SSAB:n Teräspaalupäivä Helsingissä keräsi ennätysyleisön

09.02.2020 15:00

teraspaalu.jpg

370 pohjarakentamisen asiantuntijaa kokoontui 23.1.2020 Helsingissä vuosittain järjestettävään tapahtumaan. Teräspaalupäivän osallistujat ovat urakoitsijoita, suunnittelijoita, laitevalmistajia, viranomaisia sekä alan opiskelijoita. Päivän esitykset käsittelivät SSAB:n paalutuotteita ja niiden käyttöä erilaisissa infrastruktuurirakentamisen kohteissa. Ohjelmassa oli tälläkin kertaa mielenkiintoisia esityksiä asiakkaiden ja suunnittelijoiden toteutuneista kohteista.

Teräspaalupäivä on vakiinnuttanut paikkansa alan toimijoiden tapaamispaikkana, jossa he kuulevat viimeisimmät uutiset SSAB:n paalutuotteista. Teräspaalupäivässä järjestettiin myös Suomen Geoteknisen yhdistyksen paalutustoimikunnan koostaman kolmiosaisen koulutuskokonaisuuden yksi osio aiheina ankkuroidut vetopaalut ja teräspaalujen nurjahdusmitoitus.  

SSAB:n tuoteuutuuksia

Anssi Hyvärinen, Technology Specialist, esitteli RDT-kierrejatkoksen, jonka suunnittelussa yhtenä tavoitteena oli helpompi jatkoksen kiristettävyys. Sama holkkityyppi käy kaikille seinämäpaksuuksille ja teräslajeille. RDT-kierrejatkos täyttää CE-merkinnän vaatimukset.

Uudentyyppisellä RD-paaluseinällä voidaan korvata perinteinen teräsponttiseinä.

"Tämä soveltuu erityisesti kohteisiin, joihin teräsponttiseinää ei voida asentaa helposti ja luotettavasti eikä kohteissa tukiseinän vesitiiveys ole vaatimuksena. Tuote voidaan toimittaa nopealla aikataululla suoraan varastosta", Anssi Hyvärinen kertoo.

Jari Mara, Business area manager kertoi toteutuneista projekteista, joissa uuden sukupolven RDT-kierrejatkosta on käytetty sekä kohteista saaduista kokemuksista.

RDT-kierrejatkos mahdollistaa porapaalujen entistä helpomman ja nopeamman mekaanisen jatkamisen. RDT-kierrejatkos on saatavana kaikkiin SSAB:n  RDŽ-paaluihin halkaisijoille RD90 - RD320. Jatkoksen puristus- ja taivutuskestävyys on vähintään sama kuin paaluilla.

"RDT-kierrejatkoksen etuna on nopea ja helppo jatkaminen työmaaolosuhteissa. Työmaalla ei tarvitse hitsata eikä tehdä hitsausviisteitä. Kierreholkkijatkokset lyhentävät myös kokonaisrakennusaikaa", Jari Mara toteaa.

Toteutuneita kohteita ja tutkimus- ja kehityshankkeita

Asiantuntijat  esittelivät puheenvuoroissaan monipuolisesti toteutuneita satama-, silta- , pylväsperustus- ym. infrastruktuurirakentamisen kohteita, joissa on käytetty SSAB:n paalutuotteita. Suomen kohteiden lisäksi esiteltiin kohteita Ruotsista ja Puolasta.

Tilaisuudessa keskusteltiin myös rakennusalan tulevaisuudesta. Aalto yliopiston professori Olli Seppäsen esityksen aiheena oli Rakennusalan visio vuodelle 2030, jota yliopisto on miettinyt yhdessä yritysryhmän kanssa.

Tavoitteena on tehdä Suomen rakennusalasta maailman luotetuinta. Esimerkiksi esivalmistusastetta nostamalla voidaan poistaa ulkoista vaihtelua. Hän mainitsi esivalmistuksesta esimerkkeinä SSAB:n ratkaisuista porapaaluseinän ja paaluelementit.

Teräspaalupäivässä pidettyjen esitysten materiaali on ladattavissa SSAB:n webbisivuilta (linkki)

09.04.2020 9:00Parhaat käytännöt koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi siivousrobotteja käytettäessä
08.04.2020 11:11Kevätkampanja: Varustele koneesi nyt Novatronin koneohjauksella - maksa myöhemmin!
07.04.2020 10:12RYOBI lanseeraa painepesurimalliston
07.04.2020 9:11Agnico Eagle Finlandin työterveyshuolto, Kittilän kunta ja Lapin sairaanhoitopiiri kartoittavat yhdessä koronaviruksen leviämistä Lapissa
06.04.2020 16:00Julkiset hankinnat pitävät nyt talouden rattaita raksuttamassa
06.04.2020 10:00Kallioinen Rent tarjoaa vienti- tai noutokuljetuksen ilmaiseksi kun vuokraat maanrakennuskoneen ennen 30.4.2020
06.04.2020 9:33Uudisasuntorakentamisen asiakastyytyväisyys edellä muita toimialoja
05.04.2020 12:00Tukes: Kaivosinvestoinnit kasvoivat, malminetsintä väheni
04.04.2020 10:00ALLU sijoittaa tulevaisuuteen
03.04.2020 16:22KATSO TÄSTÄ! Ammattilehden Hyviä uutisia! uutislähetys - juontajana Helena Riihitupa

Siirry arkistoon »