Rototiltti on ollut olemassa yli 30 vuotta - nyt se ottaa maailman haltuun

27.08.2020 11:00

engis2.jpg

Vaikka rototilttejä on ollut olemassa yli 30 vuoden ajan, yhä edelleen rototiltti puuttuu yli 97 prosentissa maailman kaivukoneista. Tilanne on tämä siitä huolimatta, että rototiltti tehostaa kaivutöitä ja muuttaa kaivukoneen monikäyttöiseksi työvälineeksi.

Rototilttikonsepti on vakiinnuttanut asemansa hyvin Pohjoismaissa, ja nyt se on hitaasti mutta varmasti tavoittanut myös muun maailman. Myös siellä on alettu ymmärtää hyödyt, jotka saadaan työskentelemällä entistä joustavammin ja tehokkaammin niin, että sekä kannattavuus että turvallisuus parantuvat ja ympäristö kuormittuu vähemmän.

Rototiltti oli hyvin pitkään melko tuntematon käsite maailmalla. Rototilttikonsepti on nyt kuitenkin levinnyt eri puolille maailmaa Engconin kattavan viestinnän ansiosta verkkosivustolla, messuilla, perinteisellä mainonnalla, lehdistötiedotteissa, katsauksissa ja sosiaalisessa mediassa. Tämä kaikki yhdessä eri viestintäkanavilla toimivien vaikuttajien kanssa. Vuoden suurimmilla messuilla Conexpossa Las Vegasissa kävi selvästi ilmi, että monet ovat lukeneet artikkeleita tästä ilmiöstä tai nähneet videoita siitä, miten rototiltin avulla kaivukoneella voidaan työskennellä älykkäämmin.

– Uudet lisävarusteet ovat kehittäneet entisestä kuoppia kaivaneesta kaivukoneesta monitoimityövälineen, jolla voidaan kaivaa, nostaa, tiivistää, harjata... Useimmat urakoitsijat haluavat ottaa vastaan enemmän töitä ja suorittaa ne entistä nopeammin ja älykkäämmin kasvattaakseen ansioitaan. Katsomme, että rototiltti on avain tähän, sanoo Engcon Groupin toimitusjohtaja Krister Blomgren.

"Change the world of digging"

Engcon on tehnyt jo pitkään työtä mottonsa ”Change the world of digging” toteuttamiseksi, ja vuonna 2020 yritys päätti ottaa sen myös visiokseen.

– Juuri tämän haluamme saada aikaan pitkällä aikavälillä! Jos yhä useampi kaivukone varustetaan rototiltillä, kaivutyöstä tulee entistä kannattavampaa, tehokkaampaa, joustavampaa, ympäristöystävällisempää ja lisäksi turvallisempaa. Muutamme yksinkertaisesti kaivumaailmaa, Krister Blomgren sanoo.

Vain 2–3 prosentissa maailman kaivukoneista on tällä hetkellä rototiltti, joten kehitysmahdollisuudet ovat valtavat toimialan tehostamiseksi ja sen ympäristöystävällisyyden lisäämiseksi käyttämällä vähemmän resursseja eli materiaaleja, polttoainetta ja aikaa.

– Investointi rototilttiin on investointi tulevaisuuteen, ja uskomme, että on vain ajan kysymys, ennen kuin se lyö läpi myös suurilla markkina-alueilla. Rototiltin tarjoamia etuja ei yksinkertaisesti voi sivuuttaa, Krister Blomgren toteaa lopuksi. 

engcon on maailman johtava rototilttien (kaivukoneiden ”rannenivelten”) ja niihin soveltuvien työlaitteiden valmistaja. Ne tekevät kaivukoneista entistä monikäyttöisempiä, tarkempia ja turvallisempia. 

06.10.2022 8:46VTT panostaa kaivos- ja teollisuusalan tutkimukseen perustamalla uuden tutkimusprofessuurin
05.10.2022 9:00Exilion Tuuli investoi ja rakentaa kaksi uutta tuulipuistoa Pohjois-Pohjanmaan Iihin
04.10.2022 12:00Robit Rbit -porakruunusarja perän- ja tunnelinajoon nyt saatavilla
03.10.2022 11:00Rakentamisen liikevaihto kasvoi elokuussa 9,9 % vuodentakaisesta
30.09.2022 23:00KATSO TÄSTÄ VIIKON 39/2022 LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, metsä- ja maarakennusalan tuoreet kuulumiset
29.09.2022 10:13Suomalaiselle maalämpöratkaisu voitti merkittävimmän alan kilpailun
28.09.2022 12:10Cramon kaikille avoin Vuoden olosuhdehallinnan kohde -kilpailu käynnistyy lokakuun alussa - Osallistu mukaan!
27.09.2022 11:43Kalojen vaellus- ja lintujen pesintäajat hankaloittavat Kruunuvuorensillan rakennustöiden vaiheita
26.09.2022 11:34Meltex aloittaa maanrakennuskankaiden valmistuksen Suomessa
26.09.2022 11:21Kolmos-tielle kaavailtu "Puskiaisten oikaisu" etenemässä suunnittelusta toteutukseen

Siirry arkistoon »