LLG Nordic käynnistää asfaltti- ja betonitehtaiden tuotannon Norjassa

01.03.2021 14:12

LLC_Nordic.jpg

Saksalainen asfaltti- ja betonitehtaiden valmistaja Lintec & Linnhoff vahvistaa pohjoismaista asemaansa LLG Nordicin kautta. Suomessa toiminnan painopiste kohdistuu pieniin ja keskikokoisiin urakoitsijoihin, joiden paikallis- ja olosuhdetuntemus on arvossaan asfaltin- ja betonin tuotannossa.

Lintec & Linnhoffista tulee tämän uudistuksen myötä ensimmäinen merkittävä edistyneiden asfaltti-ja betonitehtaiden valmistaja Pohjoismaihin ja LLG Nordic ottaa vahvan roolin Lintec & Linnhoffsin ”oikeana kätenä” markkinoillamme. 

Suuret asfaltti- ja betonitehtaiden valmistajat ovat aina suhtautuneet suhteellisen pieniin pohjoismaisiin markkinoihin ”vasemmalla kädellä”, jota LLG Nordic pyrkii nyt muuttamaan. Pienemmät yritykset, joilla on kysyntää yhdelle tai muutamalle laitokselle vuosien varrella, tarvitsevat enemmän huomiota. Siinä haluaisimme tehdä parannuksen, sanoo LLG Nordicin puheenjohtaja Roy Norum. 

LLG Nordic on saanut yksinoikeuden edustaa Lintec & Linnhoffia Suomessa ja muissa Pohjoismaissa. Ensimmäinen askel on ollut perustaa yrityksen ensimmäinen toimipiste Norjaan (Oslon ulkopuolelle, Volleniin), ja rakentaa vähitellen vastaavat toiminnot Suomeen, Ruotsiin, Tanskaan ja Islantiin. 

Jatkuva ja fyysinen läsnäolo kaikissa Pohjoismaissa varmistaa myynnin ja huollon saatavuuden paikallistasolla; mahdollisimman lähellä asiakasta ja toimipaikkaa. Paikallisosaamiseen sisältyy myös toimintaympäristön tuntemus niin, että paikalliset ilmasto-olosuhteet kaikkina toimintakuukausina on huomioitu laitoksen teknisissä ratkaisuissa ja niiden tehokas toiminta on siten varmistettu. 

Isoille alan toimijoille, joilla on laaja ja valtakunnallinen organisaatio ei muutaman kerran vuodessa vieraileva ulkomainen myyntiedustaja ole ongelma. Pienempi urakoitsija jää helposti huomiotta tai ei omien aikataulujensa puolesta pysty venymään tapaamiselle ja uusintainvestointeja saattaa joutua tekemään vailla parasta taustatukea. Yrityksemme pohjoismaisen painopisteen kautta näemme roolimme tuoda tällaista mukavuutta kohdemarkkinoillemme, Roy Norum sanoo. 

Lintec & Linnhoff on asfaltti- ja betonitehtaiden globaali markkinajohtaja. He ovat rakentaneet itselleen vahvan maineen korkealaatuisista, innovatiivisista ratkaisuista. Ratkaisuista, joilla ympäristöön kohdistuva hiilidioksidijalanjälki on saatu pienemmäksi, ja modulaarisesta, konttipohjaisesta konseptista, joka tekee aseman logistiikasta, pystyttämisestä ja operoinnista yksinkertaista ja tehokasta. 

Lintec & Linnhoff on ollut edelläkävijä matalan lämpötilan asfalttituotannossa «LEP® 95» -tuotteensa kautta ja käytetyn asfaltin kierrätyksellä, edistääkseen ympäristön kannalta kestäviä ratkaisuja, sikäli kuin ne vain ovat mahdollisia asfalttitehtaalle. 

Koska pystymme palvelemaan asiakkaitamme paikallisesti Pohjoismaissa, olemme varmoja, että pystymme tarjoamaan kilpailukykyisempiä hintoja, toimittamaan sopivampia ratkaisuja ja palvelemaan markkinoita paremmin kuin kilpailijamme, Norum sanoo. 

Demotehtaan rakentaminen Norjaan 

Tiiviissä yhteistyössä asfalttiurakoitsijan BRANI’n kanssa perustamme tällä hetkellä Snarumin louhokseen huipputeknistä asfalttitehdasta 200 t / h kapasiteetilla. Tehtaaseen pääsee tutustumaan sen käyttöönoton yhteydessä huhtikuussa 2021. Tämä Lintec CSE 3000 sisältää kaikki valmistajan siihen saatavilla olevat tekniset ratkaisut/vaihtoehdot ja näitä demonstroidaan siis Pohjoismaisille asiakkaille huhtikuussa. 

Tässä toimipaikassa käytämme korkealaatuisia kiviaineita, ja voimme tuottaa kaikki tarvittavat asfalttireseptit teollisuus-, tie- ja erikoisvaatimustason projekteille. 

Tämä «Lintec CSE 3000» tehdas tuottaa 200 tonnia asfalttia tunnissa, 3 tonnin sekoittimella ja 350 tonnin kuumavarastosiiloilla. Näin taataan logistinen tehokkuus BRANI’lle. 

Laitokseen on integroitu vaahtojärjestelmä matalan lämpötilan (LTA) asfaltin tuotantoa varten. Tällöin tuotanto tapahtuu 35–40 °C alhaisemmissa tuotantolämpötiloissa verrattuna perinteiseen kuumaseoksiseen asfalttiin. Tämä tuottaa pienemmän virrankulutuksen, pienemmät päästöt ja paremman työskentely-ympäristön henkilöstölle. 

Lisäksi laitos on varustettu kierrättämään jopa 25% käytetystä asfaltista, mikä tuottaa kustannussäästöjä sekä säästää ympäristöä. Laitos saa virtansa sähköstä sekä nesteytetystä nestekaasusta, mikä on tehokkain ja päästöystävällisin ratkaisu tässä teollisuudessa. Bioöljy E20:n ja pellettipohjaiset virtaratkaisut ovat myös saatavilla silloin, kun ne tulevat kilpailukykyisiksi ja niissä tarvittava logistiikka on varmistettu. 

Lintec & Linnhoff haluaa tarjota urakoitsijoille Suomessa ratkaisuja, jotka tuottavat asfalttia ja betonia tehokkaasti, ympäristön kannalta kestävimmin ja erinomaisen kilpailukykyisin hinnoin, Roy Norum sanoo 

22.04.2021 11:55Volvo CE lupaavaan tulokseen
22.04.2021 11:50Martin sillan peruskorjaus käynnistyy Savukoskella
20.04.2021 11:00Kaivosbarometri kertoo: Suomi tarvitsee kaivoksia
19.04.2021 11:00Maailman ensimmäinen Volvo Smart Connect -kaivukone - automaattisella pikakiinnikejärjestelmällä ja rototiltillä varusteltuna
19.04.2021 7:00Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi vuoden takaisesta
18.04.2021 11:33Engcon merkittävään sopimukseen John Deeren kanssa Pohjois-Amerikassa
16.04.2021 22:20KATSO TÄSTÄ 16.4. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
16.04.2021 9:35Renta kasvaa Norjassa
16.04.2021 9:22Mikkelin Pursialassa hyödynnetään luontaista puhdistumista pilaantuneen maaperän ja pohjaveden käsittelyssä
15.04.2021 10:38Työterveyslaitokselta uusi ohje rakennustyömaille koronariskin arviointiin

Siirry arkistoon »