Taratest Oy panostaa geotekniikkaan ja rakentamisen asiantuntijapalveluihin

01.11.2021 11:09

taratest_rata.jpeg

Yli sata henkilöä työllistävä geotekniikan ja ympäristötutkimuksen asiantuntija Taratest Oy on syventänyt geotekniikan osaamistaan ostamalla HRK Konsultointi Oy:n geotekniikkaan ja rakentamisen asiantuntijapalveluihin liittyvän liiketoiminnan. Yrityskaupan myötä Taratestiin siirtyy vahvaa osaamista, joka auttaa kehittämään koko geotekniikan liiketoimintaa.

HRK Konsultointi henkilöityy vahvasti geotekniikan asiantuntijatehtävissä jo viidellä vuosikymmenellä vaikuttaneeseen Hannu Kylänpäähän. Geotesti Oy:n toimitusjohtajana pitkän uran tehnyttä ja myöhemmin omassa yrityksessään ansioitunutta Kylänpäätä voikin hyvällä syyllä sanoa geotekniikan grand old maniksi – miehen ansioluettelossa komeilee vaikuttava määrä pirkanmaalaisia kohteita Ideaparkista Kalevan Prismaan.
”Tässä yrityskaupassa taloon tuli nimenomaan kokemusta”, luonnehtii Taratest Oy:n toimitusjohtaja Tero Mäkinen. ”Hannu tulee toimimaan erityisasiantuntijana ja projektipäällikkönä suunnittelukohteissa siirtäen samalla ainutlaatuista osaamistaan nuoremmille suunnittelijoillemme.”
 
Kokemuksella on väliä
Kuten ajoittain kuultavat uutiset sortumista ja vajoamista muistuttavat, asettaa Suomen jääkauden muokkaama maaperä omat haasteensa geotekniselle suunnittelulle. Hannu Kylänpää on perehtynyt näihin haasteisiin jo 42 vuotta.
”Alan perusammattitaidon saa opiskelumaailmasta ja käytäntö opettaa soveltamaan taitoa, mutta vasta saappaat kurassa hankittu kokemus opettaa, miten maalajit missäkin käyttäytyvät”, Hannu muistuttaa. ”Taratestissä on paljon nuoria ja päteviä kavereita, joiden tietotekniset taidot saavat tukea sellaisesta tiedosta, jota ei koulun penkillä opi.”
 
Ongelmanratkaisu koukuttaa
Vajaa vuosikymmen sitten kilpailukielto pakotti Kylänpään aivan muihin töihin, mutta rakennusala veti takaisin puoleensa. Nyttemmin hän voisi jo vetäytyä lepäämään laakereilleen, mutta geotekniikka jaksaa koukuttaa. ”Tämä on kivaa!”, hän huudahtaa. ”Nautin suunnattomasti saadessani pohtia ongelmiin ratkaisuja, jotka ovat teknisesti turvallisia, yksinkertaisia toteuttaa ja mahdollisimman taloudellisia”. 
 
Yhteistä historiaa
Hannu Kylänpään ja Tero Mäkisen tiet ovat ristenneet monin tavoin jo aiemmin. ”Vuosien varrella olemme olleet niin kilpailijoiden leivissä kuin yhteisissä hankkeissakin, ja hänen ammattitaitonsa on aina tehnyt vaikutuksen”, Mäkinen muistelee. ”40 vuotta alalla toiminut Taratest saa Kylänpään myötä kokemusta, jonka arvoa on vaikea mitata. On tärkeää, että tämä tieto ja taito siirtyy myös uudelle suunnittelijapolvelle.”
Kylänpää itse muistelee kuulemaansa sanontaa: ”Geoteknikoita on kahdenlaisia, kokemattomia ja kovia kokeneita”, hän virnistää. ”Toivon, että avullani nuorempi polvi ei joudu ihan pohjamutia myöten käymään asioita läpi.”

03.12.2021 21:50KATSO TÄSTÄ 3.12. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
02.12.2021 9:40Vilhovuorenkadun jatkeen paalutus on valittu vuoden 2021 Paalutustyömaaksi
02.12.2021 9:12Lappeenrannan ja Taipalsaaren pohjavesialuetiedot avoimiksi
29.11.2021 9:00Betoroc-murske hiilinegatiivinen: Espoonväylän rakentamisessa valtava päästösäästö
27.11.2021 11:00Engcon aloittaa Etelä-Koreassa
26.11.2021 22:00KATSO TÄSTÄ 26.11. LÄHETYS - Ammattilehden ja Kivirockin Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
22.11.2021 13:33Demarecin ja Steelwristin uusi yhteistyösopimus vahvistaa osapuolten asemaa purkulaitemarkkinoilla
21.11.2021 11:00Mineraalien ja maa-ainesten louhinta kasvatti kotimaista materiaalien kulutusta vuonna 2020
19.11.2021 23:00KATSO TÄSTÄ 19.11. LÄHETYS - Ammattilehden & Kivirockin Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
18.11.2021 11:00Espanja on Rototiltin seuraava kohde

Siirry arkistoon »