Syyskuussa järjestettävien Alihankinta-messujen järjestelyt etenevät ennakkosuunnitelmien mukaisesti

26.05.2020 12:24

Alihankinta2020.png

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävien Alihankinta-messujen ja AlihankintaHEAT-tapahtuman ajankohdaksi on merkitty 22.–24.9.2020. Teollisuuden ykkösmessujen järjestelyt etenevät suunnitelmien mukaan, mutta messujärjestäjät Tampereella odottavat muiden järjestäjien tavoin valtioneuvoston uusia linjauksia koronapandemian vaikutuksista syksyn tapahtumiin.

Alihankinta-messujen ja AlihankintaHEATin teema on tänä vuonna Datasta bisnestä. Uutta ovat teemakummit, joiden kanssa tiedon merkitystä valmistavalle teollisuudelle käsitellään älykkään teollisuuden, turvallisuuden ja tuottavuuden näkökulmista.

– Poikkeuksellinen aika elämässämme jatkuu. Asiakkaidemme tavoin odotamme, että saamme kohdata jälleen kasvokkain, vaikkakin tapahtumaturvallisuus yhä tarkemmin huomioiden. Alihankinta-messujen sekä AlihankintaHEATin valmistelut etenevät koronapandemiasta huolimatta hyvin ja suunnitelmien mukaan. Vaikka uskomme tulevaan on vahva, seuraamme tiiviisti tilannetta sekä odotamme muiden messujärjestäjien tavoin valtioneuvoston uusia linjauksia suurten yleisötapahtumien osalta. Päätöksiä toivottavasti saadaan kesäkuun alkupuolella, joten heti tämän jälkeen tulemme informoimaan asiakkaitamme niiden mahdollisesta vaikutuksesta syksyn tapahtumiin, sanoo Alihankinta-messuista vastaava projektipäällikkö, viestintäjohtaja Tanja Järvensivu Tampereen Messut -konsernista.

Kolme näkökulmaa, kolme teemakummia

Datasta bisnestä -teemaa käsitellään kolmesta näkökulmasta, jotka ovat älykäs teollisuus, turvallisuus ja tuottavuus. Jokaiselle näkökulmalle on nimetty oma teemakumminsa, joka tuntee alan ja tarjoaa siten asiantuntevaa tietoa aiheesta. Älykkään teollisuuden teemakummina toimii DIMECCin toimitusjohtaja Harri Kulmala. Kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll Aalto-yliopistosta vastaa turvallisuuden teemakummin tehtävästä ja tuottavuuden teemakummina toimii Konecranesin johtaja Juha Pankakoski.

Näkökulmia yhdistää vahvasti tieto ja sen merkityksellisyys valmistavalle teollisuudelle. Selvää on, että datan merkitys korostuu alalla tulevaisuudessa entisestään. Älykkään teollisuuden teemakummi Kulmala kertookin, että kasvava osa alan uusista avauksista ja liiketoiminnan kasvusta perustuu dataan, sen analysointiin ja hyödyntämiseen yhdessä tai erikseen muiden toimijoiden kanssa.

– Tusinan verran teollisuusyrityksiä on asettanut tavoitteekseen luoda teollisuuden dataoperaattori vuoden 2020 loppuun mennessä. Tällä pyritään siihen, että dataa ei vain jaeta, vaan sen jakamiseen osallistuvista kukin saa uusia ideoita, raaka-ainetta koneoppimisen menetelmien hyödyntämiseen ja nykyisistä tuotteistaan digitaalisuuden avulla fyysisestikin parempia. Dataa ei jaeta huvin vuoksi, siitä luodaan koko ajan uusia palveluita, Kulmala kirjoittaa.

Messujen avajaispäivänä järjestetään teemakeskustelu otsikolla ”Datasta bisnestä – älykkäästi, turvallisesti ja tuottavasti”. Teema tulee näkymään laajasti myös muussa tapahtuman ohjelmasisällössä.  

09.07.2020 8:45Valtatie 3:n remonttiin kolmeksi vuodeksi Hämeenkyrössä
08.07.2020 14:20Harjavallan kuonarikastamo kasvattaa jauhatuskapasiteettia
07.07.2020 15:45Lakan Betoni Oy keskittää toimintojaan Lopelle sekä Varkauteen - Forssan tehdas myyty Kiilto Oy:lle
06.07.2020 10:30Bridgestone laajentaa kaivosalan asiakkaille tarjottavaa ratkaisuvalikoimaa
05.07.2020 13:33Terrafamen kestävän kehityksen katsaus julkaistu
04.07.2020 14:11VIELÄ EHDIT MUKAAN! 3D-Win -perusohjelma- ja maastomallikoulutus Helsingissä 1.-2.9.2020
03.07.2020 23:00KATSO 3.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia - paljon mielenkiintoista maarakennusalan asiaa!
03.07.2020 11:00Metso Minerals Oy ja Rotator Oy yhteistyöhön jälkipalveluissa
02.07.2020 12:00Valtiolta 450 miljoonaa akkuarvoketjun hankkeisiin
01.07.2020 15:00Agnico Eagle: Kittilän kultakaivoksen kaivosvesien purkuputken rakentamisesta on esitetty virheellisiä tulkintoja

Siirry arkistoon »