KSBR ja Takanen MR yhdistymässä osakevaihdolla

26.05.2021 11:00

takanen-ksbr.jpg

Keski-Suomen Betonirakenne Oy (KSBR) on 20.5.2021 allekirjoittanut esisopimuksen, jonka tarkoituksena on hankkia maanrakentaja Takanen MR Oy:n koko osakekanta. Suunniteltu osakevaihdolla toteutettava yritysjärjestely edellyttää vielä osapuolten käynnissä olevien yritystarkastusten loppuun saattamista sekä tarvittavia osakevaihtoon liittyviä yhtiökokouspäätöksiä.

Toteutettavan järjestelyn myötä syntyy Keski-Suomen Betonirakenne -konserni, jonka tytäryhtiönä Takanen MR Oy sekä jatkaa nykyistä liiketoimintaansa maa- ja vesirakentamisen alalla että laajentaa uusille liiketoiminta-aloille KSBR Infra -nimellä.

Yritysjärjestely on tarkoitus toteuttaa syyskuun 2021 loppuun mennessä osakevaihdolla siten, että Takanen MR Oy:n osakkeenomistajille järjestetään suunnattu osakeanti.

Yritysjärjestelyssä yhdistyvät vahvan taseen omaavat kasvuyhtiöt, jotka muodostavat yhdessä entistä vahvemman ja erittäin vakavaraisen konsernin. Syntyvän konsernin liikevaihto ylittää 100 miljoonaa euroa vuonna 2021.

Kasvua ja uusia strategisia hankkeita

Jatkossa KSBR-konserni pystyy vastaamaan entistä kilpailukykyisemmin ja laaja-alaisemmin markkinoiden haasteisiin ja asiakkaidensa tarpeisiin vaativissakin projekteissa. Synergiaedut parantavat mahdollisuuksia kasvuun ja uusiin strategisiin hankkeisiin.

– Visioimme Juha Takasen kanssa jo vuosia sitten, että tämä päivä vielä koittaa. Ei siis liene sattumaa, että toiminnanohjausjärjestelmämme ovat yhtenäiset. Olemme edenneet ja kehittyneet rinta rinnan kahdeksan viime vuotta, KSBR:n toimitusjohtaja Tuomas Skantz toteaa.

Yhtiöt ovat Skantzin ja toimitusjohtaja Juha Takasen mukaan toisilleen läpikotaisin tuttuja. Toiminnot ovat yhteisillä työmailla jo valmiiksi huippuunsa hiottuja, työntekijät toisilleen tuttuja ja molempien yhtiöiden talous erinomaisessa kunnossa.

– Takasen osaaminen 3D-mallinnuksissa ja moderni kalusto sekä sitoutunut ja osaava henkilökunta ovat todellisia kilpailuetuja kiristyvillä markkinoilla. Oli helppo vastata Juhalle kyllä, kun hän kysyi, olisiko nyt se oikea hetki, Skantz kertoo.

– Se tunne on molemminpuolinen, että tästä syntyy jotain todella hienoa. Järjestely tuo merkittävää lisäarvoa asiakkaillemme. Emme olisi voineet yrittäjän uraa aloitellessamme tai vastoinkäymisten keskellä kuvitella, että kasvamme 100 miljoonan euron kokoluokkaan. Joka helkkarin metrin olemme edenneet kovalla työllä – ja jokainen työntekijämme on tehnyt upeaa työtä, Skantz ja Takanen toteavat.

Kilpailuetua asiakkaille

Toimitusjohtaja Juha Takasen mukaan tähän pisteeseen pääseminen on pitänyt sisällään monia onnistumisen hetkiä sekä koettelemuksia.

– Toimiessamme KSBR:n kanssa yhteisillä työmailla olemme oppineet toistemme työtavat ja pystymme luottamaan, että annetut lupaukset pidetään. Takanen MR on määrätietoisesti investoinut vähäpäästöiseen ja kustannustehokkaaseen kalustoon, jotta pystymme pitämään kiinni yhteisten työmaidemme tiukoista vaatimuksista ja aikatauluista, Takanen toteaa. Hän korostaa, että KSBR:n ja Takanen MR:n osaavat ja motivoituneet ammattilaiset saavat nyt mahdollisuuden entistä saumattomampaan yhteistyöhön.

– Olen vakuuttunut, että toimintatapamme näkyy myös kilpailuetuna asiakkaillemme, Takanen sanoo.

17.06.2021 9:00YIT on ottanut käyttöön kansainvälisen CEEQUAL-järjestelmän mitatakseen infrahankkeiden vastuullisuutta
16.06.2021 11:00Toivo Group Oyj -konserni on solminut hankesopimuksen asuinkerrostalosta Pirkkalaan
16.06.2021 10:22VIELÄ PARI PÄIVÄÄ AIKAA LÄHTEÄ MAINOKSELLA MUKAAN! Järkälemäinen Kivirock-kirja lähdössä painoon
15.06.2021 13:46Nimitykset: John Deere Forestry Oy - Jukka-Pekka Seljänperä piiripäälliköksi Pohjois-Suomen myyntipiirin
15.06.2021 11:22Nokian Ground Kare Semi-Slick - traktorikaivinkoneen rengas rautatiekäyttöön
15.06.2021 11:00Uusi kompakti Rototilt routapiikki tuo vahvaa murtovoimaa
15.06.2021 9:12Metso Outotecille merkittävä rautamalmin rikastus- ja pelletointilaitoksen tilaus Afrikkaan
14.06.2021 11:00YIT rakentaa Turengin koulukeskuksen Janakkalaan
12.06.2021 13:00Kruunuvuoren asuinalue edistyy - Skanskan ensimmäinen asuntokohde ennakkomarkkinointiin
11.06.2021 23:59KATSO TÄSTÄ 11.6. LÄHETYS - Ammattilehden ja Kivirockin Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset

Siirry arkistoon »