Uusi ura kalliorakentajana?

29.01.2020 11:25

Rakentaminen_ja_LVI_Koskinen-naytto.jpg

Taitotalo yhteistyössä Infra ry:n ja Työhallinnon kanssa kouluttavat ja rekrytoivat kalliorakentajia! Koulutus tarjoaa mahdollisuuden hankkia uusi ura kalliorakentajana ilman aiempaa alan kokemusta. Kalliorakennus Oy, Skanska Infra Oy ja YIT Suomi Oy työllistävät koulutuksen hyväksytysti suorittaneet.

Kalliorakentaminen on rakentamista, jossa maan päälle ja maan alle tehdään tilaa eri käyttötarkoituksia varten. Merkittävän osan toimialasta muodostaa kallion louhinta kiviainestuotantoa varten. Tyypillisellä maanalaisella kalliorakennustyömaalla on töissä ainakin porareita, panostajia, rappareita eli ruiskubetonilaitteen operaattoreita, varustelijoita ja pulttaajia. Koska työhön tarvitaan isoja koneita, on työmaalla yleensä myös remonttimies, joka huoltaa ja korjaa koneita.

Katso lisätietoa kalliorakentamisesta: https://www.yit.fi/ajankohtaista-yitlla/kysymyksia-kalliorakentamisesta

Sisältö

Mitä koulutus sisältää?
 
Koulutuksessa tulet oppimaan muun muassa kaivos- ja kalliorakentamisen perusteista, louhinta- ja räjäytystekniikasta, kalliomekaniikasta ja mineralogiasta, kallion lujituksesta, kalustosta ja kunnossapidosta, varustelutyöstä, laadun ja toiminnan ohjauksesta sekä kaivosten turvallisuusmääräyksestä. Suoritat koulutuksen aikana vanhemman panostajan pätevyyskirjaan vaadittavan koulutuksen, ADR-luvan räjähdeaineiden kuljetukseen työmaatasolla sekä Ensiapu 1, Tietoturva 1, Tulityö sekä Työturvallisuuskortin.

Koulutusaikana pääset oppimaan käytännön työtehtävissä ammattilaisten johdolla. Koulutuksessa opiskelet pohjatutkimusalan teoriaa Helsingissä ja sen jälkeen siirryt työharjoitteluun yrityksiin ympäri Suomea. Tuemme sinua asumisessa teoriakoulutuksen ajan. Koulutuksen tavoitteena on vakituinen työsuhde. Koulutus järjestetään suomeksi.

Opiskelijaksi soveltuminen

  • B-luokan ajokorttia, C-luokan ajokortti on eduksi, mutta ei välttämätön
  • Vähintään 20 vuoden ikä
  • Asennetta, hyvää yhteistyökykyä ja halua oppia uutta
  • Kiinnostusta koneisiin ja tekniikkaan, etuna ammatillinen koulutus teknilliseltä alalta
  • Hyvää fyysistä kuntoa
  • Matkustusvalmiutta

Kyseessä on työvoimakoulutus ja se on kohdennettu työttömille työnhakijoille tai työttömyysuhan alla oleville henkilöille ja esimerkiksi määräaikaisessa työsuhteessa oleva, keikkatyötä tekevä tai irtisanottu henkilö voi hakea koulutukseen

RekryKoulutus on ainutlaatuinen koulutuskokonaisuus ja perehdytys uuteen ammattiin. Emme hae valmiita osaajia, vaan haluamme kouluttaa sinut alan ammattilaiseksi. Lyhyen koulutuksen kautta mahdollisuus saada uusi ja mielenkiintoinen ammatti alalta, jossa töitä piisaa. Kalliorakennus Oy, Skanska Infra Oy ja YIT Suomi Oy työllistävät koulutuksen hyväksytysti suorittaneet. Työkohteet sijaitsevat eri puolilla Suomea. Työaika riippuu yrityksestä ja työmaasta, johon työllistyt, se voi olla esimerkiksi vuorotyö, viikko-viikko rytmi tai normaali päivätyö.

Opiskelijamaksu

Työhallinnon koulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta puhelinpalvelustamme Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

Hakeminen

Haku päättyy 6.2.2020.

Hae koulutukseen joko täyttämällä sähköinen hakemus internet- osoitteessa www.te-palvelut.fi  -> haussa oleva työvoimakoulutus (hakusanana toimii koulutuksen numero (689635). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä.

Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata  www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

07.04.2020 10:12RYOBI lanseeraa painepesurimalliston
07.04.2020 9:11Agnico Eagle Finlandin työterveyshuolto, Kittilän kunta ja Lapin sairaanhoitopiiri kartoittavat yhdessä koronaviruksen leviämistä Lapissa
06.04.2020 16:00Julkiset hankinnat pitävät nyt talouden rattaita raksuttamassa
06.04.2020 10:00Kallioinen Rent tarjoaa vienti- tai noutokuljetuksen ilmaiseksi kun vuokraat maanrakennuskoneen ennen 30.4.2020
06.04.2020 9:33Uudisasuntorakentamisen asiakastyytyväisyys edellä muita toimialoja
05.04.2020 12:00Tukes: Kaivosinvestoinnit kasvoivat, malminetsintä väheni
04.04.2020 10:00ALLU sijoittaa tulevaisuuteen
03.04.2020 16:22KATSO TÄSTÄ! Ammattilehden Hyviä uutisia! uutislähetys - juontajana Helena Riihitupa
03.04.2020Tamtron panostaa kansainvälisen menestyksen kiihdyttämiseen - hallitukseen nimitetty KTT Paul Viio
01.04.2020 15:33Kalkkikivikaivoksissa turvataan yhteiskunnan perustoimintoja

Siirry arkistoon »