Cramo kehittää palveluita ja toimintaa asiakkaan lähtökohdista

26.02.2020 14:44

Uuden strategian myötä Cramossa halutaan vastata teollisuussegmentin asiakkaiden tarpeisiin entistä tehokkaammin.

”Meillä Suomessa on jo vahva kulttuuri ja pitkä historia teollisuusasiakkaiden kanssa työskentelystä”, kertoo Cramon Tatu Hauhio, Executive Vice President, Eastern Europe. ”Nyt tarkoitus on laajentaa tätä osaamista ja lisätä Cramo-maiden välistä yhteistyötä teollisuusasiakkaiden kanssa. Sen lisäksi että opimme toisiltamme parhaita käytäntöjä, opimme myös käyttämään samaa, yhteistä toimialan terminologiaa, jolloin ymmärrämme asiakkaidemme vaatimukset paremmin. Haluamme auttaa kansainvälisiä asiakkaitamme, jotka saavat näin Cramolla aina saman yhteyshenkilön, myös ulkomaan projekteissa”.

Tekemisen taso nousee

Teollisuussegmentin asiakkaat eroavat Cramolle tutusta rakennusteollisuussegmentistä. Näin ollen halutaankin kehittää palveluita ja tapaa toimia, jotka vastaavat juuri teollisuusasiakkaan tarpeisiin ”Meillä on toki paljon kokemusta useilta toimialoilta, kuten metsä-, kaivos-, konepaja- ja metalliteollisuudesta. Mutta nyt vahva tahtotilamme on kehittää toimintaa ensisijaisesti teollisuusasiakkaan lähtökohdista niin, että me joustamme asiakkaan tilanteiden mukaan – ei toisin päin ”, kertoo Cramon Teollisuusmyynti-yksikön johtaja Heikki Suhonen.

Positiiviset kokemukset muun muassa palvelukeskuksista ja metsäteollisuuden biotuotantotehtaista luovat pohjaa jatkokehitykseen. Esimerkiksi tuulivoimateollisuuden asiakkaita varten on jo kehitetty kokonaan oma konseptinsa, jossa ratkaisuja tarjotaan kokonaisuutena tuulivoima-asiakkaiden projekteihin valmiiksi sopivina. Konseptia kehitettiin yhdessä asiakkaiden kanssa.

”Konsultoimme myös asiakkaitamme monipuolisesti. Kun tiedämme esimerkiksi asiakkaan tilatarpeen, pystymme kertomaan tähän myös kustannustehokkaan ratkaisun”, kertoo Suhonen, ja jatkaa ”Asiakaslupauksemme, joista olemme saaneet kiitosta rakennusteollisuuden asiakkailta, pitävät paikkansa myös muiden toimialojen asiakkaisiin. Meille on kunnia-asia, että pidämme kiinni aikatauluista ja toimitamme aina asiakkaan tarvitsemat laitteet ja palvelut laadusta tinkimättä”.

Osaava henkilöstö avaintekijä

Kokenut ja ammattitaitoinen henkilöstö on avain onnistuneen teollisuusprojektin hoitamiselle. ”Osaamista löytyy sekä myynnin, että toimitusorganisaation puolella”, kertoo Tatu Hauhio. Toimintaa on kehitetty niin, että asiakas saa oman kontaktihenkilön käyttöönsä koko projektin ajaksi.

Ammattitaitoa on myös huolehtia työturvallisuudesta. ”Kansainväliset asiakkaamme vaativat tässä korkeaa tasoa. Me toimimme alan standardien mukaan ja toimitamme mitä lupaamme – turvallisuutta unohtamatta”, summaa Hauhio.

27.03.2020 10:40Kaivosinvestoinnit kasvoivat, malminetsintä väheni
27.03.2020 8:11Rototiltin täysautomaattinen pikakiinnitysjärjestelmä suuri puheenaihe Conexpossa
26.03.2020 17:00Kuorma-autot ja hyötyajoneuvot muuttuviin kuljetustarpeisiin Volvo Truck Rentalista
25.03.2020 11:00Suomen ensimmäisen valtakunnallisen "Liikenne 12" -liikennejärjestelmäsuunnitelman valmistelu etenee
24.03.2020 11:00JCB FINANCE rahoittaa konehankintasi
23.03.2020 15:14Joustavaa palvelua vara- ja kulutusosissa
23.03.2020 11:54Milwaukee esittelee akkukäyttöisen jatkojousikoneen viemäriputkien avaukseen
22.03.2020 10:00Skanska rakentaa Lumo Kodeille vuokra-asuntoja Vantaan Leinelään
21.03.2020 11:00Engcon nosti kaivukoneenkuljettajat korokkeelle Conexpossa - yritys otti mukaansa Las Vegasiin toimialan suurimpia vaikuttajia
20.03.2020 10:24JT Asbesti Oy sulautuu Purkupiha Groupiin

Siirry arkistoon »