Rototiltti on ollut olemassa yli 30 vuotta - nyt se ottaa maailman haltuun

27.08.2020 11:00

engis2.jpg

Vaikka rototilttejä on ollut olemassa yli 30 vuoden ajan, yhä edelleen rototiltti puuttuu yli 97 prosentissa maailman kaivukoneista. Tilanne on tämä siitä huolimatta, että rototiltti tehostaa kaivutöitä ja muuttaa kaivukoneen monikäyttöiseksi työvälineeksi.

Rototilttikonsepti on vakiinnuttanut asemansa hyvin Pohjoismaissa, ja nyt se on hitaasti mutta varmasti tavoittanut myös muun maailman. Myös siellä on alettu ymmärtää hyödyt, jotka saadaan työskentelemällä entistä joustavammin ja tehokkaammin niin, että sekä kannattavuus että turvallisuus parantuvat ja ympäristö kuormittuu vähemmän.

Rototiltti oli hyvin pitkään melko tuntematon käsite maailmalla. Rototilttikonsepti on nyt kuitenkin levinnyt eri puolille maailmaa Engconin kattavan viestinnän ansiosta verkkosivustolla, messuilla, perinteisellä mainonnalla, lehdistötiedotteissa, katsauksissa ja sosiaalisessa mediassa. Tämä kaikki yhdessä eri viestintäkanavilla toimivien vaikuttajien kanssa. Vuoden suurimmilla messuilla Conexpossa Las Vegasissa kävi selvästi ilmi, että monet ovat lukeneet artikkeleita tästä ilmiöstä tai nähneet videoita siitä, miten rototiltin avulla kaivukoneella voidaan työskennellä älykkäämmin.

– Uudet lisävarusteet ovat kehittäneet entisestä kuoppia kaivaneesta kaivukoneesta monitoimityövälineen, jolla voidaan kaivaa, nostaa, tiivistää, harjata... Useimmat urakoitsijat haluavat ottaa vastaan enemmän töitä ja suorittaa ne entistä nopeammin ja älykkäämmin kasvattaakseen ansioitaan. Katsomme, että rototiltti on avain tähän, sanoo Engcon Groupin toimitusjohtaja Krister Blomgren.

"Change the world of digging"

Engcon on tehnyt jo pitkään työtä mottonsa ”Change the world of digging” toteuttamiseksi, ja vuonna 2020 yritys päätti ottaa sen myös visiokseen.

– Juuri tämän haluamme saada aikaan pitkällä aikavälillä! Jos yhä useampi kaivukone varustetaan rototiltillä, kaivutyöstä tulee entistä kannattavampaa, tehokkaampaa, joustavampaa, ympäristöystävällisempää ja lisäksi turvallisempaa. Muutamme yksinkertaisesti kaivumaailmaa, Krister Blomgren sanoo.

Vain 2–3 prosentissa maailman kaivukoneista on tällä hetkellä rototiltti, joten kehitysmahdollisuudet ovat valtavat toimialan tehostamiseksi ja sen ympäristöystävällisyyden lisäämiseksi käyttämällä vähemmän resursseja eli materiaaleja, polttoainetta ja aikaa.

– Investointi rototilttiin on investointi tulevaisuuteen, ja uskomme, että on vain ajan kysymys, ennen kuin se lyö läpi myös suurilla markkina-alueilla. Rototiltin tarjoamia etuja ei yksinkertaisesti voi sivuuttaa, Krister Blomgren toteaa lopuksi. 

engcon on maailman johtava rototilttien (kaivukoneiden ”rannenivelten”) ja niihin soveltuvien työlaitteiden valmistaja. Ne tekevät kaivukoneista entistä monikäyttöisempiä, tarkempia ja turvallisempia. 

21.09.2020 13:45Maanmittauslaitoksen uusi maastotietojen tuotantojärjestelmä perustuu avoimeen lähdekoodiin
18.09.2020 23:33KATSO TÄSTÄ 25. JUHLA LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia - mukana paljon maarakennusalan asiaa!
16.09.2020 9:00LÄHDE MUKAAN JUONNOLLA TAI MAINOSFILMILLÄ! Ammattilehden Hyviä uutisia! 25-juhlalähetys tulossa nyt perjantaina
15.09.2020 9:43Maa- ja vesirakentamisen yrityksillä liikevaihdon kasvu jatkuu vahvana
15.09.2020 9:13Metso Outotec on saanut kaksi anodivalimon tilausta
15.09.2020 9:13Pohjoismaiset louhinta- ja tärinäkonsultit yhdistyvät
14.09.2020 9:12Onninen avasi pikatukun Riihimäellä
13.09.2020 11:11Euroopan raaka-aineiden saanti turvattava
11.09.2020 23:33KATSO TÄSTÄ 11.9. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia - mukana paljon maarakennus asiaa...
11.09.2020 12:00Kaivukoneesta vieläkin tehokkaampi - Engcon lanseeraa kampanjan "Do More. Earn More"

Siirry arkistoon »