Engcon ja Volvo maailmanlaajuiseen yhteistyöhön ? lähtölaukaus yhteiselle pitkäjänteiselle kehittymiselle toimialalla

22.02.2021 11:00

volvoceeee1.jpg

Vuonna 2020 Engcon ja Volvo käynnistivät yhteisen hankkeen Engconin eML:ään (engcon Machine Link) ja Volvo Smart Connectiin liittyen. Se on edennyt nyt siihen vaiheeseen, että ensimmäiset yhteensopivat kaivukoneet eli päivitetyt EC250 E- ja EC300 E -mallit saapuvat liikkeisiin ja Volvon ja Engconin tulevien asiakkaiden saataville vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä.

Hanke on lähtölaukaus Volvo Construction Equipmentin ja Engconin solmimalle maailmanlaajuiselle yhteistyösopimukselle, jonka tavoitteena on tarjota valmiiksi yhteensopivia koneita, joihin Engconin rototiltti ja turvalliset pikakiinnikkeet voidaan integroida.

eML (engcon Machine Link) on Engconin ratkaisu, joka yhdessä Volvo Smart Connectin kanssa mahdollistaa sen, että Engconin rototiltistä tulee käytännöllisesti katsoen integroitu osa kaivukonetta. Älykkään rajapinnan ansiosta Engconin ohjausjärjestelmä voi viestiä koneen tietokoneen kanssa rototiltin ohjausta varten ja integroituakseen Volvon itse kehittämään Dig Assist -koneohjausjärjestelmään.

– Tämän älykkään ratkaisun avulla Engconin rototiltti voi olla käytännössä täysin integroitu osa konetta, mikä antaa monia etuja: ajan säästö asennuksessa, CE-merkinnän säilyminen ja suora integrointi Volvo Dig Assistiin vain muutamia mainitakseni. Asiakkaat voivat näin saada täysin integroidun ratkaisun, jossa keskipisteenä ovat asiakkaan saama hyöty ja kokemus, kertoo Fredrik Eklind, joka työskentelee tuotevastaavana Engcon Control Systemsillä.

”Yhteinen asiakas keskipisteessä”
eML on ratkaisu, joka mahdollistaa, että Engconin oma DC2-ohjausjärjestelmä kommunikoi ja jakaa tietoa koneen OEM-tietokoneen ja koneohjausjärjestelmän kanssa. Kommunikointi tapahtuu CAN-väylän (Controller Area Network) kautta, joten tieto voidaan sekä lähettää että vastaanottaa turvallisesti ja nopeasti – kaikki tapahtuu yksinkertaisen, sähköisen rakenteen avulla.

– Tiivis yhteistyö ja monet edistykselliset ratkaisut, sekä rototiltin, koneen ja koneohjausjärjestelmän integrointi, mahdollistavat yhdessä entistä paremman kokonaiskokemuksen, jossa keskipisteessä on yhteinen asiakkaamme, Fredrik Eklind sanoo. 

Integrointi ulottuu niin pitkälle, että Dig Assist -koneohjausjärjestelmän seuraavan päivityksen myötä asiakas näkee järjestelmän graafisesta käyttöliittymästä selvästi, että koneeseen on kytketty Engconin rototiltti, sillä rototiltillä on siinä Engconin tunnusvärit. Päivitys tuo käyttöön myös muita älykkäitä ja asiakkaalle lisäarvoa tuottavia toimintoja, jotka liittyvät tiedonvaihtoon Volvo Dig Assistin ja Engconin DC2-ohjausjärjestelmän välillä.

– Koneohjaus on nykyään merkittävä työkalu kaivukoneiden käyttäjille, samoin kuin myös rototiltti. Niiden yhdistäminen niin, että ne vaihtavat keskenään tietoja, mahdollistaa sen, että asiakas saa kaikki hyödyt irti kummastakin työlaitteesta, Fredrik Eklind kertoo. 

Engconin eML:ää (engcon Machine Link) ja Volvo Smart Connectia koskeva hanke on nyt edennyt siihen, että ensimmäiset yhteensopivat koneet saapuvat liikkeisiin ja Volvon ja Engconin tulevien asiakkaiden saataville vuoden 2021 ensimmäisellä neljänneksellä. 

– Volvon ja Engconin välinen hanke ja tiivis yhteistyö jatkuvat edelleen. Tarkoituksena on, että vuonna 2021 yhä useammat Volvon konemallit lanseerataan Volvo Smart Connect -optiolla ja että jatkamme yhdessä älykkäiden ja integroitujen ratkaisujen kehittämistä, Fredrik Eklind sanoo lopuksi. 

26.02.2021 15:03Belgian asevoimille liki 900 uutta DAF:ia
25.02.2021 15:11Renault Trucks toimittaa ensimmäisen työmaakäyttöön tarkoitetun D Wide ZE täyssähkökuorma-auton Noblet -konsernille
23.02.2021 12:44Espooseen kaavaillun kaupunkiradan rakentamissuunnittelu käynnistyy
23.02.2021 10:02Made for you -koeajopäivät saapuvat luoksesi - katso aikataulu ja varaa oma koeajoaikasi lähimmästä Volvo Truck Centeristä
23.02.2021 9:43Maarakennusalan kustannukset laskussa
22.02.2021 11:00Engcon ja Volvo maailmanlaajuiseen yhteistyöhön ? lähtölaukaus yhteiselle pitkäjänteiselle kehittymiselle toimialalla
20.02.2021 12:11NCC valittiin kumppaniksi Järvenpään Sävelpuiston alueen kehittämiseen
19.02.2021 23:55KATSO TÄSTÄ 19.2.2021 LÄHETYS - Ammattilehden & Kivirockin Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
19.02.2021 13:00Ilmastoystävällisempää kaivostoimintaa verkostojen yhteistyöllä - Sandvik aikoo säilyttää paikkansa edelläkävijänä
18.02.2021 11:00Terrafame vahvistaa akkukemikaalien toimitusvarmuutta ja syventää yhteistyötään logistiikkapalvelujen tuottaja Rauanheimon kanssa

Siirry arkistoon »