Louhintaliike Ylimäki Oy: Suurten louhintakohteiden toteuttaja

26.01.2021 8:00

louhinta1.jpg
Louhintaliike Ylimäki Oy on tunnettu suurten louhintakohteiden toteuttaja; kallion irrotuksia erilaisissa kohteissa yli 7 miljoonaa tonnia vuodessa. Kuvassa ollaan Nystedts Gräv Ab:n louhoksella Uusikaarlepyyssä.

Lapualla pääpaikkaansa pitävä Louhintaliike Ylimäki Oy on suuriin massalouhintakohteisiin erikoistunut louhinta-alan perheyritys, mikä operoi laajasti Pirkanmaan, Länsi- ja Keski-Suomen sekä Pohjois-Pohjanmaan alueilla. Lähes 40 vuoden kokemus alalta takaa tilaajalle tehokkaan ja joustavan palvelun, mikä on tehnyt yrityksestä yhden Suomen suurimmista louhinta-alan toimijoista.

Aatos Ylimäki perusti Louhintaliike Ylimäki Oy:n vuonna 1983 toimien aluksi vuokralaitteilla, mutta hyvin pian hankittiin oma käsipora ja traktorikompressori. Ensimmäinen urakka oli Hervannan ammattioppilaitoksen pohjatyömaa Tampereella. Ajan kuluessa kalusto ja henkilöstö lisääntyi. Vuonna 2012 perheyrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos ja vuodesta 2015 alkaen yrityksen vetovastuussa on toiminut Matti Ylimäki.

louhinta2.jpg

Louhintaliike Ylimäki Oy:n käytössä on kuusi Sandvikin avolouhintaporavaunua. Porauksessa tarvittavissa kulutusosissa kuten porakruunuissa, -tangoissa ja -niskoissa Louhintaliike Ylimäki on luottanut jo yli 20 vuoden ajan Robitin laatuun, esittelevät toimitusjohtaja Matti Ylimäki (kesk.), insinööri Matti Pitkäjärvi ja porari Markku Viitanen.

Louhintaa suurella kapasiteetilla

Nykyään Louhintaliike Ylimäki Oy on tunnettu suurten louhintakohteiden toteuttaja. Yrityksen 20 työntekijän ja 18 koneyksikön voimin tehdään kallion irrotuksia erilaisissa kohteissa yli 7 miljoonaa tonnia vuodessa.

- Asiakkaitamme ovat mm. mursketoimittajat, murskausyrittäjät sekä maanrakennusliikkeet. Toteutamme louheen irrotusräjäytyksiä avolouhoksilla noin 70 eri kohteessa vuosittain; viime vuosina myös tuulipuistohankkeet ovat olleet merkittävä työllistäjä. Meillä on runsaasti pitkäaikaisia asiakassuhteita mikä helpottaa operoinnin ennakkosuunnittelua. Palveluumme kuuluu murskairrotukset ja muut massalouhinnat, rakennuspohjien ja tielinjojen louhinta, kunnallistekninen louhinta, rikotus hydraulisella iskuvasaralla, metriporaus sekä kalliorintauksen skannaus ja reikäsuoruusmittaus, kertoo toimitusjohtaja ja ylipanostaja Matti Ylimäki.

louhinta3.jpg

Robitin jatkuva tuotekehitys tuo markkinoille entistä parempia ratkaisuja mm. porakruunuihin.

Kalusto iskussa

Louhintaliike Ylimäen porauskalusto muodostuu kuudesta keskiraskaasta Sandvikin avolouhintaporavaunusta ja kahdesta Doosan kaivukoneeseen asennetusta ExcaDrill poralaitteesta. Myös rikotuskalustoa on käytössä laajasti: kymmeneen, pääasiassa Doosan merkkisiin 30-35 tonnisiin kaivukoneisiin löytyy 14 hydraulista iskuvasaraa, joissa päämerkki on Atlas Copco. Lisäksi löytyy laajasti erilaista louhintaurakoinnissa tarvittavaa kalustoa dumpperista tärinämittareihin.

- Poravaunut uusitaan noin 5-6 vuoden käytön jälkeen; vuodessa yhdellä vaunulla porataan suunnilleen 60-70 kilometriä reikää kallioon. Kalusto pidetään iskussa omassa korjaamossa Lapualla ja toki hyödynnämme myös konetoimittajien huoltopalveluita, toteaa Ylimäki.

louhinta4.jpg

Porakruunut pidetään iskussa työmaalla poravaunuun kiinnitetyllä hiomakoneella.

