Kaivukoneista halutaan yhä monikäyttöisempiä

15.01.2020 9:00

rototilt1.jpg

(kuva: Rototiltin laajasta mallistosta löytyy ratkaisu 1,5 tonnisista minikoneista aina järeisiin 40 tonnisiin kaivukoneisiin. Kuvassa R9-malli, mikä on markkinoiden järein rototiltti.)

Kaivukoneet varustellaan yhä laajemmin monipuoliseen käyttöön soveltuvaksi. Pohjoismaista alkanut trendi leviää pikku hiljaa laajemmin Eurooppaan ja muualle maailmaa. Rototiltti on lisälaite mikä nostaa koneen käyttöominaisuudet uudelle tasolle mahdollistaen lukuisten eri tehtävien hoitamisen työmaalla yhdelle ja samalla peruskoneella.

Ruotsalainen, alkuperäisten rototilttien valmistaja Rototilt on johtava teknologian kehittäjä ja valmistaja. Rototilttien käytön lisääntymisestä kertoo se että yrityksen liikevaihto on yli kaksinkertaistunut viidessä vuodessa ja henkilökuntaa on palveluksessa jo yli 200. Rototilttejä valmistetaan tuhansia vuodessa ja niihin kytkettävien lisävarusteiden valikoima sekä valmistusmäärät ovat vahvassa kasvussa. 

- Älykkäillä toiminnoilla varustettujen kaivukoneiden kysyntä kasvaa Keski-Euroopan isoilla markkinoilla, Brittein saarilla sekä myös Pohjois-Amerikassa, mitkä ovat Rototiltin vahvistuvaa markkina-aluetta. Silti näillä alueilla on vasta raapaistu pintaa joten mahdollisuudet ovat valtavat koko maailman kaivukonemarkkinoista puhumattakaan. Pohjoismaissahan rototiltti alkaa olla vakiovaruste suuressa osassa käytössä olevista kaivukoneista, joten markkina ei enää oikeastaan kasva mutta on tietenkin volyymissa edelleen suurin myyntialue. Rototiltin valmistamien laadukkaiden lisävarusteiden kuten kauhojen, kourien, pikakiinnikkeiden, pihtien, routapiikkien jne. suosio on hyvässä nosteessa Suomessakin; usein itse Rototiltin mukana myydäänkin useampi erilainen varuste ja niitä hankitaan toki myös erikseen, kertoo Rototilt Oy:n maajohtaja Jukka Hautala.

rototilt3.jpg

(kuva: Kaikki Rototiltin tuotteet valmistetaan Ruotsissa Vindelnin tehtaassa, missä otetaan käyttöön vuodenvaihteessa 3300 neliötä uutta tuotantotilaa. Samalla on tehty mittavia laiteinvestointeja mm. työstökoneisiin ja tehtaan lay-out on suunniteltu uusiksi mikä myös osaltaan tehostaa tuotantoa.)

Tehdaslaajennus mahdollistaa tuotantomäärien oleellisen kasvattamisen

Vastatakseen kasvavaan kysyntään Rototilt on tehnyt mittavan tehdaslaajennuksen Vindelnissä, missä otetaan käyttöön vuodenvaihteessa 3300 neliötä uutta tuotantotilaa.

- Laajennus käytännössä tuplaa nykyiset tilat ja nostaa kapasiteetin tulevaisuudessa aivan uudelle tasolle. Samalla on tehty mittavia laiteinvestointeja mm. työstökoneisiin ja tehtaan lay-out on suunniteltu uusiksi mikä myös osaltaan tehostaa tuotantoa. Näillä toimilla Rototilt pystyy takamaan jatkossakin nopeasti kasvavalle asiakaskunnalleen hyvät toimitusajat sekä korkean valmistuslaadun, lupaa Hautala. 

rototilt4.jpg

(kuva: Rototiltin lisävarustevalikoima laajenee koko ajan - nyt tarjolle on tuotu myös lajittelukauhat.)

Laaja mallisto minikoneista 40 tonnisiin kaivukoneisiin

Rototiltin laajasta mallistosta löytyy ratkaisu 1,5 tonnisista minikoneista aina järeisiin 40 tonnisiin kaivukoneisiin. 

