Kulutusosat kovaan käyttöön

27.01.2021 8:00

kulutus1.jpg

- Nopeus on valttimme sillä meiltä saa tuotteet suoraan Lempäälän suuresta varastosta, esittelevät Suomen Kulutusosa Oy:n toimitusjohtaja Kari Pitkänen (vas.) ja murskaus- ja seulontapuolen tuotepäällikkö Eetu Suominen.

Kuluneen osan vuoksi seisova työmaa käy kalliiksi. Jo 10 vuotta toiminut Suomen Kulutusosa on kulutusosien kotimainen maahantuoja ja asiantuntija, jonka laajasta varastosta saat tarvitsemasi osat nopeasti ja luotettavasti henkilökunnan vuosikymmenten kokemuksella alalta. Yhteensä yrityksen palveluksessa on 23 henkilöä.

Mitä harvemmin ja lyhemmäksi ajaksi työt pysähtyvät kuluneen osan takia, sitä kannattavampaa toiminta on. 

- Siksi pyrimme tuntemaan jokaisen asiakkaamme niin maanrakennusalalla, kivenmurskauksessa kuin kaivostyömaallakin. Näin voimme paitsi pelastaa nopeaa toimintaa vaativat tilanteet myös auttaa ennakoimaan tulevia tarpeita, kertoo Suomen Kulutusosa Oy:n toimitusjohtaja  Kari Pitkänen.

Nopeat toimitukset suuresta varastosta Lempäälästä

Suomen Kulutusosan toimitilat sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien varrella Lempäälässä, lähellä Tamperetta. 

- Laaja varastomme takaa nopeat toimitukset. Olemme koko ajan kasvattaneet ja kehittäneet varastoitavien tuotteiden määrää; uusia nimikkeitä tulee valikoimaan lähes viikoittain. Tänä päivänä meillä onkin jopa ylisuuret varastot millä takaamme sen että asiakkaamme saavat tarvitsemansa tuotteet työmaalle jopa saman päivän aikana, kertoo Pitkänen.

Suomen Kulutusosan tarjonta jakaantuu neljään päätuoteryhmään. Tavarantoimittajia on kymmeniä ympäri maailmaa, joista suurin osa on eurooppalaisia johtavia valmistajia. Lisäksi suositaan mahdollisimman paljon osaavia suomalaisia tekijöitä erityisesti koneistusta vaativissa komponenteissa.

- Toimitamme murskaukseen ja seulontaan kestävyydeltään erinomaiset murskainten osat ja seulaverkot. Kauhojen kulutusosissa monipuolinen valikoima osiamme sopii eri konetyypeille ja laajoihin käyttötarkoituksiin. Varastostamme saat myös kestävät kovametallituotteet, panssari- ja keraamilevyt, kulutusteräkset sekä erikoisrakenneteräkset. Tienhoitopuolelle tarjoamme taloudelliseen ja tehokkaaseen käyttöön suunnitellut tieterät ja -aurat sekä muut tarvittavat varaosat, luettelee Pitkänen.

kulutus2.jpg

Suomen Kulutusosa jalostaa Lempäälän tuotannossa seulontaverkot valmiiksi tuotteiksi  leikkaamalla ne asiakkaan mittoihin ja varustelemalla tarpeen mukaisilla kiinnikkeillä. Asiakkaalle räätälöidyt verkot pystytään toimittamaan jopa seuraavaksi päiväksi tilauksesta.

Seulaverkot asiakkaalle räätälöitynä

Lempäälässä on myös omaa tuotantoa:

- Jalostamme seulontaverkot valmiiksi tuotteiksi leikkaamalla ne asiakkaan mittoihin ja varustelemalla tarpeen mukaisilla kiinnikkeillä. Tuotannossa työskentelee seitsemän ammattilaista ja pystymme toimittamaan asiakkaalle räätälöidyt verkot jopa seuraavaksi päiväksi tilauksesta. Nopeus on laadun ohella ehdoton valttimme, toteaa Pitkänen.

Murskaus ja seulonta

Kivenmurskaus ja seulonta ovat kovaa työtä, joka kuluttaa kalustoa.

- Kattava valikoimamme korkealaatuisia osia varmistaa, että myös äkillisissä ja yllättävissä tilanteissa saat kulutus- ja varaosat työmaallesi nopeasti. Meiltä löytyy esimerkiksi leuka- ja kartiomurskainten terät ja kulutusosat sekä varaosat kivenmurskaustyöhön. Toimitamme myös mittojen mukaiset seulaverkot ja -tarvikkeet nopeasti laajasta valikoimastamme. Kaikki toimittamamme osat ja tarvikkeet ovat laadukasta ja testattua tavaraa, kertoo murskaus- ja seulontapuolen tuotepäällikkö Eetu Suominen.

