Terrafame panostaa uudenlaisiin logistiikkaratkaisuihin akkukemikaalien kuljetuksissa

04.05.2021 11:55

terrafame-color-rgb.jpg

Terrafamen uuden akkukemikaalitehtaan kaupallinen tuotanto käynnistyy vuoden 2021 alkupuolella. Kokonaisvaltaiset ja innovatiiviset logistiikkaratkaisut vahvistavat Terrafamen toimituskykyä ja tukevat yhtiön asemaa ilmastokestävän akkutuotannon mahdollistajana.

Terrafamen toiminnan tarkoituksena on tuottaa sähköistyvän liikenteen tarpeisiin vastuullisesti tuotettuja akkukemikaaleja, joilla kevennetään liikenteen hiilijalanjälkeä. Yhtiön yhdelle teollisuusalueelle sijoittuva integroitu tuotantoketju omasta kaivoksesta akkukemikaaleiksi on ainutlaatuinen ja tuottaa energiatehokkuutensa ansiosta asiakkaille akkukemikaaleja, joiden hiilijalanjälki on merkittävästi teollisuuden keskiarvoa pienempi. Akkutuotannossa käytettävien kemikaalien puhtaus ja laatu sekä toimitusvarmuus ovat asiakkaille kriittisiä tekijöitä. Akkukemikaalien tuottajilta edellytetään vastuullista toimintaa sekä toimitusketjun läpinäkyvyyttä ja jäljitettävyyttä.

Siirtyminen kaivostoimijasta akkukemikaaliyhtiöksi edellyttää Terrafamelta myös uudenlaisia logistiikkaratkaisuja. Vastatakseen asiakkaiden tarpeisiin ja vahvistaakseen asiakaslupauksensa toteuttamista Terrafame on yhdessä yhteistyökumppaneidensa Oy M. Rauanheimo Ab:n ja VR Transpointin kanssa kehittänyt kokonaisvaltaisen logistiikkaratkaisun, joka kattaa koko toimitusketjun tuotantolaitokselta asiakkaan satamaan.

Logistiikkaratkaisu nivoo innovatiivisesti yhteen Terrafamen tuotantolaitosten sijainnin sekä Suomen kattavan raide- ja satamaverkoston. Akkukemikaalit pakataan sinetöityihin merikontteihin ja lastataan junavaunuihin Terrafamen teollisuusalueella. VR Transpointin Terrafamen tuotteiden kuljetukseen optimoitu veturi- ja vaunukalusto mahdollistavat katkeamattomat toimitukset joustavasti kotimaan eri satamiin. Teollisuusalueella on aina tuotantoa vastaava määrä kontteja käytettävissä. Akkukemikaalit toimitetaan asiakkaan osoittamaan määränpäähän ilman tehdas- tai muuta välivarastointia, eikä kontteja avata kuljetuksen aikana. Ratkaisussa, jossa raidekuljetukset ovat joustavasti käännettävissä eri satamiin, saadaan hyödynnettyä tehokkaasti sekä kuljetuskalustoa että rata- ja satamaverkoston kapasiteettia sekä laajempaa merikuljetus tarjontaa. Sähköistetty rautatieverkosto edistää kuljetusten ilmastokestävyyttä. Toimiessaan täydellä kapasiteetilla akkukemikaalitehtaan vientiliikenne tarkoittaa 25-30 merikontin lastaamista ja lähettämistä 6-7 päivänä viikossa vuoden ympäri. Tähän liittyen Terrafame on tehnyt yhteistyösopimuksen HaminaKotka Satama Oy:n kanssa konttiliikenteen kehittämiseksi.

Digitaalisten ratkaisujen hyödyntäminen ja kokonaisvaltainen logistiikkaratkaisu tehtaalta asiakkaalle varmistavat paitsi tuotteen laadun myös toimitusketjun täydellisen seurattavuuden ja jäljitettävyyden. Ottamalla merkittävän ja kokonaisvaltaisen roolin myös tuotteiden logistiikkajärjestelyissä tehtaalta asiakkaalle, Terrafame antaa vahvan panoksensa akkujen ilmastokestävään tuotantoon.

11.05.2021 15:00Wille 675 - isompi, voimakkaampi, älykäs Delta-sarjalainen
10.05.2021 9:08Turun saaristotielle suunnitteilla uusi tieyhteys Kurkelan ja Kuuusiston välille
07.05.2021 23:33KATSO TÄSTÄ 7.5. LÄHETYS - Ammattilehden ja Kivirockin Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
07.05.2021 16:55Työsuojeluviranomaiset torjuvat räjäytys- ja louhintatöiden suuronnettomuuksia
06.05.2021 15:34Maxpo 2021 syyskuussa Hyvinkäällä
06.05.2021 11:00YIT:lle useita maanteiden hoitourakoita vuosille 2021-2026
05.05.2021 13:11Uuden Veturitien sillan rakentaminen käyntiin Helsingissä
05.05.2021 10:12Kunnille kehitteillä ekologisen kompensaation toimintamalli maankäytön suunnitteluun
04.05.2021 14:09Suomeen avatumassa uusi Liikkuvat työkoneet -klusteri
04.05.2021 11:55Terrafame panostaa uudenlaisiin logistiikkaratkaisuihin akkukemikaalien kuljetuksissa

Siirry arkistoon »