Iveco Trakker on nyt T-WAY

28.04.2021 18:53

IVECO täydentää raskaiden ajoneuvojen IVECO WAY -mallistoa uudella maastokuorma-autolla, joka on suunniteltu haastaviin tehtäviin äärimmäisissä olosuhteissa. Kuorma-auto on kehitetty legendaarisen TRAKKERin pohjalta.

Uudessa IVECO T-WAY -kuorma-autossa on uusi HI-TRONIX-automaattivaihteisto, jossa on erityisesti maastossa liikkumiseen kehitettyjä toimintoja. Uudet takalevyjarrut, järeä takajousitusjärjestelmä kaksoisakseleilla, kevennetty omapaino ja monet muut ominaisuudet, kuten HI-TRACTION-järjestelmä, monipuolinen liitettävyys, digitaaliset palvelut ja erittäin mukava ohjaamo lisäävät tehokkuutta ja kannattavuutta entisestään.

IVECO T-WAY lanseerattiin erityisesti IVECO Live Channelille suunnitellussa digitaalisessa live-tapahtumassa ainutlaatuisen kokemuksen tarjoamiseksi osallistujille.

IVECO esitteli tänään uuden raskaan IVECO T-WAY -maastoajoneuvon jälleenmyyjäverkostolleen ja toimialan kansainvälisen lehdistön edustajille digitaalisessa tapahtumassa. IVECO T-WAY perustuu brändin huippuluokan maastoajoneuvojen pitkään kestävyyden ja luotettavuuden perintöön ja sisältää uusimpia teknisiä ratkaisuja, jotka ylittävät kaikki tuottavuuteen, hyötykuormakapasiteettiin, turvallisuuteen ja kuljettajan mukavuuteen liittyvät odotukset.

IVECO hyödynsi virtuaalista lanseerausta innovatiivisella tavalla kertomalla mukaansatempaavan tarinan, joka on tehty videosisällön ja live-vuorovaikutuksen yhdistelmällä. Se vei vieraat löytöretkelle IVECOn maastoajoneuvojen maailmaan ja paljasti uusimman tulokkaan legendaaristen kuorma-autojen pitkällä tiellä.

Luca Sra, IVECOn kuorma-autojen liiketoimintayksikön operatiivinen johtaja, sanoi näin: ”Tänään käännämme uuden lehden IVECOn maastoajoneuvojen poikkeuksellisessa historiassa lanseeraamalla IVECO T-WAY:n, joka on TRAKKERin seuraaja ja raskaan sarjan vahvin edustaja. Tämä erittäin voimakas ajoneuvo on suorituskyvyn, järeyden ja kestävyyden edelläkävijä, joka vahvistaa entisestään IVECOn asemaa raskaiden maastoajoneuvojen sektorilla. IVECO T-WAY uudistaa osaltaan raskaiden ajoneuvojen IVECO WAY -mallistoamme, joka on nyt yksi markkinoiden tuoreimmista, monipuolisimmista ja innovatiivisimmista valikoimista.”

Thomas Hilse, IVECOn brändijohtaja, totesi näin: ”Olemme ravistelleet alaa IVECO S-WAY -maantieautolla. Tänään teemme sen uudestaan maastoajoneuvojen sektorilla. Muutamme kuorma-autoilun tulevaisuutta myös tässä segmentissä – IVECO T-WAY tuo tulevaisuuden tähän päivään. IVECO T-WAY -mallin suunnittelun tavoitteena oli asettaa uudet tasot kestävyydelle, luotettavuudelle, tehokkuudelle, käsiteltävyydelle, korin sovituksen joustavuudelle, autoon liitetyille palveluille ja tietenkin muotoilulle – onhan kyseessä italialainen automerkki. Nimi kertoo kaiken: T niin kuin tukeva!”

 tway_kippi.png

T NIIN KUIN TUKEVA: suunniteltu tukevaksi ja luotettavaksi

IVECO T-WAY on suunniteltu tarjoamaan luokkansa paras suorituskyky kaikissa maastoajotehtävissä. Se erottuu edukseen maasto-ominaisuuksillaan, kestävyydellään ja vääntöjäykkyydellään. Kuorma-autossa on edeltäjistä tuttu järeä ja erittäin kestävä teräsalusta 10 mm:n paksuisella rungolla. Rungon vääntölujuus segmentin yläosassa on 177 kgm. Etuakselin enimmäiskapasiteetti on 9 tonnia. Parhaan lujuuden ja suorituskyvyn takaamiseksi taka-akselissa on napa-alennus vakiovarusteena. Kaksoisakseleiden uusi järeä takajousitusjärjestelmä optimoi ajoneuvon painon ja parantaa maastosuorituskykyä. Myös maavara on entistä suurempi ja lähtökulma parempi.

