Engcon ja Volvo maailmanlaajuiseen yhteistyöhön ? lähtölaukaus yhteiselle pitkäjänteiselle kehittymiselle toimialalla

22.02.2021 11:00

volvoceeee1.jpg

Vuonna 2020 Engcon ja Volvo käynnistivät yhteisen hankkeen Engconin eML:ään (engcon Machine Link) ja Volvo Smart Connectiin liittyen. Se on edennyt nyt siihen vaiheeseen, että ensimmäiset yhteensopivat kaivukoneet eli päivitetyt EC250 E- ja EC300 E -mallit saapuvat liikkeisiin ja Volvon ja Engconin tulevien asiakkaiden saataville vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä.

Hanke on lähtölaukaus Volvo Construction Equipmentin ja Engconin solmimalle maailmanlaajuiselle yhteistyösopimukselle, jonka tavoitteena on tarjota valmiiksi yhteensopivia koneita, joihin Engconin rototiltti ja turvalliset pikakiinnikkeet voidaan integroida.

eML (engcon Machine Link) on Engconin ratkaisu, joka yhdessä Volvo Smart Connectin kanssa mahdollistaa sen, että Engconin rototiltistä tulee käytännöllisesti katsoen integroitu osa kaivukonetta. Älykkään rajapinnan ansiosta Engconin ohjausjärjestelmä voi viestiä koneen tietokoneen kanssa rototiltin ohjausta varten ja integroituakseen Volvon itse kehittämään Dig Assist -koneohjausjärjestelmään.

– Tämän älykkään ratkaisun avulla Engconin rototiltti voi olla käytännössä täysin integroitu osa konetta, mikä antaa monia etuja: ajan säästö asennuksessa, CE-merkinnän säilyminen ja suora integrointi Volvo Dig Assistiin vain muutamia mainitakseni. Asiakkaat voivat näin saada täysin integroidun ratkaisun, jossa keskipisteenä ovat asiakkaan saama hyöty ja kokemus, kertoo Fredrik Eklind, joka työskentelee tuotevastaavana Engcon Control Systemsillä.

”Yhteinen asiakas keskipisteessä”
eML on ratkaisu, joka mahdollistaa, että Engconin oma DC2-ohjausjärjestelmä kommunikoi ja jakaa tietoa koneen OEM-tietokoneen ja koneohjausjärjestelmän kanssa. Kommunikointi tapahtuu CAN-väylän (Controller Area Network) kautta, joten tieto voidaan sekä lähettää että vastaanottaa turvallisesti ja nopeasti – kaikki tapahtuu yksinkertaisen, sähköisen rakenteen avulla.

– Tiivis yhteistyö ja monet edistykselliset ratkaisut, sekä rototiltin, koneen ja koneohjausjärjestelmän integrointi, mahdollistavat yhdessä entistä paremman kokonaiskokemuksen, jossa keskipisteessä on yhteinen asiakkaamme, Fredrik Eklind sanoo. 

Integrointi ulottuu niin pitkälle, että Dig Assist -koneohjausjärjestelmän seuraavan päivityksen myötä asiakas näkee järjestelmän graafisesta käyttöliittymästä selvästi, että koneeseen on kytketty Engconin rototiltti, sillä rototiltillä on siinä Engconin tunnusvärit. Päivitys tuo käyttöön myös muita älykkäitä ja asiakkaalle lisäarvoa tuottavia toimintoja, jotka liittyvät tiedonvaihtoon Volvo Dig Assistin ja Engconin DC2-ohjausjärjestelmän välillä.

– Koneohjaus on nykyään merkittävä työkalu kaivukoneiden käyttäjille, samoin kuin myös rototiltti. Niiden yhdistäminen niin, että ne vaihtavat keskenään tietoja, mahdollistaa sen, että asiakas saa kaikki hyödyt irti kummastakin työlaitteesta, Fredrik Eklind kertoo. 

Engconin eML:ää (engcon Machine Link) ja Volvo Smart Connectia koskeva hanke on nyt edennyt siihen, että ensimmäiset yhteensopivat koneet saapuvat liikkeisiin ja Volvon ja Engconin tulevien asiakkaiden saataville vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä. 

– Volvon ja Engconin välinen hanke ja tiivis yhteistyö jatkuvat edelleen. Tarkoituksena on, että vuonna 2021 yhä useammat Volvon konemallit lanseerataan Volvo Smart Connect -optiolla ja että jatkamme yhdessä älykkäiden ja integroitujen ratkaisujen kehittämistä, Fredrik Eklind sanoo lopuksi. 

27.07.2021 10:00Terrafame Oy:n vuoden 2021 tammi-kesäkuun tulos julkaistaan 29.7.
24.07.2021 11:00Selvitys: Kaivosteollisuuden kiertotaloutta voidaan tehostaa
23.07.2021 21:33KATSO TÄSTÄ 23.7. LÄHETYS - Ammattilehden ja Kivirockin Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
23.07.2021 8:00Maarakennusalan kustannukset nousivat kesäkuussa 8,2 prosenttia vuodentakaisesta
21.07.2021 11:00YIT käynnisti huhti-kesäkuussa useita asuinrakentamishankkeita Suomessa ja CEE-maissa
20.07.2021 11:00Ympäristölupaprosessi Kolmisopen esiintymän hyödyntämiseksi etenee - Kainuun ELY-keskus kuuluttanut hanketta koskevan YVA-selostuksen
19.07.2021 11:00Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä suurempi kuin vuotta aiemmin
18.07.2021 11:00Tarvitsetteko yritysvideon toiminnastanne tai esittelyvideon uudesta tuotteestanne...? Ammattilehti.fi hoitaa tuotannon ja tarjoaa alan parhaat jakelukanavat
17.07.2021 11:11Skanska rakentaa Lauritsalan paloaseman Lappeenrannassa
16.07.2021 23:10KATSO TÄSTÄ 16.7. LÄHETYS - Ammattilehden ja Kivirockin Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset

Siirry arkistoon »