Uusi ura kalliorakentajana?

29.01.2020 11:25

Rakentaminen_ja_LVI_Koskinen-naytto.jpg

Taitotalo yhteistyössä Infra ry:n ja Työhallinnon kanssa kouluttavat ja rekrytoivat kalliorakentajia! Koulutus tarjoaa mahdollisuuden hankkia uusi ura kalliorakentajana ilman aiempaa alan kokemusta. Kalliorakennus Oy, Skanska Infra Oy ja YIT Suomi Oy työllistävät koulutuksen hyväksytysti suorittaneet.

Kalliorakentaminen on rakentamista, jossa maan päälle ja maan alle tehdään tilaa eri käyttötarkoituksia varten. Merkittävän osan toimialasta muodostaa kallion louhinta kiviainestuotantoa varten. Tyypillisellä maanalaisella kalliorakennustyömaalla on töissä ainakin porareita, panostajia, rappareita eli ruiskubetonilaitteen operaattoreita, varustelijoita ja pulttaajia. Koska työhön tarvitaan isoja koneita, on työmaalla yleensä myös remonttimies, joka huoltaa ja korjaa koneita.

Katso lisätietoa kalliorakentamisesta: https://www.yit.fi/ajankohtaista-yitlla/kysymyksia-kalliorakentamisesta

Sisältö

Mitä koulutus sisältää?
 
Koulutuksessa tulet oppimaan muun muassa kaivos- ja kalliorakentamisen perusteista, louhinta- ja räjäytystekniikasta, kalliomekaniikasta ja mineralogiasta, kallion lujituksesta, kalustosta ja kunnossapidosta, varustelutyöstä, laadun ja toiminnan ohjauksesta sekä kaivosten turvallisuusmääräyksestä. Suoritat koulutuksen aikana vanhemman panostajan pätevyyskirjaan vaadittavan koulutuksen, ADR-luvan räjähdeaineiden kuljetukseen työmaatasolla sekä Ensiapu 1, Tietoturva 1, Tulityö sekä Työturvallisuuskortin.

Koulutusaikana pääset oppimaan käytännön työtehtävissä ammattilaisten johdolla. Koulutuksessa opiskelet pohjatutkimusalan teoriaa Helsingissä ja sen jälkeen siirryt työharjoitteluun yrityksiin ympäri Suomea. Tuemme sinua asumisessa teoriakoulutuksen ajan. Koulutuksen tavoitteena on vakituinen työsuhde. Koulutus järjestetään suomeksi.

Opiskelijaksi soveltuminen

  • B-luokan ajokorttia, C-luokan ajokortti on eduksi, mutta ei välttämätön
  • Vähintään 20 vuoden ikä
  • Asennetta, hyvää yhteistyökykyä ja halua oppia uutta
  • Kiinnostusta koneisiin ja tekniikkaan, etuna ammatillinen koulutus teknilliseltä alalta
  • Hyvää fyysistä kuntoa
  • Matkustusvalmiutta

Kyseessä on työvoimakoulutus ja se on kohdennettu työttömille työnhakijoille tai työttömyysuhan alla oleville henkilöille ja esimerkiksi määräaikaisessa työsuhteessa oleva, keikkatyötä tekevä tai irtisanottu henkilö voi hakea koulutukseen

RekryKoulutus on ainutlaatuinen koulutuskokonaisuus ja perehdytys uuteen ammattiin. Emme hae valmiita osaajia, vaan haluamme kouluttaa sinut alan ammattilaiseksi. Lyhyen koulutuksen kautta mahdollisuus saada uusi ja mielenkiintoinen ammatti alalta, jossa töitä piisaa. Kalliorakennus Oy, Skanska Infra Oy ja YIT Suomi Oy työllistävät koulutuksen hyväksytysti suorittaneet. Työkohteet sijaitsevat eri puolilla Suomea. Työaika riippuu yrityksestä ja työmaasta, johon työllistyt, se voi olla esimerkiksi vuorotyö, viikko-viikko rytmi tai normaali päivätyö.

Opiskelijamaksu

Työhallinnon koulutus on opiskelijalle maksutonta.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista taloudellisista etuuksista saat valtakunnallisesta puhelinpalvelustamme Työlinjan koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9-16.15 numerosta 0295 020 702 tai sähköpostitse osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

Hakeminen

Haku päättyy 6.2.2020.

Hae koulutukseen joko täyttämällä sähköinen hakemus internet- osoitteessa www.te-palvelut.fi  -> haussa oleva työvoimakoulutus (hakusanana toimii koulutuksen numero (689635). Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä.

Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata  www.te-palvelut.fi > Oma asiointi > koulutushakemus.

26.02.2020 14:44Cramo kehittää palveluita ja toimintaa asiakkaan lähtökohdista
26.02.2020 14:00Outokummun vuosikertomus 2019 on julkaistu
26.02.2020 12:00Metson vuosikertomus 2019 julkistettu
25.02.2020 10:11Team Engcon osallistuu Vasaloppet hiihtoon
24.02.2020 13:55Cramo tuo tehokkuutta rakentamiseen - yhdellä silmäyksellä kokonaiskuva työmaasuunnitelmasta
24.02.2020 12:30Nimitysuutisia: Janne Salomäestä Rotator Oy:n markkinointipäällikkö
24.02.2020 8:12Infra-alalla käytetään tulevaisuudessa uutta laskentapalvelua - Väylä kutsuu suunnittelijat mukaan kehitystyöhön
23.02.2020 12:00Kaivosalan ammattitutkinnon perusteiden muutos
22.02.2020TAMKin lehtori Eero Nippala palkittiin maarakennusalan yhteistyön edistäjänä
21.02.2020 11:00Suomalaiset Cobra seulakauhat esillä Conexpossa Las Vegasissa 10.-14.3.2020

Siirry arkistoon »