Engcon tekee jälleen kaivutyöstä entistä turvallisempaa - QSC-lukitusjärjestelmä on Engconin seuraava veloitukseton vakiovaruste

01.10.2020 10:40

engkapu1.jpg

Engcon on koko 30-vuotisen toimintansa ajan ollut mukana kehittämässä kaivualan turvallisuutta. Vuosi 2020 ei ole poikkeus. Lokakuun alusta lähtien Engcon tarjoaa turvallisen QSC-lukitusjärjestelmänsä veloituksettomana vakiovarusteena kaikkiin Engconin ohjausjärjestelmällä varustettuihin rototiltteihin. Lyhyesti sanottuna tämä tarkoittaa, että rototiltin alapuolella olevan työlaitekiinnikkeen aiempi, eri konemerkkeihin eri tavoin toteutettu hallinta korvataan jatkossa Engconin standardisoidulla lukituspaneelilla.

Engconin strategiana on parantaa kaivukoneenkuljettajien arkea tehokkaampien, joustavampien ja turvallisempien ratkaisujen avulla. Tätä varten älykkäät ratkaisut tuodaan kaikkien saataville tarjoamalla ne veloituksettomana vakiovarusteina. Automaattinen EC-Oil-pikakiinnikejärjestelmä on jo entuudestaan veloituksetta vakiona hydraulisen työlaitteen hankkivalle. Seuraavaksi Engcon tarjoaa vakiona turvallisen QSC-lukitusjärjestelmän rototiltin alapuolella. 

Nykyinen rototiltin alapuolella oleva kauhan lukituksen hallintajärjestelmä korvataan näin ollen Engconin standardisoidulla lukituspaneelilla, jonka selkeät ja valaistut symbolit opastavat kuljettajaa lukituksen hallinnassa. Näin Engcon yksinkertaistaa ja standardisoi kauhan lukituksen käytön – kaivukoneen merkistä ja mallista riippumatta. Samalla myös minimoidaan työlaitteiden putoamisen tai heilahtelun riski.

– Meillä on tapana verrata asiaa siihen, että kaasu- ja jarrupolkimen paikka vaihtelisi autoissa auton merkin mukaan. Se, että kaivukoneesta toiseen siirtyvä kuljettaja tunnistaa tarvittavat hallintatoiminnot, lyhyesti sanottuna minimoi vaarallisten virheiden riskin tehokkaasti, sanoo Engconin tuotepäällikkö Martin Engström. 

Ainutlaatuinen turvallisuustoiminto suojaa onnettomuuksilta

Lukitusmenettelyn standardisoinnin lisäksi QSC-lukitusjärjestelmä huolehtii siitä, että rototiltin alapuolella olevaa kauhan lukitusta ei ole mahdollista aktivoida kauhan ollessa ilmassa – tämä turvallisuustoiminto on olemassa vain Engconin lukitusratkaisussa.

– Näin pienennetään suurinta riskiä eli riskiä siitä, että kauha tai työlaite putoaa vahingossa ilmassa ollessaan. Tämä puolestaan voi estää loukkaantumiset ja kuolemantapaukset, Martin Engström sanoo. 

Kun QSC-lukitusjärjestelmää käytetään yhdessä Engconin Q-Safe-työlaitekiinnikkeen kanssa, käytettävissä on myös ääni- ja valosignaaleja antava varoitusjärjestelmä. Järjestelmä varoittaa ääni- ja valomerkeillä, jos kauha on kytketty väärin, ja lisävarusteena on saatavana myös turvallisuustoiminto, joka estää kaivukoneen kääntöliikkeet, mikä lisää turvallisuutta entisestään. 

– Lyhyesti sanottuna jatkamme edelleen standardisointityötä taataksemme parhaan mahdollisen turvallisuuden ja estääksemme turhat tapaturmat, jotka johtuvat virheistä, kiireestä tai väärästä käytöstä. Kaiken lisäksi tarjoamme tämän kaiken ilman lisäveloitusta, Martin Engström sanoo lopuksi.

23.10.2020 21:22KATSO TÄSTÄ 30. JUHLALÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia
29.10.2020 9:00Nokian Hakkapeliitta TRI traktorien -rengasperheeseen uusia kokoja
28.10.2020 13:19Akkukäyttöinen kaapelinvetolaite nopeuttaa ja helpottaa asennuksia
26.10.2020 10:31Terrafame osavuosikatsaus Q3 2020
26.10.2020 10:22Maanteiden uudet hoitourakat Pirkanmaalla
26.10.2020 10:20Maansiirtokoneiden kulutusosat ja varaosat nopeasti ja vaivattomasti verkkokaupasta
25.10.2020 11:55Maarakennusalan kustannukset laskivat syyskuussa 2,5 prosenttia vuodentakaisesta
24.10.2020 12:11Novatronin myyntitiimi saanut uuden vahvistuksen
23.10.2020 10:27Kaivosalan toimijat uusivat Aitikin kuparikaivoksen palvelusopimuksen Ruotsissa
21.10.2020 14:00Nimitykset: Sami Krühn Renault Trucks kuorma- ja pakettiautomyyjäksi Kuopioon

Siirry arkistoon »