IVECO T-WAY tuottaa kaiken vetoon ja voiman ulosottoon tarvittavan tehon IVECOn luotettavalla ja tehokkaalla Cursor 13 -moottorilla (13 litraa), joka tuottaa jopa 510 hevosvoimaa – ylittäen Trakkerin suorituskyvyn 10 hevosvoimalla. Kevyempiin kokoonpanoihin on saatavana myös Cursor 9 -moottori.

Moottorin kumppaniksi on saatavana todistetusti laadukas 12- ja 16-vaihteinen HI-TRONIX-automaattivaihteisto, jossa on nyt myös uusia erityisesti maastoajoon tarkoitettuja toimintoja. Niihin kuuluvat mäkilähtöavustin liikkeelle lähtemiseen jyrkillä rinteillä, keinumistila vedon palautukseen liukkaissa olosuhteissa ja ryömintätila erittäin alhaiselle nopeudelle joutokäynnillä. IVECO HI-CRUISE -järjestelmä parantaa vaihteiston tehokkuutta maantieosuuksilla. Se sisältää ennakoivan vaihteensiirron, ennakoivan vakionopeussäätimen ja ekorullaustoiminnon, joka hyödyntää ajoneuvon inertiaa alamäessä. Näiden uusien algoritmien avulla HI-TRONIX tuottaa täydellisen vaihteensiirron kaikissa tilanteissa.

 tway_kulma.png

TUOTTAVUUS JA TEHOKKUUS: monipuoliset yhteysmahdollisuudet ja entistä suurempi hyötykuorma

IVECO T-WAY on suunniteltu tehokkaaksi ja tuottavaksi.Ominaisuuksia ovat muun muassa kevennetty omapaino, uudet telematiikkatoiminnot ja digitaaliset palvelut. Se tarjoaa uuden polttoainetta säästävän ratkaisun tehtäviin, joissa vaaditaan ajoittain jokapyörävetoa: hydrostaattinen HI-TRACTION-vetojärjestelmä jäykkiin ja nivellettyihin 6 x 4 -malleihin. Järjestelmä toimii jopa 25 km/h -nopeudella ja aktivoituu automaattisesti tuottamaan tarvittaessa lisää hydraulista vetoa etupyörille. Se tarjoaa merkittäviä etuja polttoaineenkulutuksen ja hyötykuorman osalta verrattuna perinteiseen AWD-ratkaisuun. Hyötykuormaa parantaa entisestään alhainen omapaino, joka on 325 kg kevyempi Trakkeriin verrattuna. Se on toteutettu taka-akselien kaksoistuen uudella rakenteella, joka on nyt yhtenäinen valettu osa. Nämä ominaisuudet tuottavat merkittäviä etuja tehtävissä, joissa vaaditaan myös maantieajoa esimerkiksi kuljetettaessa rakennusmateriaaleja.

IVECO T-WAY sisältää luokkansa parhaan liitettävyyden, joka on Connectivity Boxin ansiosta WAY-malliston tunnusmerkki. Yhteysjärjestelmä mahdollistaa telediagnostiikan ja ennakoivan huollon, ja sen avulla kalustopäälliköt voivat seurata etänä jokaisen ajoneuvon suorituskykyä koko ajan ja varmistaa siten paras mahdollinen tehokkuus. Jatkuvasti laajenevan IVECO ON -yhteyspalveluiden valikoiman tarkoitus on maksimoida asiakkaiden tuottavuus ja ajoneuvojen kestävyys sekä minimoida suunnittelemattomat seisonta-ajat.

 

ERINOMAINEN JOUSTAVUUS: muunnettava maastokuorma-auto

IVECO T-WAY on todennäköisesti korinrakentajien suosikki sen poikkeuksellisen joustavuuden ansiosta. Sekä jäykillä että nivelletyillä versioilla on markkinoiden laajin voimansiirtovalikoima: Telivetoiset 6x4 ja 8x4 mallit sekä jokapyörävetoiset6x6 ja 8x8 mallit. Jokapyörävetoisten mallien valikoimaa on laajennettu uusilla 4, 4,2 ja 4,5 metrin akseliväleillä varustetuilla autoilla, jotka voivat kuljettaa erikoiskuormia ilman alustaan tehtäviä muutoksia.

Uusi HI-MUX-sähkö- ja elektroniikka-arkkitehtuuri on täysin yhteensopiva uusimman sukupolven ohjausjärjestelmien kanssa. Uusi voimanulosottovalikoima sisältää uuden tehokkaan sandwich-tyyppisen voimanulosoton, joka tuottaa jopa 2 300 Nm:n vääntömomentin.

Erinomainen muunnettavuus, valikoiman monipuolisuus ja versioiden suuri määrä tekevät IVECO T-WAY -mallista täydellisen kuorma-auton kaikenlaisiin ammatillisiin tehtäviin, vaikka ne vaatisivat laajamittaista korin muuntamista.

