myös mm. dokumentoinnissa minkä määrä on kasvanut valtavasti infrahankkeissa, kertoo Hurskainen.

luiska4.jpg

(kuva: Oman kaluston rinnalla Hyvinkään Tieluiska hyödyntää toimivaa CAT Rental –palvelua; Witraktorilta vuokrattu CAT 318 oli pihatöissä Kauniaisssa.)

Vuokrakoneet tuovat joustavaa lisäkapasiteettia

Oman kaluston rinnalla Hyvinkään Tieluiska hyödyntää toimivaa CAT Rental –palvelua:
- Meillä on vuokralla lähes jatkuvasti CAT -koneita tuomassa joustavaa lisäkapasiteettia silloin kun sitä tarvitaan. Vuokraamme koneita päivistä viikkoihin ja joskus pidempäänkin jopa vuodenkin ajan, jolloin olemme myös lunastaneet koneita omaksi.

luiska7.jpg

(kuva: Hyvinkään Tieluiskalla on käytössä noin 25 Gradall -konetta teiden luiskien ja viheralueiden viimeistelytyössä, joilla urakoidaan usein maakunnissakin - kuvassa ollaan Lappeenrannassa. Yritys myös maahantuo kyseiset koneet sekä jatkovarustelee niitä käytettäväksi mm. kaivos- ja terästeollisuudessa.)

Artikkelin kuvat: Suvi Suovaara / Cuvaya, Janne Jokela / ammattilehti.fi


23.09.2020 15:55Maarakennusalan kustannukset laskivat vuodentakaisesta
22.09.2020 9:00Rudus ja Muotobetoni yhteistyöhön: Betonituotteen pintoihin uusi ulottuvuus
22.09.2020 8:42Oulun yliopistossa on kehitetty aivan uudentyyppinen murskausmenetelmä malmien mineraalien hallittuun erottamiseen
21.09.2020 13:45Maanmittauslaitoksen uusi maastotietojen tuotantojärjestelmä perustuu avoimeen lähdekoodiin
18.09.2020 23:33KATSO TÄSTÄ 25. JUHLA LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia - mukana paljon maarakennusalan asiaa!
16.09.2020 9:00LÄHDE MUKAAN JUONNOLLA TAI MAINOSFILMILLÄ! Ammattilehden Hyviä uutisia! 25-juhlalähetys tulossa nyt perjantaina
15.09.2020 9:43Maa- ja vesirakentamisen yrityksillä liikevaihdon kasvu jatkuu vahvana
15.09.2020 9:13Metso Outotec on saanut kaksi anodivalimon tilausta
15.09.2020 9:13Pohjoismaiset louhinta- ja tärinäkonsultit yhdistyvät
14.09.2020 9:12Onninen avasi pikatukun Riihimäellä

Siirry arkistoon »