Vuosikymmenten yhteistyötä Robitin kanssa

Porauksessa tarvittavissa kulutusosissa kuten porakruunuissa, -tangoissa ja -niskoissa Louhintaliike Ylimäki on luottanut jo yli 20 vuoden ajan Robitin laatuun.

- Robit on meille erittäin tärkeä yhteistyökumppani. Kotimaisena toimijana palvelu ja tuotteet ovat lähellä, asiakaspalautetta kuunnellaan tarkalla korvalla ja ehkä meidän kokoiselle toimijalle tärkein asia on palvelun joustavuus - myyntipäällikkö Esa-Matti Polvi on meitä kohtaan aktiivinen etsien koko ajan uusia ratkaisumalleja toimintamme tehostamiseksi entisestään. Ja tietenkin myös tuotteet ovat iskussa mikä mahdollistaa tehokkaan poraamisen samoin kuin osien hinta-laatu suhde. Robitin jatkuva tuotekehitys tuo markkinoille entistä parempia ratkaisuja ja jos tarvitsemme vaikka muutaman kymmenen kappaletta erikoiskruunuja niin ne tehdään Lempäälän tuotannossa juuri sellaiseksi kuin haluamme nopealla toimitusajalla, kehuu Ylimäki.

louhinta6.jpg

Itse kontti on tehty käyttäjäystävälliseksi joten tuotteiden poiminen on siitä helppoa samoin kuin esimerkiksi poratankojen nosto telineeseen trukilla.

Porakalusto löytyy kontista toimipisteen pihasta

Vuosi sitten Robit perusti ns. kaupintavaraston Louhintaliike Ylimäen toimipaikkaan Lapualle.

- Konttiin rakennetusta varastosta löytyy kaikki tarvitsemamme porakalusto eli kruunut, tangot ja niskat sekä muunnosholkkeja, kruunuadaptereita ym. tarvikkeita. Robit laskuttaa meitä käyttämistämme tuotteista ja tilaamme tavaraa varastoon niin että hyllyssä on aina se mitä tarvitsemme. Itse kontti on tehty käyttäjäystävälliseksi joten tuotteiden poiminen on siitä helppoa samoin kuin esimerkiksi poratankojen nosto telineeseen trukilla. Tuotteet kulkevat työmaille porarien autoissa joista löytyy aina poravunun viikon-kahden tarpeet, kertoo infrainsinööri Matti Pitkäjärvi.

Robitin kaupintavarasto on tehostanut Louhintaliike Ylimäen porakalusto logistiikka merkittävästi:

- Porareiden operointi helpottuu kun porakaluston saa poimittua kyytiin yhdestä paikasta eikä tuotteita tarvitse tilaille erikseen vaan kaikki löytyy suoraan hyllystä, sanoo Pitkäjärvi.

louhinta5.jpg

Vuosi sitten Robit perusti ns. kaupintavaraston Louhintaliike Ylimäen toimipaikkaan Lapualle. Konttiin rakennetusta varastosta löytyy kaikki tarvittava porakalusto eli kruunut, tangot ja niskat sekä muunnosholkkeja, kruunuadaptereita ym. tarvikkeita. Robit laskuttaa käytetyistä tuotteista ja varastoon tilataan tavaraa niin että hyllyssä on aina se mitä tarvitaan.

23.02.2021 12:44Espooseen kaavaillun kaupunkiradan rakentamissuunnittelu käynnistyy
23.02.2021 10:02Made for you -koeajopäivät saapuvat luoksesi - katso aikataulu ja varaa oma koeajoaikasi lähimmästä Volvo Truck Centeristä
23.02.2021 9:43Maarakennusalan kustannukset laskussa
22.02.2021 11:00Engcon ja Volvo maailmanlaajuiseen yhteistyöhön ? lähtölaukaus yhteiselle pitkäjänteiselle kehittymiselle toimialalla
20.02.2021 12:11NCC valittiin kumppaniksi Järvenpään Sävelpuiston alueen kehittämiseen
19.02.2021 23:55KATSO TÄSTÄ 19.2.2021 LÄHETYS - Ammattilehden & Kivirockin Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
19.02.2021 13:00Ilmastoystävällisempää kaivostoimintaa verkostojen yhteistyöllä - Sandvik aikoo säilyttää paikkansa edelläkävijänä
18.02.2021 11:00Terrafame vahvistaa akkukemikaalien toimitusvarmuutta ja syventää yhteistyötään logistiikkapalvelujen tuottaja Rauanheimon kanssa
17.02.2021 18:00Helsinki käynnisti lumensulatuslaitteiston testikäytön
17.02.2021 11:00Koneohjausjärjestelmien johtava valmistaja Novatron 30-vuotta

Siirry arkistoon »