 

IVECO T-WAY: kuljettajan mukavuuteen ja turvallisuuteen suunniteltu ohjaamo

IVECO T-WAY -kuorma-auton ohjaamossa on nähtävissä IVECO WAY -malliston kuljettajaystävällinen ja esteettinen muotoilu sekä tyylikkäät ja aerodynaamiset linjat. Versioita on kaksi: lyhyt AD-ohjaamo ja pitkä AT-ohjaamo, joissa on vakiomallinen tai korkea katto. Käytännölliset ohjaamot helpottavat kuljettajan päivittäistä työtä ominaisuuksilla, jotka parantavat näkyvyyttä, suojaavat lialta sekä helpottavat huolto- ja korjaustoimia. Koko kuljettaja-alue on luotu tarjoamaan käytännöllinen ja helppokäyttöinen ympäristö. Miellyttävä ja ergonominen kuljettajan istuin sekä uuden konseptin mukainen monitoimiohjauspyörä varmistavat kuljettajan mukavuuden.

Kuljettajan turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää ankarissa olosuhteissa, joita IVECO T-WAY tavallisesti kohtaa. Auto on suunniteltu tarjoamaan erinomaiset suojaus- ja turvaominaisuudet, jotka ylittävät tyyppihyväksyntävaatimukset selkeästi. Uusi jarrujärjestelmä, jossa on etujarrulevyt PWD-malleissa, takalevyjarrut ja EBS-järjestelmä, parantaa merkittävästi kuljettajan turvallisuutta. Lisäksi kaikissa malleissa on uusi ADAS (Advanced Driving Assistance Systems), joka sisältää elektronisen ajonvakautuksen ja kaistanvaihdon varoituksen.

 

IVECO X-WAY: raskaan liikenteen crossover-kuorma-auto täydentää IVECO:n maastoajoneuvojen valikoimaa

Raskas IVECO X-WAY -kuorma-auto sopii erinomaisesti käyttötarkoituksiin, joissa auto työskentelee 90 prosenttia ajasta tiellä ja pystyy kulkemaan viimeisen kilometrin työmaalle maastossa. Kuorma-auto on suunniteltu joustavaan käyttöön, ja siihen on saatavana laaja valikoima alusta-, ohjaamo- ja akseliversioita. Se on rakennettu olemaan kestävä ja luotettava monenlaisissa käyttötarkoituksissa, ja siinä on kaikki maantieajoneuvon turvallisuus-, mukavuus- ja tehokkuusominaisuudet. Ajoneuvo soveltuu täydellisesti markkinoille, joilla on tiukat kokonaispainorajoitukset ja joilla hyötykuorma lisää tuottavuutta – erityisesti SuperLight-versio tuottaa luokkansa parhaan hyötykuorman.

IVECO X-WAY ja IVECO T-WAY ovat nykyään markkinoiden monipuolisimpia ja uusimpia ajoneuvoja maastoajotarkoituksiin.

 

IVECO WAY: täydellinen valikoima, jossa on ratkaisu kaikkiin raskaisiin tehtäviin

Tämänpäiväinen lanseeraus täydentää laajan IVECO WAY -valikoiman, jossa on nyt ensiluokkaisia ajoneuvoja kaikkiin tehtäviin:

  • IVECO S-WAY: luokkansa suorituskykyisin ja tehokkain raskas kuorma-auto tieliikenteeseen.
  • IVECO S-WAY Natural Power: ensimmäinen maakaasukäyttöinen raskas kuorma-auto pitkiin kuljetuksiin.
  • IVECO X-WAY: IVECOn pitkän matkan ajoneuvojen huippuosaamisen ja maastoajoneuvojen kestävyyden täydellinen yhdistelmä.
  • IVECO T-WAY: raskaiden ajoneuvojen markkinoiden tukevin kuorma-auto, joka vie suorituskyvyn, luotettavuuden ja monipuolisuuden uudelle tasolle.
11.05.2021 15:00Wille 675 - isompi, voimakkaampi, älykäs Delta-sarjalainen
10.05.2021 9:08Turun saaristotielle suunnitteilla uusi tieyhteys Kurkelan ja Kuuusiston välille
07.05.2021 23:33KATSO TÄSTÄ 7.5. LÄHETYS - Ammattilehden ja Kivirockin Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
07.05.2021 16:55Työsuojeluviranomaiset torjuvat räjäytys- ja louhintatöiden suuronnettomuuksia
06.05.2021 15:34Maxpo 2021 syyskuussa Hyvinkäällä
06.05.2021 11:00YIT:lle useita maanteiden hoitourakoita vuosille 2021-2026
05.05.2021 13:11Uuden Veturitien sillan rakentaminen käyntiin Helsingissä
05.05.2021 10:12Kunnille kehitteillä ekologisen kompensaation toimintamalli maankäytön suunnitteluun
04.05.2021 14:09Suomeen avatumassa uusi Liikkuvat työkoneet -klusteri
04.05.2021 11:55Terrafame panostaa uudenlaisiin logistiikkaratkaisuihin akkukemikaalien kuljetuksissa

Siirry arkistoon »