InfraOne Oy: Tavoitteena on täysin päästötön maarakennuksen kokonaispalvelu

13.01.2020 8:40

InfraOne Oy lupaa hyvittää täysimääräisesti omasta toiminnasta syntyvät hiilidioksidipäästöt. Tavoitteena on täysin päästötön maarakennuksen kokonaispalvelu.

InfraOne Oy on maarakennusyhtiö, jonka ydinbisnestä ovat maanrakennustyöt ja rakennusten pohjatyöt projektijohtoperiaatteella.

– Keskitymme kerrostalojen, toimitilojen, kauppojen, teollisuushallien ja asutusalueiden maanrakennustöihin ja toimimme pääasiassa pääkaupunkiseudulla, mutta tarvittaessa ympäri Suomen, toimitusjohtaja Miikka Karttunen kertoo.

Perustana vankka arvopohja

Vuonna 2017 perustetun maarakennusyhtiön toiminta on rakennettu vahvalle arvopohjalle.

– Halusimme lähteä rakentamaan yhtiökumppani Kaarle Karttusen kanssa yritystä vahvalle arvopohjalle, joka ohjaa arjen toimintaa. Meillä on takana pitkä työkokemus alalla ja halusimme oman kokemuksemme perusteella tehdä tietyt asiat eri tavalla kuin muut, Miikka Karttunen selventää.

– Yrityksemme arvot ovat luotettavuus, tehokkuus ja yhteistyö. Luotettavuus ja yhteistyö korostuvat toimiessamme tilaajaorganisaatioiden kanssa jo hankkeiden suunnitteluvaiheessa. Teemme suunnittelunohjausta rakennusliikkeille, joten kustannusarvioiden ja suunnittelunohjauksen toimenpiteiden on pidettävä myös hankkeen toteutusvaiheessa. Se onnistuu vain molemminpuolisen luottamuksen ja yhteistyön kautta, tuotantojohtaja Kaarle Karttunen kertoo.

Tehokkuus onkin avainasemassa InfraOnen toiminnassa.

– Kilpaillulla maarakennusalalla ei voi toimia vastuullisesti, mikäli toiminnan tehokkuuteen ei kiinnitetä erityistä huomioita. Luotettavuus, tehokkuus ja yhteistyö mahdollistavat hankkeiden läpiviennin maaliin sovitussa aikataulussa ja sovitulla budjetilla, Miikka Karttunen lisää.

Kaikki päästöt hyvitetään

InfraOne Oy on nostanut ympäristötietoisuuden vahvasti toiminnan keskiöön.

– Olemme ylpeitä siitä, että olemme ensimmäinen maarakennusyritys Suomessa, joka hyvittää toiminnasta aiheutuvat päästöt. Haluamme näin toimia esimerkkinä ympäristöystävällisestä ajattelusta. Asiakkaatkin arvostavat sitä ja uskomme, että ympäristötietoisuus tulee olemaan yhä useammalle päätöksenteon peruste. Pyrimme myös kiinnittämään huomiota käyttämiemme tuotteiden kotimaisuuteen, jolloin voimme varmistaa niiden vastuullisen valmistuksen, Kaarle Karttunen kertoo.

InfraOne hoitaa päästöhyvitykset yhteistyössä kotimaisen CO2Esto Oy:n kanssa ja yhtiö on tähän mennessä hyvittänyt 57,2 tonnin edestä hiilidioksidipäästöjä.

– Olemme lanseeraamassa palvelun, jonka avulla myös tilaajamme voivat hyvittää työmaan maarakennusurakasta aiheutuneet päästöt. Näin voimme tarjota ensimmäisenä Suomessa täysin päästötöntä maanrakennuspalvelua, Miikka Karttunen toteaa.

19.02.2020 12:42TAVO avasi raskaan kaluston myymälän Jyväskylään
19.02.2020 12:12Milwaukee kasvattaa otsavalovalikoimaansa kahdella uutuudella
18.02.2020 16:10Sandvik OptiMine® -järjestelmä Outokummun Kemin kaivokselle
17.02.2020 16:00Paupek Oy:n Lokotrack-ketju syö asfalttia 200 tonnin tuntivauhdilla
17.02.2020 10:00Rakennusteollisuus RT: Valtion ja kuntien yhteisymmärryksen löytyminen tärkeä askel tunnin junille
16.02.2020 13:33Rakennuskustannukset nousivat tammikuussa 0,6 prosenttia vuodentakaisesta
15.02.2020 14:55Novatronin Xsite-koneohjaus esillä CONEXPOssa Las Vegasissa
14.02.2020 12:30Mika Puustinen aloitti Volvo Truck Center vaihtoautopäällikkönä
14.02.2020 11:41Deleten rakennus- ja purkukoneiden huutokauppa ensi lauantaina Ylöjärvellä
13.02.2020 9:00Porapaalutustyöt Tampereella Pinninkadun alikulkusillalla jatkuvat - Viinikankadulla suljetaan ajokaistoja tulevana viikonloppuna

Siirry arkistoon »