Volvon autonomiselle kuljetusajoneuvolle Red Dot -palkinto

31.07.2020 11:00

volvo-autonomous-electric-load-carrier-wins-red-dot-2020-award.jpg

TA15, joka on osa Volvo Autonomous Solutionsin autonomista TARA-kuljetusratkaisua, on voittanut tuotesuunnittelullaan tavoitellun Red Dot Award -palkinnon, maailmanlaajuisesti tunnetuimman osoituksen teollisen muotoilun laadusta.

Volvo Autonomous Solutionsin mullistava autonominen sähkökäyttöinen TA15-kuljetusajoneuvo vakuutti muotoiluasiantuntijoista koostuvan raadin Saksan Essenissä voittaen Red Dot -muotoilupalkinnon 2020. Sen myöntää maailman suurin ja arvostetuin muotoilukilpailu osoituksena muotoilun korkeasta laadusta.

Volvo Autonomous Solutionsin pääjohtaja Nils Jæger kommentoi palkintoa seuraavasti: "Olemme haltioissamme voitettuamme erittäin arvostetun Red Dot -palkinnon. Se on todiste siitä, että tuotamme maailmanluokan muotoilua autonomisen ajoneuvoteknologian etulinjassa. Olemme ylpeitä voidessamme jatkaa Volvo Groupin innovointiperinteitä johtavana toimijana hyötyajoneuvojen ja koneiden muotoilun alalla."

AUTONOMINEN SÄHKÖINEN EKOSYSTEEMI

Akkukäyttöinen kuljetusajoneuvo on perinteiseen maastokuljetukseen verrattuna uusi konekonsepti, joka muodostaa yhden elementin Volvo Autonomous Solutionsin TARA-kuljetusratkaisusta. Se on suunniteltu mullistamaan nykypäivän maastokuljetukset.

Kuljetusajoneuvossa on akullinen sähköinen voimansiirto, joka perustuu Volvo Groupin yhteiseen teknologiaan. Automatiikkajärjestelmässä käytetään GPS:ää, Lidaria, Radaria ja useita antureita. Koska TA15 on autonominen, siinä ei tarvita ohjaamoa, joten koneen profiili on hätkähdyttävän uudenlainen.

15 tonnin kuljetuskapasiteetillaan TA15 on osa laajempaa autonomista TARA-kuljetusratkaisukonseptia, jolloin niitä voidaan kytkeä useampi yhteen "junaksi" kuormaus- ja kuljetustehokkuuden maksimoimiseksi. TA15 tulee olemaan sähköisen ja autonomisen TARA-kuljetusratkaisun keskeinen elementti.

Autonomisen sähkökäyttöisen kuljetusajoneuvon kehitti ja sitä kehittää edelleen Volvo Construction Equipment (Volvo CE) aiemman HX02-konseptin pohjalta ja se on nyt siirretty Volvo Groupin uuden Volvo Autonomous Solutions -liiketoiminta-alueen vastuulle kaupallistamista varten. 1. tammikuuta 2020 toimintansa aloittaneen Volvo Autonomous Solutionsin tavoitteena on "nopeuttaa autonomisten kuljetusratkaisujen kehittämistä, kaupallistamista ja myyntiä Volvo Groupin nykyisten tuotteiden ja palvelujen täydentämiseksi". Volvo CE voitti tänä vuonna myös itse Red Dot -palkinnon koneesta, joka tuodaan koronaviruspandemian vuoksi markkinoille vasta myöhemmin tänä vuonna.

"On todella hienoa, että tämä kansainvälisesti arvostettu muotoilupalkinto on myönnetty kahdelle Volvon tuotteelle", sanoo Volvo CE:n pääjohtaja Melker Jernberg. "Tämän lisäksi on loistavaa, että se on tulosta erinomaisesta sisäisestä yhteistyöstä Volvo Autonomous Solutionsin kanssa. Kumppanuus on uutta johtajuutta."

22.09.2020 9:00Rudus ja Muotobetoni yhteistyöhön: Betonituotteen pintoihin uusi ulottuvuus
22.09.2020 8:42Oulun yliopistossa on kehitetty aivan uudentyyppinen murskausmenetelmä malmien mineraalien hallittuun erottamiseen
21.09.2020 13:45Maanmittauslaitoksen uusi maastotietojen tuotantojärjestelmä perustuu avoimeen lähdekoodiin
18.09.2020 23:33KATSO TÄSTÄ 25. JUHLA LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia - mukana paljon maarakennusalan asiaa!
16.09.2020 9:00LÄHDE MUKAAN JUONNOLLA TAI MAINOSFILMILLÄ! Ammattilehden Hyviä uutisia! 25-juhlalähetys tulossa nyt perjantaina
15.09.2020 9:43Maa- ja vesirakentamisen yrityksillä liikevaihdon kasvu jatkuu vahvana
15.09.2020 9:13Metso Outotec on saanut kaksi anodivalimon tilausta
15.09.2020 9:13Pohjoismaiset louhinta- ja tärinäkonsultit yhdistyvät
14.09.2020 9:12Onninen avasi pikatukun Riihimäellä
13.09.2020 11:11Euroopan raaka-aineiden saanti turvattava

Siirry arkistoon »