Viime aikoina erityisesti murskaimien varaosissa tarjonta on koko ajan laajentunut.

- Meiltä saa kattavan valikoiman leuka- ja kartiomurskaimien kulutusosia ja varaosia. Kaikki toimittamamme osat ovat perusteellisesti testattuja, ja kestävyydeltään ne tarjoavat erinomaisen vaihtoehdon valmistajan alkuperäisosille. Perinteisten kulutusterästen rinnalle on tullut kovametalliset tuotteet, joiden kestävyys on entistä parempi. Toimittajamme kehittävät raaka-aineita jatkuvasti mikä näkyy asiakkaillamme pidempinä käyttötunteina, sanoo Suominen.

kulutus3.jpg

Käy tutustumassa laajan tuotevalikoimaan osoitteessa www.suomenkulutusosa.fi.

Kauhojen kulutusosat

Kauhojen valmistus ja kunnossapito vaativat laadukkaita osia. Suomen Kulutusosalta löytyy tarvittavat kulutus- ja suojausosat sekä kaivukoneisiin että pyöräkuormaajiin - niin urakointiin kuin kaivoskäyttöönkin.

- Voit tilata nopeasti suoraan hyllystämme esimerkiksi huulilevyt, kulutuslatat, kynnet ja muut kauhojen kulutusosat. Jos laajasta valikoimastamme ei löydy sopivaa huulilevyä, saat meiltä levyjä myös määrämittoihin leikattuna. Kauhojen osia toimitetaan paljon kauhavalmistajille ja loppukäyttäjille niitä on saatavilla myös laajan jälleenmyyjäverkoston kautta.

Kulutusteräkset

Kulutusteräksissä ja erikoisrakenneteräksissä erinomainen käsiteltävyys ja hitsattavuus ovat tärkeitä ominaisuuksia, jotka säästävät aikaa. Vaativissa kohteissa tarvitaan myös ensiluokkaista kulutuskestoa, iskunkestävyyttä ja sitkeyttä.

- Näitä kaikkia ominaisuuksia tarjoavat valikoimamme Quard 400, 450 ja 500 kulutusteräslaadut sekä erikoisrakenneteräs Quend 700. Pohjamaalatut kulutusteräkset voi tilata meiltä myös puolikkaina levyinä ja poikkipolttona saatavilla on pienempiäkin mittoja. Toimitamme teräkset myös valmiina tuotteina, muotoon leikattuna, rei`itettynä tai hitsattuina, kertoo Kari Pitkänen.   

Tienhoitotuotteet

Tieverkosta on pidettävä huolta vuoden ympäri, säästä riippumatta. Suomen Kulutusosan laaja valikoima laadukkaita tienhoitotuotteita kattaa terät niin talvikunnossapitoon kuin kesälanauksiinkin.

- Valikoimassamme on työlaitteiden kulutusteräksiset HB500/550 osat ja kovametallista valmistetut kulutusterät lumen auraukseen, jään ja polanteen poistoon sekä teiden pinta- ja peruskunnostukseen. Tienhuoltopuolen tuotteita on tarjolla myös maanlaajuisen jälleenmyyjäverkoston kautta.

23.02.2021 12:44Espooseen kaavaillun kaupunkiradan rakentamissuunnittelu käynnistyy
23.02.2021 10:02Made for you -koeajopäivät saapuvat luoksesi - katso aikataulu ja varaa oma koeajoaikasi lähimmästä Volvo Truck Centeristä
23.02.2021 9:43Maarakennusalan kustannukset laskussa
22.02.2021 11:00Engcon ja Volvo maailmanlaajuiseen yhteistyöhön ? lähtölaukaus yhteiselle pitkäjänteiselle kehittymiselle toimialalla
20.02.2021 12:11NCC valittiin kumppaniksi Järvenpään Sävelpuiston alueen kehittämiseen
19.02.2021 23:55KATSO TÄSTÄ 19.2.2021 LÄHETYS - Ammattilehden & Kivirockin Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
19.02.2021 13:00Ilmastoystävällisempää kaivostoimintaa verkostojen yhteistyöllä - Sandvik aikoo säilyttää paikkansa edelläkävijänä
18.02.2021 11:00Terrafame vahvistaa akkukemikaalien toimitusvarmuutta ja syventää yhteistyötään logistiikkapalvelujen tuottaja Rauanheimon kanssa
17.02.2021 18:00Helsinki käynnisti lumensulatuslaitteiston testikäytön
17.02.2021 11:00Koneohjausjärjestelmien johtava valmistaja Novatron 30-vuotta

Siirry arkistoon »