Maarakennus T. Haavisto Oy: Yli 50 vuotta maata muokaten

03.08.2021 8:00

haavisto1net.jpg

Maarakennus T. Haavisto Oy tekee vuosittain noin 150 talon pohjaa ja laajasti erilaisia piharemontteja peruskorjauksista putkitöihin.

Maarakennus T. Haavisto Oy Kangasalta on toiminut jo yli 50 vuoden ajan. Yrityksen toimintaan on rakentunut useita tukijalkoja, mitkä tasaavat suhdanneherkällä alalla toimimista. Kaikki tekeminen perustuu kuitenkin koneilla tehtävän urakointiin.

- Omakotitalojen maarakennusurakat ja taloyhtiöiden pihasaneeraukset ovat työllistäneet meitä viimeisten aikoina hyvin paljon; teemme vuosittain noin 150 talon pohjaa ja laajasti erilaisia piharemontteja peruskorjauksista putkitöihin. Toinen merkittävä toiminta-alueemme on teollisuudelle sekä infra- ja rakennusliikkeille tehtävät kohteet, joista hyvänä esimerkkinä teollisuusyrityksille tehtävät konepedit. Lisäksi hoidamme purku- ja saneerauspurkutyöt kaiken kokoisille asiakkaille vankalla osaamisella sekä tarjoamme Nellin Nurmimultaa perille toimitettuna, kertoo Maarakennus T. Haavisto Oy:n toimitusjohtaja Jussi Haavisto.

Tasaisessa kasvussa olevan Maarakennus T. Haaviston liikevaihto on tällä hetkellä noin seitsemän miljoonaa euroa.

- Noin 90 % urakoinnista suoritetaan Tampereen ja ympäryskuntien alueella missä rakentaminen jatkuu vahvana. Teollisuuden projekteja käymme tekemässä eri puolilla maata - hyvänä esimerkkinä hiljattain Saarijärvelle tehty 30 metrinen konepeti, sanoo Haavisto.

haavisto2net.jpg

Viime vuosina Hyundai on tehnyt vahvasti tuloa Maarakennus T. Haaviston kaivukonekalustoon Komatsun, Doosanin ja Volvon rinnalle.

Laaja tehtävään soveltuva konekalusto

Erilaisiin tehtäviin sopivaa konekalustoa on ammattitaitoisten kuljettajien käytössä laajasti.

- Meillä on itsellä noin 50 koneyksikköä joista suurin osa on kaivukoneita. Työmaamme ovat omakotitalopuolella kestoltaan lyhyitä ja vähintään pari konetta siirtyy joka päivä tontilta toiselle, joten kuljetukset olemme ulkoistaneet. Omaa henkilökuntaa on palveluksessa nelisenkymmentä ja lisäksi työllistämme noin viitisentoista henkilöä aliurakoitsijoiden kautta. Tarjoamme myös kesätöitä aktiivisesti nuorille, joiden toivomme innostuvan mielenkiintoisesta ja monien mahdollisuuksien toimialasta, sanoo Haavisto.

Laatukoneilla hommat hoituu

Kaivukoneissa luotetaan johtavien valmistajien laatuun. 

- Viime vuosina Hyundai on tehnyt vahvasti tuloa kalustoomme Komatsun, Doosanin ja Volvon rinnalle. Teimme aikanaan konemyyjä Pekka Niemen kanssa hyvää yhteistyötä jo 80-luvulla ja hänen siirryttyään Suomen Telakoneen palvelukseen hankimme ensimmäiset Hyundait viime vuosikymmenen puolivälissä. Pekan jäätyä ansaitulle eläkkeelle kaupantekoa on jatkettu hyvässä hengessä Telakoneen Pekka Heikkisen kanssa, sanoo Haavisto.

Tällä hetkellä Maarakennus T. Haavistolla on kuusi Hyundain tela-alustaista kaivukonetta.

- Talon suurin kone on 30-tonninen Hyundai ja pienin saman merkin 1,5 tonninen, joita on käytössä kaksi kappaletta. Lisäksi meillä on 25- ja 6-tonniset tela-alustaiset Hyundait sekä 16-tonnin pyöräalustainen, luettelee Haavisto. 

haavisto3net.jpg

Maarakennus T. Haavisto hoitaa myös purku- ja saneerauspurkutyöt kaiken kokoisille asiakkaille. Kuvassa ollaan Pirkkalassa voimalaitoksen purkutyömaalla.

Asiakaspalvelu ratkaisee

Yhteistyö Suomen Telakoneen kanssa toimii kaikin puolin hyvin.

- Telakoneella on määrätietoinen ote myyntityöhön ja asiakkaan tarpeisiin mietitään parhaat ratkaisut, joista on hyvä lähteä tekemään investointipäätköksiä. Palvelu pelaa kaikilla osa-alueilla ja puheet pitää – lisäksi myös varaosapalvelu toimii esimerkillisesti. Teemme koneisiin itse perushuollot ja kun tilaamme osia Humppilasta niin jos ne eivät ole saman päivän aikana meillä perillä, niin Telakoneelta jopa soitellaan ja pyydellään anteeksi että seuraavana päivänä osat ovat varmasti perillä, naurahtaa Haavisto tyytyväisenä palveluun ja lisää:

- Alkuperäisosat ovat myös aina kohtuudella hinnoiteltu mikä alkaa olla nykymaailmassa harvinaista. 

Myös Telakoneen varustelutoiminnot saa Haavistolta kiitosta: 

- Maahantulovarustelussa koneisiimme laitetaan yleensä ainakin tiltti, rasvari ja webasto sekä työvaloja. Työnjälki on laadukasta ja toiminta nopeaa. Ja Telakone miettii koneisiin järkeviä kuljettajan työskentelyä helpottavia pieniä asioita, joten lapion paikatkin löytyy. 

21.09.2021 11:00Skanska rakentaa vuokra- ja asumisoikeusasuntoja Helsingin kaupungille Tapanilaan
20.09.2021 9:22Louhintatyöt käynnistyvät Nelostiellä Hartola-Oravakivensalmi
19.09.2021 11:00Made in Finland-kiertue Rotatorin Liedon toimipisteellä ensi torstaina 23.9.
17.09.2021 23:33KATSO TÄSTÄ 17.9. LÄHETYS - Ammattilehden ja Kivirockin Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
17.09.2021 10:12BSE-seula mahdollistaa kuivaprosessin käytön mineraalien jalostuksessa
16.09.2021 16:00Nimitykset: Juha Jäppinen siirtyy Valtralta Normetille
15.09.2021 11:00Engcon ja Takeuchi laajentavat yhteistyötään - kaivukoneet valmiina Engcon-rototilttejä varten
14.09.2021 11:00Made in Finland -konekiertue starttaa: Tällä viikolla vuorossa Oulu - Sievi - Seinäjoki
12.09.2021 11:00Asfaltoinnin päästöt lähes puolittuvat SSAB:n Raahen tehtaalla
10.09.2021 23:55KATSO TÄSTÄ 10.9. LÄHETYS - Ammattilehden ja Kivirockin Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset

Siirry arkistoon »