Bridgestone MasterCore - räätälöityä suorituskykyä kaivoskäyttöön

21.08.2020 10:22

MasterCore-renkaat on suunniteltu kestämään erittäin pitkään ja tarjoamaan räätälöitävää suorituskykyä erilaisiin kaivosolosuhteisiin ja -toimintoihin. MasterCore-tuotteet lanseerataan aluksi 63 tuuman koossa, ja pintakuvioita ja kokoja tulee tarjolle lisää vuonna 2021.

”Vuosien tuotekehitystyön tuloksena saavutimme suunnittelun, kemian ja materiaalitieteen saralla kehitysaskeleita, joiden ansiosta voimme nyt lanseerata MasterCore-brändin kaivosasiakkaillemme kaikkialla maailmassa”, sanoo kaivos-, ilmailu- ja maatalousalan (G-MAA) liiketoiminnasta vastaava johtaja Tomohiro Kusano Bridgestonelta. ”Jokainen kaivos on ainutlaatuinen ja vaatii siksi yksilöllisen rengasratkaisun, joka tehostaa kaivoksen toimintaa. MasterCore-renkaamme asettavat riman off-the-road-renkaiden suorituskyvylle ja vievät meitä kohti Dan-Totsu-visiotamme eli olla selvä ja ehdoton toimialajohtaja kaikissa liiketoiminnoissamme.”

MasterCore-teknologia

Bridgestonen laadukkain kaivosrengas MasterCore muodostaa yhtiön koko kaivosalan liiketoiminnan perustan. Ainutlaatuisia teknologioita hyödyntävä rengas on äärimmäisen kestävä. Siinä on käytetty mm. uuden tyyppistä teräslankaa sekä muita edistyksellisiä materiaaleja, rakenteita ja prosessisuunnittelua. MasterCore-renkaiden tärkeimpiä ominaisuuksia ja ratkaisuja:

  • MasterCore-renkaissa on käytetty alalla ensimmäisenä teräslangan pinnoiteteknologiaa, joka tehostaa kumin kiinnittymistä teräslankaan ja parantaa siten renkaan kestävyyttä.
  • Bridgestone kehitti MasterCore-renkaisiin kosteudesta johtuvaa korroosiota vastustavan teräslangan, mikä parantaa myös renkaan kestävyyttä.
  • Rengasrungossa käytetyt uudet kumiseokset ehkäisevät murtumien syntyä ja takaavat luotettavan suorituskyvyn.
  • MasterCore-renkaiden uudet pintakuviot alentavat renkaan lämpötilaa ja parantavat suorituskykyä.

Kaivostoiminnot ovat erilaisia kaivoksesta toiseen ja myös kuljetusreitit vaihtelevat, minkä vuoksi Bridgestone suunnitteli MasterCore-renkaat siten, että niiden ominaisuuksia voidaan räätälöidä. Renkaat voidaan optimoida esimerkiksi suurille nopeuksille, suuremmille kuormille ja maksimaaliselle käyttöajalle. Bridgestone aloitti MasterCore-renkaiden testit valikoitujen asiakkaiden kanssa viime vuonna, ja niiden suorituskyky on ylittänyt asiakkaiden odotukset.

Bridgestone kehittää kaivosalalle edistyksellisiä ratkaisuja, jotka vastaavat asiakkaiden tarpeisiin ja tarjoavat yhteiskunnallista arvoa. Yhtiön selkeästi ja ehdottomasti johtaviin kaivosalan ratkaisuihin lukeutuvat mm. MasterCore, Bridgestonen kaivosrenkaiden asiantuntijoiden tarjoamat palvelut, kaivosratkaisukeskukset ja iTrack-ratkaisuliiketoiminta.

Bridgestonen ratkaisuliiketoiminta parantaa asiakkaiden resurssien tuottavuutta yhdistämällä reaalimaailman ja digitaalisen maailman integroiduissa tuotteissa, palveluissa ja huoltoverkostoissa, joissa hyödynnetään rengas- ja liikkumisdataa.

Ratkaisuista jatkuvasti saatavan datan ja tiedon avulla Bridgestone pystyy kehittämään tuotevalikoimaansa, laajentamaan palveluitaan ja vahvistamaan renkaiden kulumista ja kestoikää ennakoivaa teknologiaa. Näin Bridgestone pystyy tarjoamaan yhä enemmän arvoa niin yhteiskunnalle kuin asiakkailleen.

27.07.2021 10:00Terrafame Oy:n vuoden 2021 tammi-kesäkuun tulos julkaistaan 29.7.
24.07.2021 11:00Selvitys: Kaivosteollisuuden kiertotaloutta voidaan tehostaa
23.07.2021 21:33KATSO TÄSTÄ 23.7. LÄHETYS - Ammattilehden ja Kivirockin Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
23.07.2021 8:00Maarakennusalan kustannukset nousivat kesäkuussa 8,2 prosenttia vuodentakaisesta
21.07.2021 11:00YIT käynnisti huhti-kesäkuussa useita asuinrakentamishankkeita Suomessa ja CEE-maissa
20.07.2021 11:00Ympäristölupaprosessi Kolmisopen esiintymän hyödyntämiseksi etenee - Kainuun ELY-keskus kuuluttanut hanketta koskevan YVA-selostuksen
19.07.2021 11:00Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä suurempi kuin vuotta aiemmin
18.07.2021 11:00Tarvitsetteko yritysvideon toiminnastanne tai esittelyvideon uudesta tuotteestanne...? Ammattilehti.fi hoitaa tuotannon ja tarjoaa alan parhaat jakelukanavat
17.07.2021 11:11Skanska rakentaa Lauritsalan paloaseman Lappeenrannassa
16.07.2021 23:10KATSO TÄSTÄ 16.7. LÄHETYS - Ammattilehden ja Kivirockin Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset

Siirry arkistoon »