Metso ottaa Ruotsissa käyttöön megaluokan kumiprässin lisätäkseen kulutusosien tuotantokapasiteettia ja kasvattaakseen tuotevalikoimaa

31.05.2020 11:22

gummi1.jpg

Metso jatkaa erityisesti suurien kulutusosien tuotantokapasiteetin kasvattamista ja valikoiman kehittämistä. Parhaillaan Ruotsissa asennetaan Trelleborgin tehtaaseen innovatiivista erittäin suurta prässiä. Koronavirustilanteen ja tiukkojen matkustus- ja vierailurajoitusten vuoksi koneen asentaa Trelleborgin tehtaalla tiimi, joka saa etäyhteyden kautta tukea toimittajan asiantuntijoilta Australiasta ja Kiinasta.    

Modulaarirakenteinen ja isokokoinen prässi lisää tuotantokapasiteettia, ja sillä voidaan valmistaa joustavasti uusia, erikokoisia ja erityyppisiä tuotteita. Ainutlaatuisessa prässissä hyödynnetään vahvaa teknologiaa, joka mahdollistaa aikaisempaa isokokoisempien ja painavampien osien työstämisen. Esimerkiksi kaivosmyllyjen vuorausten kokoa voidaan kasvattaa jopa 8 000 kiloon saakka. 

Uuden prässin käyttöönotto on toukokuussa. Ruotsiin asennettava prässi on ensimmäinen kolmesta samanlaisesta koneesta, jotka maksavat yhteensä 10 miljoonaa euroa.

”Kehitämme jatkuvasti toimintaamme, jotta voimme palvella kaivosteollisuuden asiakkaita joustavammin ympäri maailmaa. Kun asiakkaamme voivat hankkia suurempia ja samalla korkealaatuisia kulutusosia ja käyttää niitä prosesseissaan, toiminta-aika pitenee ja samalla kunnossapitoon menee vähemmän aikaa. Uusi prässi on kehitetty yhdessä toimittajan kanssa, ja siinä hyödynnetään innovatiivista ja ainutlaatuista teknologiaa”, kertoo Metson Consumables -liiketoiminta-alueen johtaja Sami Takaluoma.  

Asennukseen apua etäyhteydellä 

Ympäri maailmaa voimassa olevien matkustusrajoitusten ja työntekijöiden tiukempien turvatoimien vuoksi piti löytää luotettava ja turvallinen tapa asentaa uusi kone Trelleborgin tehtaaseen. 

Laitetoimittaja ohjaa asennusta etäyhteydellä reaaliaikaisesti Australiassa ja Kiinassa sijaitsevista tukikeskuksista. Trelleborgin tiimin jäsenillä on kuulokemikrofonit ja päälle puettavat videokamerat. Lisäksi asennusalueella on videokameroita. 

”Löysimme tässä haastavassa tilanteessa toimivan ratkaisun, jolla pysymme alkuperäisessä asennusaikataulussa. Paikan päällä oleva tiimi on saanut verkon kautta jatkuvasti tukea ja yksityiskohtaisia ohjeita. Asennustyö on edennyt suunnitelmien mukaan ja turvallisesti”, kertoo Takaluoma.   

Metso on nykyään johtava toimija kumi- ja Poly-Met-vuorausliiketoiminnassa. Lisäksi sillä on vahva palveluverkosto kaikilla kaivosteollisuuden päämarkkinoilla. Trelleborgin yksikkö tuottaa kaivosteollisuudessa käytettäviä kumi- ja Poly-Met-kulutusosia. 

Metsolla on tällä hetkellä ympäri maailmaa 11 tehdasta, joissa valmistetaan synteettisiä ratkaisuja. Se avaa tänä vuonna uuden kaivosteollisuuden kulutusosia valmistavan tehtaan Liettuaan.

10.07.2020 23:33KATSO 10.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia - mukana paljon maarakennusalan asiaa!
14.07.2020 8:45LUE TÄSTÄ! Kesän jättikokoinen Metsäalan Ammattilehti on ilmestynyt
12.07.2020 11:11Skanska toteuttaa Kruunuasunnoille vuokra-asuntoja Espooseen
10.07.2020 10:33YIT on allekirjoittanut urakkasopimuksen Koskelan sairaala-alueelle toteutettavasta asuinrakennushankkeen pääurakasta Helsingissä
09.07.2020 8:45Valtatie 3:n remonttiin kolmeksi vuodeksi Hämeenkyrössä
08.07.2020 14:20Harjavallan kuonarikastamo kasvattaa jauhatuskapasiteettia
07.07.2020 15:45Lakan Betoni Oy keskittää toimintojaan Lopelle sekä Varkauteen - Forssan tehdas myyty Kiilto Oy:lle
06.07.2020 10:30Bridgestone laajentaa kaivosalan asiakkaille tarjottavaa ratkaisuvalikoimaa
05.07.2020 13:33Terrafamen kestävän kehityksen katsaus julkaistu
04.07.2020 14:11VIELÄ EHDIT MUKAAN! 3D-Win -perusohjelma- ja maastomallikoulutus Helsingissä 1.-2.9.2020

Siirry arkistoon »