- Koko R-mallisto on hiljattain uudistunut ja siihen kuuluu yhteensä kahdeksan eri kokoista mallia. Pääpaino rototilttien käytössä on 5-24 tonnisissa kaivukoneissa ja erityisesti pyöräalustaisissa koneissa rototiltti alkaa olla standarivaruste. Mutta myös pienissä parin tonnin kaivureissa hyödynnetään yhä enemmän Rototiltin tuomia mahdollisuuksia ja valmistamme jatkossa myös markkinoiden suurinta R9-tilttiä mikä on tarkoitettu aina 40 tonnisiin alustakoneisiin. Isoja koneita halutaan käyttää usein muuhunkin kuin pelkkään lastaamiseen, toteaa Hautala. 

Kun valitset Rototiltin, voit myös olla varma, että saat järjestelmän, joka toimii - rototiltistä, ohjausjärjestelmästä ja pikaliittimestä työlaitteeseen asti. 

- ICS-ohjausjärjestelmämme mahdollistaa sekä tuottavuutta parantavan automaation (RPS) että markkinoiden johtavan turvallisuuden (SecureLock™) yhdessä ja samassa järjestelmässä. Työmailla kiinnitetään yhä enemmän huomiota turvallisuuteen mikä näkyy turvalukituksen suosion vahvana kasvuna urakoitsijoiden keskuudessa sekä vuokrakoneissa. 

rototilt5.jpg

(kuva: - Rototilt on vahvassa asemassa Suomen markkinoilla, missä kilpailu on kovaa ja asiakkaiden vaatimukset rototilttiä kohtaan todella korkealla. Viime aikoina myös lisävarusteiden myynti on kehittynyt suotuisasti, sanoo maajohtaja Jukka Hautala.)

Jatkuvaa tuotekehitystä

Rototilt tekee jatkuvaa tuotekehitystyötä esitellen markkinoille tasaiseen tahtiin uusia tuotteita sekä päivittäen olemassa olevia entistäkin paremmiksi.

- Uudistuneessa tilttimallistossa on jälleen uutta innovatiivista tekniikkaa, joka pidentää entisestään käyttöikää ja joustavoittaa käyttöä sekä parantaa asemointitarkkuutta mm. uuden pyöritysanturin avulla. Uusissa versioissa järeän pään malleista R5, R6 ja R8 on uusi kierukkavaihde, jonka geometriaa on parannettu ja jossa pyörän ja ruuvin valmistustoleransseja on tiukennettu, mikä pehmentää käyntiä ja vähentää kitkaa. Uudessa kierukkavaihteessa on nyt myös uusi kierukkaruuvi, jonka sisäänrakennetut voitelukanavat parantavat rototilttien toimintaa ja lisäävät entisestään niiden käyttöikää. Lisäksi mallit on varustettu uudella painetiivisteellä, kertoo Hautala.

Uusissa R4-, R5-, R6- ja R8 -malleissa on myös uudelleen sijoitettu pyöritysanturi, joka parantaa asemointia nykyisen RPS-toiminnon avulla. Hydraulimoottorissa olevan anturin korvaa nyt kierukkaruuvin päätyyn sijoitettu pyöritysanturi. 

- Uusi anturi lukee ehdottoman tarkasti absoluuttisia lukuja. Lisäksi älykkäässä ICS-ohjausjärjestelmässä (Innovative Control System) on uusi ohjelmisto, joka sisältää joukon älykkäitä toimintoja. Toimitukseen kuuluvan näytön ansiosta kuljettajalla on helpommat säätömahdollisuudet ja parempi yleiskuva rototilttijärjestelmästä, sanoo Hautala.

26.02.2020 14:44Cramo kehittää palveluita ja toimintaa asiakkaan lähtökohdista
26.02.2020 14:00Outokummun vuosikertomus 2019 on julkaistu
26.02.2020 12:00Metson vuosikertomus 2019 julkistettu
25.02.2020 10:11Team Engcon osallistuu Vasaloppet hiihtoon
24.02.2020 13:55Cramo tuo tehokkuutta rakentamiseen - yhdellä silmäyksellä kokonaiskuva työmaasuunnitelmasta
24.02.2020 12:30Nimitysuutisia: Janne Salomäestä Rotator Oy:n markkinointipäällikkö
24.02.2020 8:12Infra-alalla käytetään tulevaisuudessa uutta laskentapalvelua - Väylä kutsuu suunnittelijat mukaan kehitystyöhön
23.02.2020 12:00Kaivosalan ammattitutkinnon perusteiden muutos
22.02.2020TAMKin lehtori Eero Nippala palkittiin maarakennusalan yhteistyön edistäjänä
21.02.2020 11:00Suomalaiset Cobra seulakauhat esillä Conexpossa Las Vegasissa 10.-14.3.2020

Siirry arkistoon »